Wie ben jij uit Supernatural?

AAAAAAAAAHAAAAAA MENSJES, JULLIE VATTEN HEM AL <3
Deze quiz gaat over wie je nou eigenlijk bent van het awesome programma Supernatural, of beter gezegd: wie zou jij zijn?
Ben je Dean, Sam, Bobby, Castiel, Ruby, of misschien toch Anna of nog erger; lillith?

YEAH :d 17 februari in de top!

danku zeer :)

Blijf van spn houden mensen!

Mogelijke uitkomsten

Sam Winchester (112 x uitgekomen)

Sam Winchester is de tweede zoon van John en Mary Winchester en vernoemd naar z'n opa, Samuel Campbell. Hij was slechts 6 maanden oud toen Azazel langs kwam, hem infecteerde en vervolgens Mary vermoordde. Sam was de "zwakke" van het stel, de gene die niets met het bovennatuurlijke te maken wilde hebben en als jong kind vaak aan Dean hing omdat hun vader altijd weg was. Hierdoor had hij ook vaak ruzie met John, wat op een dag zo uit de hand liep dat Sam, toen al aan het eind van z'n tienerjaren, wegliep en niet meer omkeek. Hij startte een studentenleven en ontmoette Jessica, met wie hij een relatie kreeg. Ze waren al 2 jaar bij elkaar toen Dean ineens op de stoep stond en Sam meenam om hun vader te vinden. Wanneer Sam ook Jessica aan het plafond gepind was, zoals Mary, besluit hij met Dean verder te reizen om Azazel te vinden, en hem te vermoorden.

Lange tijd heeft Sam niet begrepen waarmee hij geïnfecteerd was als klein kind, totdat hij visioenen begint te krijgen. Hij en Dean komen erachter dat Azazel demonenbloed in Sams mond heeft laten vallen en Sam daardoor deze dingen kan. Hij is "uitverkorene", samen met enkele andere kinderen wie ook geïnfecteerd waren. Azazel onthult zijn plan, wat inhoudt dat er maar één geïnfecteerde kan winnen, de rest moet dood. Sam sterft door toedoen van één van de anderen, maar wordt weer tot leven gewekt door een Crossroad Demon die een deal heeft gemaakt met Dean. Sam en Dean gaan op pad om Dean te helpen, en ontmoeten Ruby, een voormalige heks die tegenwoordig een demon is. Ruby besluit hen te helpen, maar heeft vooral haar oog op Sam laten vallen, en besluit hem te helpen met z'n krachten. Sams krachten nemen sterk toe en is op dit moment zelfs instaat om demonen eigenhandig uit te drijven en te vermoorden zonder Latijns spreukenboek. Sam is ook de gastheer voor Lucifer nadat Lucifer uit de hel word bevrijd. Omdat hij samen met Dean en de rest een plan heeft bedacht, zegt hij ja tegen lucifer. Zo zou Dean de poort kunnen openen, en Sam zou er in springen, zodat Lucifer weer terug in de hel zou belanden. Maar het liep allemaal gruwelijk mis.

Sam is altijd het onderdeurtje geweest die niets met demonen te maken wilde hebben, waardoor hij in Johns ogen zwak was. Sam leert voor zichzelf op te komen in school, waar hij regelmatig gepest wordt. Hoewel hij eerst achterlag qua kwaliteiten en talenten op Dean, heeft hij hem ingehaald en herhaalt regelmatig tegen Dean dat hij een betere jager is geworden dan hem.

Dean Winchester (24 x uitgekomen)

Dean Winchester is de oudste van de twee broers en vernoemd naar z'n oma, Deanna Campbell. Hij was 4 jaar ten tijde van de moord op Mary Winchester en heeft sindsdien altijd op z'n broertje Sam moeten passen wanneer John weer op jacht ging naar demonen. Ook heeft hij van vroeg af aan al geleerd met wapens en spreuken om te gaan om zichzelf en Sam te kunnen beschermen. Toen zowel hij als Sam volwassen waren, koos Sam voor het studentenleven terwijl Dean bij John bleef om de moordenaar van hun moeder te vinden. Dean is degene die Sam opspoort om John te vinden nadat hij verdween op een jachttrip.

