Wie is er bang om te zoenen?: De angst

Dit zijn de 18 "ik ben bang om te zoenen, want..." zinnetjes met antwoorden uit het boek Wie is er bang om te zoenen? van Wim Daniels

Mogelijke uitkomsten

Ik ben bang om te zoenen omdat ik het nog nooit gedaan heb. (29 x uitgekomen)

Angst voor iets nieuws heet koudwatervrees. Veel mensen, ook volwassenen, zijn bang voor iets nieuws. Maar wie eenmaal in het koude water is gesprongen, is er meestal blij mee het gedaan te hebben. Het nieuwe blijkt vaak heel leuk te zijn. Als je nooit iets nieuws ondreneemt, wordt je leven er niet echt spannender of leuker op. Het is trouwens zo, dat alles wat je nu doet en kunt, ook ooit voor het eerst gedaan hebt. Eigenlijk ben je nu dus heel ervaren in het doen van nieuwe dingen. Daarom hoef je ook niet bang zijn om te zoenen

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik denk dat ik het niet kan. (21 x uitgekomen)

Lees het boek "Wie is er bang om te zoenen?" van Wim Daniels en vooral het hoofdstuk over tongzoenen. Natuurlijk moet je ook nog veel in de praktijk leren, maar met dat boek kun je al wel expert op papier worden.

Ik ben bang om te zoenen omdat ik denk dat anderen erbij zullen gaan lachen (1 x uitgekomen)

Ja, pottenkijkers moet je er eigenlijk niet bij hebben. Dus, is er een broertje of een zusje, een vriend of vriendin aanwezig, terwijl je met iemand gaat zoenen, dump die dan even. Nou ja "dumpen" is wel wat onaardig gezegd. Maar het gaat erom dat je in alle rust met iemand kunt zoenen. Blijven ze toch staan, beeld je dan in dat ze er gewoon niet zijn en negeer ze.

Ik ben bang om te zoenen omdat de ander misschien niet wil (14 x uitgekomen)

Het is heel goed van je als je rekening houdt met een ander.Als je dankt dat de ander niet wil zoenen, moet je het ook niet doen. Als je het niet zeker weet, kun je dat het beste gewoon vragen. Dat klinkt misschien wel een beetje stom: "Wil je nu zoenen of nog een poosje wachten?", maar je kan de ander daar wel blij mee maken, dan met meteen zoenen, of helemaal niet zoenen. Je geeft ermee aan dat je respect voor degene hebt.En respect voor anderen is heel belangrijk, niet bij het zoenen alleen.

Ik ben bang om te zoenen, omdat mijn ouders er misschien achter zullen komen (12 x uitgekomen)

Nou, zoenen is geen misdaad. Dus zo erg zouden je ouders het niet moeten vinden. En als je zeker weet dat ze het toch erg vinden, dan kun je het voorlopig wel geheim houden. Want ze kunnen niet aan je ruiken dat je met iemand gezoend hebt. En er zijn genoeg zoenplekjes te vinden die ze niet hoeven te ontdekken.

Ik ben bang om te zoenen omdat ik dikke lippen heb. (0 x uitgekomen)

Lippen, dik of dun, zijn geen bezwaar om te zoenen. Juist van dikke lippen wordt trouwens vaak gezegd dat je daarmee heel goed kunt zoenen.

Ik ben bang om te zoenen omdat ik dunne lippen heb. (8 x uitgekomen)

Ook met dunne lippen kun je uitstekend zoenen. Lippen zijn natuurlijk maar een onderdeel van het kusapparatuur. Zelfs als je bij wijze van spreken helemaal geen lippen had, dan kun je alsnog goed zoenen.

Ik ben bang om te zoenen omdat ik puistjes op mijn kin/neus heb. (18 x uitgekomen)

Puistjes horen bij jongeren. Dat is misschien niet zo prettig, maar het is wel zo. Niet alle jongeren hebben er last van, maar de meeste toch wel. Maar puistjes hoeven bij het zoenen geen probleem te vormen. Zeker niet bij echt intieme tongzoenen. Daarbij doe je namelijk als zoener vanzelf je ogen dicht. En dan is er geen puist te zien.

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik soms uit mijn stink. (15 x uitgekomen)

Nou, die angst is wel terecht. Niemand zoent graag met iemand die uit zijn bek stinkt. Maar je hoeft helemaal niet uit je mond te stinken. Met een goede gebitsverzorging, een tongschraper en flink wat verfrissende snoepjes, hoeft geen enkele mond te stinken.!

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik geen speeksel van iemand anders binnen wil krijgen (29 x uitgekomen)

Tja, als je iemand hebt getroffen, die echt flink gaat staan kwijlen, dan is het natuurlijk vies. Maar zo erg is het meestal niet. Het is overigens ook zo dat jij tijdens het zoenen ook extra speeksel produceert.
Maar dat is niet slecht. Het is zelfs goed voor je eigen tanden, want speeksel bevat bepaalde stoffen die je tanden beschermen. Zoenen voorkomt dus gaatjes, zou je kunnen zeggen.
Tijdens het zoenen verwissel je inderdaad speeksel uit met degene met wie je zoent. Dat is onvermijdelijk, maar je merkt er meestal niet zoveel van.
Toch is er ook een nadeeltje verbonden aan het speekselruil die tijdens zoenen plaatsvindt.
Want in speeksel zitten niet alleen stoffen die je tanden beschermen, maar ook schadelijke bacterien. Per tongzoen kunnen er wel 250 van zulke bacterien overspringen van mond, naar mond.
Het is dan ook niet raar dat artsen zeggen, dat zoenen slecht voor je gezondheid is. Bij elke zoen, verkort je je leven met drie minuten, heeft iemand weleens beweerd. Nou ja, zelfs als dat waar is, dan zullen de meesten toch gewoon doorzoenen. Want wat wil je liever: een paar maanden langer leven zonder ooit gezoend te hebben, of die paar maanden korter leven en veel gezoend te hebben?
Maar om terug te komen bij dat speeksel: dat is ook wel een beetje nodig om fijn te kunnen zoenen. Want met droge mond gaat het wel wat stroef ;)

