Welk huisdier past bij jou?

Welk huisdier past bij jou?
Wil je het weten?
Doe dan deze test! ^^
Veel suc6 & veel plezier!

Mogelijke uitkomsten

Een klein knaagdier (7 x uitgekomen)

Ik heb het over kleine knaagdieren zoals:
Tamme ratten, muizen, hamsters, ..

Jij hebt niet veel vrije tijd maar bent dol op dieren! Jammer maar de meeste kleine knaagdieren leven 3 tot 4 jaar lang, dit wil niet zeggen dat ze niet heel aangenaam en lief zijn.
Je moet er wel op letten dat je voor je een dier neemt veel op het internet of in boeken over het bepaalde diertje dat jij wilt. Zelfs al is het klein het moet toch niet leiden?
In alle dieren bestaan verschillende soorten of rassen. Zoek grondig uit welk diertje jouw het beste staat en ook naar jouw leeftijd en tijdbesteding. Elk diertje heeft benodigtheden! Dus als je al opziet tegen een kooi proper maken moet je geen dieren nemen.
Jij houd van dieren en wilt graag een vriendje de'r bij! Nou dan raad ik jouw aan om een vrouwtjes (tamme) rat te nemen, die zijn heel spontaan. Denk er ook aan, als je een dier neemt en je bent niet veel thuis zou je beter 2 dieren nemen zodat ze zich kunnen bezig houden als jij op school bent! Maar let op det ze met elkaar overeen kunnen!
Nouja veel plezier met jouw nieuwe kleine knaagdier?! ;)

Knaagdieren (1 x uitgekomen)

Ik heb het over grote knaagdieren zoals:
Konijnen, chinchilla's, ..

Jij houd van pluizige beesjes! Maar voor grote knaagdieren heb je toch wel wat vrije tijd nodig en natuurlijk een tuin!
Een groot knaagdier heeft zo zijn benodigtheden, hok drinkbus, eetbak, vulsel, plaats om rond te huppelen, ...
Let wel op, voor je een dier neemt zoals deze pluizige nijntjes moet je wel wat informatie verzamelen, in boeken op het internet, ... Deze diertjes hebben namelijk verschillende soorten, zoals het verschil tussen de vlaamse reus en een dwerg konijn is wel héél groot. Weet zeker welk soort knaagdier je wilt, ook het geslacht bepaal je beter op voorhand.
Ga niet zomaar naar de eerste de beste dierenwinkel die je tegenkomt! Ga desnoods naar een fokker, of red een lief klein konijntje uit het asiel?
Alvast veel plezier met je grote knaagdier!
( Vraag wel toestemming van je ouders hé! ;) )

Een trouwe vriend, De Hond! (11 x uitgekomen)

Natuurlijk, de hond!
Jij hebt veel aanleg voor dieren en zou er het liefst veel mee bezig zijn.
Een hond ligt jou wel! Jij houd van wandelingen, natuurlijke omgevingen en een (beetje) sport mag er ook wel zijn!
Zoals iedereen weet zijn er veel hondenrassen. Zoek je één specifiek ras of gewoon een bastaard? In een asiel of bij een fokker? Al deze vragen zijn niet zo makkelijk te beantwoorden. Daarom moet je er goed bij nadenken voor je een dier neemt. En zeker een hond, ze leven over het algemeen ongeveer 13 jaar (bastaards langer). Dus wees voorbereid!
Als je het ras hebt beslist kan je overgaan waar je je hond zal halen. Red je een lieve puppy uit een asiel of verkies je liever rasdieren? Weet wel, als je van plan bent of in gedachten hebt om aan wedstrijden mee te doen, je een pure rashond moet nemen.
Alvast veel plezier met je dikke vriend! ;)

De Kat (19 x uitgekomen)

Jij houdt ontzettend van dieren, en wil graag dagelijks gezelschap. De kat is voor jouw het ideale dier! Je hoeft zelf niet uit wandelen!
Bekijk het niet al te positief, bij katten die niet buitengaan hoort het vaak verversen van de kattenbak, het bijvullen van de drink en eten's bakjes, het voorkomen dat ze hun gaan vervelen, ...
Als je een kat neemt moet je er wel op letten dat je kat genoeg ruimte heeft als je hem binnen houd. En als je je kat naar buiten laat gaan, is er dan geen te drukke baan dichtbij?
Kies zorgvuldig welk ras je wilt, of heb je een voorkeur voor europeanen (bastaards)? Elk kattenras heeft een specifieke uitleg die je kan vinden op het internet, in boeken, ...
En ga je je lieverd in het asiel halen? Of bij mensen die "per ongeluk" een nestje hebben gekregen? Je kan ook naagaan bij de dierenarst of er geen kittens weg te geven zijn.
Maak je keuze's niet te snel! Een kat leeft gemakkelijk 14 jaar.
Alvast veel plezier met je nieuw lief troeteldier! ;)

Het Paard & De Pony (2 x uitgekomen)

Jij hebt waarschijnlijk aanleg voor paardrijden en natuurlijk paarden & pony's!
Onderschat dit vooral niet!!
Paarden/pony's zijn grote dieren die veel ruimte, tijd en verzorging nodig hebben! Als je voldoet aan deze basisbenodigtheden kan je overwegen om een paard/pony in huis te halen.
Maak een goede keuze voor welke dicipline je wilt gaan in de paardensport en daaruit kan je uit verschillende rassen kiezen. Er zijn ongeveer 300 paardenrassen herkent. Genoeg keuze lijkt me?!
Voor je zo'n groot dier in huis haalt moet alles natuurlijk klaar zijn. Praat er alvast over met je (gespecialiseerde) dierenarts. Zorg ervoor dat je een vooraad voer hebt voor ongeveer 3/6 maanden. Zorg er ook voor dat je een vergunning hebt om je paard/pony te verplaatsen en natuurlijk voor een behoorlijke slaapplek en weide. ...
Er komt héél veel bij kijken bij grote dieren.
Elke maand ontwormingskuur,
tandarts,
vearts,
hoefsmit,
...
Denk er dus goed bij na! Paarden/pony's zijn geweldige dieren, zowel in omgang als voor het werk! Geniet van dít/dàt!
Alvast veel plezier met je nieuwe rijdier! ;)

De Vogel (1 x uitgekomen)

Hey flierefluiter!
Jij houdt van vrijheid, niet?
Dan zijn vogels iets voor jou!
Als je een vogel in huis neemt zorg er dan wel voor dat je een gepaste kooi en genoeg informatie hebt over je fluiter. ^^
Zoek bevoorbeeld op het internet of in boeken!
Er zijn veel verschillende soorten vogels, goort klein, dik, dun.. Alle soorten en maten vind je vast met een beetje moeite op het internet!
Let ook op naar gelang het vogelras leeft het diertje langer of korten, de Ara kan namelijk een leeftijd behalen van 70 jaar oud!
Informeer je goed over welke vleugelwapperaar jij je wilt ontfermen en bereid alles goed voor voor je je nieuwe vriend in huis haald!
Elk ras heeft ook andere ruimte nodig let daar op, een te kleine kooi kan voor grote gevolgen zorgen! Let ook op! Als je nog nooit vogels hebt gehad, neem je het best eerst een makkelijke vogel, als die tot een spijtig maar gelukkig einde komt kan je overgaan naar iets moeilijkere vogels.. Bij sommige vogels zie je pas wanneer ze ziek zijn als ze bijna op sterven liggen..
Nou alvast heel veel plezier met je volgende vlieger! ;)

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • xxDragonxx

    Paard (H)
    Maar ik heb zelf een konijn en vissen xD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?