Hij houdt een wrok tegenover z'n vader nadat hij z'n ziel heeft opgeofferd om Dean te redden, en wordt harteloos wanneer iemand Sam iets dreigt aan te doen. Wanneer Sam dan ook komt te overlijden maakt Dean een deal met de Crossroad Demon om Sam terug te halen. Er zit echter wel een prijskaartje aan; Dean krijgt nog één jaar te leven, en dan zal hij zelf vermoord worden. Nadat het jaar op is, wordt Dean meegenomen door de hellehonden en verblijft 40 jaar in de Hel (in de normale wereld is hij vijf maanden weg. Dit komt doordat de tijd in hel anders verloopt). Hier wordt hij dag in, dag uit gemarteld door de demon Alastair, die hem ook elke dag weer aanbiedt te stoppen, in ruil dat Dean zelf gaat martelen. De eerste 30 jaar weigert Dean dit, maar de laatste 10 jaar accepteert hij het, en martelt hij zielen die binnenkomen. Hierdoor wordt de eerste zegel voor Lucifers herrijzing verbroken, en Dean kan niet leven met het feit dat hij verantwoordelijk is voor Lucifers machtstoename. Nadat de poort naar Hel werd geopend, is Dean ervan op de hoogte gebracht dat hij de gastheer is van Aards Engel Michael, iets waar Dean totaal niet op zit te wachten. Vele engelen proberen hem over te halen om ja te zeggen, en hij word zelfs een keer naar 2014 gestuurd om overtuigd te worden. Maar toch houd hij standvastig vol bij "nee".

Hoewel Dean op het eerste gezicht een oppervlakkige, kinderachtige flirt lijkt die altijd maar bevelen aanneemt van John en gek is op z'n auto, blijkt dat er veel meer in hem schuilt dan mensen denken. Tijdens confrontaties met demonen of ruzies met Sam komt Deans ware aard naar boven, dat van een volwassen man die doodsbang is om z'n familie te verliezen en vecht om hen te redden, zelfs als dat betekent dat hij z'n eigen leven er voor moet geven. Hij voelt zich altijd achtergesteld omdat Sam door iedereen wordt gezien als de mens met gaven, terwijl Dean dat niet heeft. Hierdoor zijn ook vaak genoeg de nodige discussies.

Castiel (86 x uitgekomen)

Castiel is een engel van God die in de zomer van 2008 bevolen werd om Dean uit de hel te halen. Hij brengt later een bezoekje aan Dean en Bobby en brengt Dean het nieuws over zijn vrijlating en dat hij nodig is om Gods werk te doen. Dat de engelen een stuk minder pluizig en lief zijn dan in eerste instantie werd gedacht, wordt al snel duidelijk als blijkt dat de engelen gevoelloze wezens zijn, bezit nemen van mensen op aarde en zwarte vleugels hebben in plaats van witte. Ze zien zichzelf als soldaten. Ze staan onder het bevel van God, hoewel sommige Hem maar in het echt hebben gezien.

Castiel komt regelmatig langs bij Dean en Sam om hen een opdracht te geven en hen op de hoogte te brengen van de zegels die door Lillith gebroken worden. Castiels laatste bezoekjes worden vergezeld door een tweede engel, genaamd Uriel, nog een stukje koeler en hartelozer dan Castiel. Hij neemt het roer over en heeft geen persoonlijke interesse in Dean en Sam. Castiel onthult later dat Uriel werd meegestuurd omdat Castiel menselijke gevoelens begon te ervaren en om de broers begon te geven, iets wat verboden is als engel-zijnde. Hij vertelt dat hij emoties als twijfel en schuld niet kent, en toch weet hij hoe het voelt.