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik denk dat ik daarmee enge ziektes kan oplopen (12 x uitgekomen)

Ja, dat kan, maar je moet ook niet overdrijven. Zoenen met iemand die rookt, is bijvoorbeeld wel gevaarlijk. Lees het volgende berichtje, dat op 2 juni 2004 op RTL Nieuws kwam:

Tongzoenen met iemand die rookt, kan kanker veroorzaken. Dat blijkt uit serious onderzoek. Uit het Israelische onderzoek, komt naar voren dat sigarettenrook speeksel kan veranderen in een dodelijke cocktail die mondkanker kan veroorzaken of versnellen.
Speeksel vormt normalitermeen beschermende buffer tussen het slijmvlies in de mond en giftige stoffen, omdat het enzymen bevat die schadelijke substanties neutraliseren. Chemicalien in rook vernietigen echter de beschermende compotenten in het speeksel en vormen samen een mengesel dat cellen in de mond beschadigt en dat kanker kan veroorzaken.
Wetenschappers in het Israelische Technion-instituut hebben cellen uit de mond genomen en in een laboratorium blootgesteld aan sigarettenrook. Een tweede monster werd blootgesteld aan de combinatie van speeksel en sigarettenrook. Het mengsel bleek het meest schadelijk te zijn.


Je kunt ook beter niet met iemand gaan zoenen die koortslip of de ziekte van Pfeiffer heeft. Die zijn namelijk besmettelijk.

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik een beugel heb. (74 x uitgekomen)

Veel kinderen en jongeren hebben tegenwoordig een beugel.
Als die beugel goed schoon wordt gehouden, hoeft dat het zoenen niet te belemmeren. De beugel moet ook goed afgesteld zijn en geen scherpe randjes en puntjes hebben.
Natuurlijk kun je ook er voor kiezen pas met zoenen te beginnen als je beugelperiode voorbij is. Maar dat hoeft niet. Sommigen vinden een beugel zelfs sexy! Dat gaat dan meestal om de beugels waarin een kleurdraadje zit.

Ik ben bang om te zoenen omdat ik heb gehoord dat jongens heel agressief kunnen zoenen (17 x uitgekomen)

Veel jongens zijn nogal onhandig bij het zoenen, een beetje lomp en wild. Meisjes zijn van nature betere zoeners dan jongens. Hoe dat komt, weet niemand.
Als je nu als meisje een agressieve zoener treft, zeg dan tegen die jongen, dat je het prettiger vindt als het allemaal wat liever en rustiger gaat. Bij het (tong)zoenen moet je toch je mond opendoen, dus kun je er net zo goed iets mee zeggen als er dingen gebeuren, die je niet bevallen. Jongens zijn er achteraf toch blij mee als je hen wat helpt om een betere zoener te worden. En jij, als meisje, hent natuurlijk ook voordeel van.

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik denk dat jongens dan ook meteen meer willen en dat wil ik zelf niet. (29 x uitgekomen)

Deze meisjesvraag wordt heel terecht gesteld, want veel jongens willen inderdaad méér. Daar is maar één oplossing voor: ze goed duidelijk maken (door het te zeggen bijvoorbeeld) dat jijzelf op dit moment niét meer wilt. Als ze daar niet naar luisteren, moet je weggaan en niet meer bij die jongen terugkomen. Jongens dienen respect voor je te hebben. Hebben ze dat niet, dan moet je meteen met die jongen kappen.

Ik ben bang om te zoenen, omdat ik mijn ouders weleens bezig zie en dan denk ik: Waar sláát dit op?! (24 x uitgekomen)

De meeste kinderen vinden het raar om hun ouders te zien vrijen. Maar ja, stel je voor dat ze helemaal niet meer zouden vrijen. Dat is natuurlijk ook niet geweldig. Misschien is de manier waarop je ouders zoenen inderdaad behoorlijk stom. Maar dan moet je bedenken, dat de kans groot is dat je ook ooit vader of moeder wordt en dat jouw kinderen het dan ook stom vinden hoe je zoent.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • xIrwin

    Omdat jongens meer willen. Ik ben niet bang om te zoenen, maar ik heb het wel eens meegemaakt. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik niet meer wou en uiteindelijk had hij dat door :p

    1 decennium geleden
  • Helena6754xx

    Beugel

    1 decennium geleden
  • Helena6754xx

    Beugel

    1 decennium geleden
  • LUCKYSTRIKE

    ik ben bang om te zoenen, omdat ... iets met agressief blabla.
    juist, nooit van gehoord

    1 decennium geleden
  • iloveboys

    Ik ben bang om te zoenen, omdat ik een beugel heb!

    Eigenlijk ben ik helemaal niet bang om te zoenen omdat ik een beugel heb, Mijn SChatje heeft ook een beugel! Allebei een angst dus!

    ilovemyboyfriend(H)(H)(H)(H)(K)(K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?