Castiel is een koude en gewetenloze engel die slechts zijn opdracht uitvoert en verder geen vragen stelt. Hij heeft 2000 jaar lang geen voet gezet op aarde, en is sinds zijn terugkomst echter zeer overweldigd door alle emoties die mensen met zich meedragen. Hij raakt kwetsbaarder voor het welzijn van Dean, en besluit dan ook uiteindelijk om zich tegen de rest van de engelen te keren en Dean te helpen. Door Castiels gedrag en onbegrip van vele menselijke emoties, ontstaan er vaak hilarische situaties.
klik hier als je wilt weten wat er word bedoeld met "hilarisch".

Bobby (7 x uitgekomen)

Bobby Singer is een oude vriend van John en tevens een jager. Zijn vrouw is vermoord door demonen en sindsdien is hij bezig met het opsporen en vermoorden van duistere wezens. Hij kent Dean en Sam al sinds ze klein waren, maar verdwijnt de laatste jaren uit hun leven doordat John ook meer afstand neemt. In 2006 schiet Bobby hen weer te hulp en blijkt een heel huis vol te hebben staan met Latijnse boeken, wapens en vallen voor demonen. Hij heeft ook 5 verschillende telefoonlijnen die gelabeld staan als "Bobby, FBI, Homeland Security, CIA en Detective Singer", voor noodgevallen als Dean en Sam hulp nodig hebben om te bevestigen dat ze agenten zijn. Sinds 2006 helpt Bobby hen regelmatig en helpt hen ook met het opsporen van de Colt, en geweer dat elke demon kan vermoorden. Hij vergezelt hen enkele keren op jachttrips en bewijst keer op keer dat hij nog altijd een betere jager is dan de twee bij elkaar. Nadat de poort naar Hel werd geopend door Sam, werd Bobby bezeten door een demon en werd bevolen Dean te doden. Bobby bleek sterker te zijn dan de demon, en stak uiteindelijk zichzelf neer om zich te bevrijden van de demon. Hierdoor eindigt Bobby in een rolstoel.

Bobby is een rustige man op leeftijd die goed overweg kan met elk wapen of Latijns boek en een enorm geheugen heeft over allerlei wezens die er buiten rond lopen. Hij heeft onder huis een zogenaamde "panicroom" zitten die op geen enkele mogelijkheid betreden kan worden door demonen. Hij is als een vader voor Dean en Sam en doet dan ook alles voor ze. Vandaar ook dat Dean dat punt noemt in de aflevering "lazarus rising".

Ruby (1 x uitgekomen)

Ruby is op het moment dat we haar leren kennen een blonde, vechtlustige vrouw die Sam te hulp komt tijdens een gevecht. Als ze elkaar later weer zien onthult ze haar ware aarde, dat van een demon. Ze was ooit een heks, ten tijde van de Pest, maar werd op een gegeven moment naar Hel gestuurd, waar ze een demon werd. Desondanks heeft ze een hekel aan mededemonen en wil liever in vrede en rust op aarde kunnen leven. Ze biedt daarom ook haar hulp aan aan Sam en Dean, niet alleen om alle demonen die zijn vrijgelaten terug te halen, maar ook om Dean onder z'n contract met de Crossroad Demon uit helpen te komen. Hoewel Sam haar in eerste instantie niet vertrouwd, leert hij haar beter kennen en ontdekt dat de duistere kant van hem naar buiten kan komen wanneer hij bij haar is. Dean en Bobby zijn minder goedgelovig en weigeren dan ook om Ruby toe te laten bij hun jachttripjes en geheimen. Met de tijd leert Dean dat het beter is om Ruby toch toe te laten, zeker als ze meer te weten komt over zijn contract. Op de dag van de verloping daarvan wordt Ruby echter bezeten door Lillith, en zorgt ervoor dat de hellehonden toegang hebben tot Dean en hem meenemen naar Hel. Hierna verlaat Lillith Ruby's lichaam en lijkt ze dood te zijn.

Echter, Ruby duikt later weer op, dit keer in een ander lichaam, en helpt Sam om over de dood van Dean heen te komen en om te gaan met z'n nieuwe krachten en het ontwikkelen daarvan. Sam wordt steeds sterker. Wanneer Dean weer tot leven wordt gewekt wil hij Ruby nergens bij in de buurt hebben en beschuldigt haar ervan dat hij in Hel zat. Ruby neemt afstand als ze ontdekt dat Engelen op aarde zijn gearriveerd, maar biedt later toch haar hulp aan wanneer een Engel van Grace, Anna Milton, achterna wordt gezeten door demonen. Ruby blijkt later echter al die tijd in een complot te hebben gezeten om Lucifer te bevrijden. Wanneer Dean en Sam dit ontdekken, vermoorden ze haar.

Ruby is een vechtlustig persoon die weinig medeleven toont voor zowel demonen als mensen. Ze lijkt een zwakke plek te hebben voor de Winchesters, met name Sam, omdat hij net als haar een mens was, maar tegenwoordig om moet gaan met het feit dat hij een duistere kant lijkt te hebben. Ze heeft een dolk die elke demon, ongeacht z'n macht, kan vermoorden

Anna Milton (15 x uitgekomen)

Anna Milton is een vrouw in de twintig die sinds enkele weken in een psychiatrische inrichting zit. Ze is opgenomen omdat ze stemmen hoort die er niet zijn. Demonen krijgen er lucht van en beseffen al snel dat Anna gesprekken van Engelen opvangt. Dit kan hen van pas komen om zo meer zegels te breken, en ze zetten een klopjacht op om Anna te vinden. Dean en Sam worden door Ruby op de hoogte gebracht en weten Anna mee te nemen en te beschermen. Demonen blijken echter niet de enige te zijn, ook Castiel en Uriel zitten achter haar aan. Tijdens een seance met helderziende Pamela ontdekt Anna dat ze ooit een Engel was, maar uiteindelijk besloot de vallen van Grace en als mens herboren werd op aarde.

Anna besluit haar Grace te vinden om zo terug te kunnen keren naar de Hemel en deel uit te maken van het plan om Lucifer te stoppen. Voordat dit begint, brengen zij en Dean samen de nacht door, en gaan daarna op zoek. Haar Grace blijkt echter al te zijn gevonden door Uriel, die van plan is om het te vernietigen. Tijdens een gevecht tussen Castiel, Uriel en Alastair weet Anna haar Grace te pakken en keert terug naar de Hemel, en neemt direct Alastair mee in de vernietiging. Weken later keert ze terug om Castiel ervan te weerhouden om Dean z'n marteltechnieken toe te laten passen op Alastair, die terug is gekeerd. Castiel vraagt haar later om hulp omdat hij "voor de eerste keer in mijn leven, overweeg ik ongehoorzaam te zijn." Anna redt hem later van Uriel die zich tegen de Engelen heeft gekeerd en niet langer meer in God gelooft

Lilith (8 x uitgekomen)

Ze begon als een klein meisje, maar als ze een menselijke vorm heeft, zijn haar ogen wit, en niet menselijk zwart. Dat is Lilith, de eerste mens die door Lucifer tot een Damon is gemaakt. Ze bezorgt Sam en Dean een hoop ellende in heel wat afleveringen, waardoor ze in veel seizoenen ook de hoofdpersoon is van de langlopende verhaallijn. In de aflevering "lucifer rising", de finale van seizoen vier, word ze vermoord door Sam, die door ruby misleid is. Er werd eerst gedacht dat Lilith vermoord moest worden zodat ze het zegel niet kon breken, maar het was juist andersom; lilith moest dood, en het zegel is verbroken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (18)

  • selenakat

    haha cas, had ik niet verwacht maar ik ben er wel blij mee XD

    9 jaar geleden
  • ianhasaniceass

    Castiel(H) Had ik eigenlijk niet verwacht :p

    9 jaar geleden
  • Solavellan

    Cas!!! Yes! :)

    1 decennium geleden
  • Thumbnails

    Castiel <3

    1 decennium geleden
  • LeaFlammae

    Volgens mij hebben engelen trouwens niet per se zwarte vleugels, maar ze lijken zwart omdat je alleen hun schaduw op de muur ziet, of afdruk op de vloer wanneer ze sterven (dat is tenminste hoe ik het begrepen had =P) Maar either way zijn ze super cool, haha ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?