In welke tijd leef jij?

In welke tijd hoor jij te leven. Hoor je nog in de Prehistory? Middeleeuwen of de renaissance? De 16e,17e, 18e of 19e eeuw? Of de jaren 50,60,70 of/en 80? of het heden of de toekomst?

p.s. Sorry voor de foutjes van de tijd. Niet zo goed opgelet. Is aangepast

Mogelijke uitkomsten

Prehistorie (112 x uitgekomen)

Jij wil niet eens bij deze beschaving leven! Je wil noch een jachtmens of verzamelaar zijn! Helaas zijn er maar (heel erg) weinig mensen die zo nog leven. Wel wilde volken of indianen leven nog zo. Zelf Kun je ook een leuk kamp verzinnen voor jezelf en anderen en doen of je in de prehistorie leeft :)

middeleeuwen (6 x uitgekomen)

Zelf zou ik niet hierin willen leven omdat voor de mensen de tijd stilstaat hierin. De mensen hadden geen ideeën en wijdde zich alleen op het geloof (het christendom)
Ze wilden alleen maar in de hemel komen en durfden niet een buitstaander te zijn. Ze hadden vele ziekten zoals de bekendste De Pest onstond in 1347 uit Genua. Het werd veroorzaakt door rattenvlooien die de Pest heten. De mensen gaven de Joden de schuld hiervan. (Joden werden vaak beschuldigd van misdrijven maar het is allemaal onzin eigenlijk)

Renaissance (27 x uitgekomen)

Renaissance betekend wedergeboorte. In deze tijd krijg de mens weer ideeën en wilden weer echt leven. Ze verdiepten zich weer in de aarde zoals: Kunst,wetenschap,handel etc.
Mensen begonnen weer te leven. Daarom werden ze herboren(wedergeboorte).
De renaissance begon in het jaar 1000.

17e en 18e eeuw (153 x uitgekomen)

The 17e eeuw en 18e eeuw is vooral bekend als het einde van de middeleeuwen. Want in deze eeuw is Amerika ontdekt door Columbus. Ondanks dat de Vikingen het al veel eerder hadden ontdekt.
De kleren waren erg strak en moesten alle bedekken. De mensen stonken enorm toen en hadden slechte hygiëne. Ze verstopte de viezigheid. Ook was dit een tijd van (hoe ik zeggen mag) Alcohol. Je kan veel leren over deze tijd als je de film The Libertine kijkt.

19e eeuw (0 x uitgekomen)

De 19e eeuw is het leukste om te bekijken in Engeland. Namelijk Engeland was altijd wat anders dan andere landen. (Nu nog te zien aan de auto's. De stuur zit aan de andere kant)
In de 19e eeuw schuilde er veel gevaar in straten. Veel mensen (dronken of niet) deden vreemde dingen op straat. Ze probeerden geld te verdienen. Ondanks de rijken dan. Die hadden een prima leven (alhoewel).
Het bekendste dat ik ken is dat in deze tijd Jack The Ripper aan de gang was. Een slechte seriemoordenaar. Om meer over hem te weten kun je de Thriller film 'From Hell'kijken. Een echte aanrader als je tegen enge dingen kan. (film is 16+)
Ik vind het ook wel een mooie tijd. Want het was de gouden eeuw voor piraten. Piraten zoals Edward teatch, (zwartbaard) Kapitein Kidd of Anne bonny met Mary read waren toen helemaal aan de haal. Ze Roofden en Plunderden maar uiteindelijk moesten ze het bekijken met de dood. Nu worden zulke mensen helden genoemd.

20e eeuw (25 x uitgekomen)

Eigenlijk is de 19e eeuw een hele drukke eeuw.
In 1930 ronduit had je in Amerika veel te maken met bankovervallers zoals Bonny en Claire of John Dillinger.
Ook in 1930 was er een wereldcrisis.
In begin 19e eeuw zonk het grootste schip ter wereld! De Titanic. Ook de eerste wereldoorlog was aan het begin van de eeuw.
in 1945 kwam de tweede wereldoorlog met Adolf Hitler en in 1950(jaren 50) protesteerden veel jongeren voor eigen mening.
De muziek veranderde, de kleding en de techniek.

jaren 50 en 60 (41 x uitgekomen)

De jaren 50 en 60 was de tijd van de jongeren. Ze leefden met de dag mee. 's ochtends en 'S middags werken en het geld voor de disco uitgeven. Muziek was echt alles! Elvis Presley bijvoorbeeld. Hij werd zelfs de King of Rock and Roll genoemd. Hij weet alleen niet dat Michael Jackson de King of Pop zou worden.
Ook auto's waren belangrijk en er werd veel gediscrimineerd. Je had op school de stoertjes bij de stoertjes. De nette kinderen bij de nette kinderen. De neurds bij de neurds en geloof bij geloof etc.

jaren 70,80 en 90 (35 x uitgekomen)

Veel hippe muziek word in deze tijd geluisterd. De gekleurde foto's komen dichterbij en mensen worden zoals wij ze nu kennen. Grote hits van toen waren de beatles,Janet Jackson,Michael Jackson,Jermaine Jackson(when the rain begins to fall) en zangers en zangeressen zoals we nu nog steeds kennen.
De films in deze tijd gaan vaak over de jaren 50 en over jongeren met auto's en meisjes/jongens.
Maar ook word er nu beter geholpen tegen discriminatie op de wereld. Een grote verbetering.

de 21ste eeuw (heden (338 x uitgekomen)

Jij leeft gewoon zoals je nu bent. Niets vreemds of geks. Geen uitleg voor nodig

Statistieken

Statistieken

Reageer (105)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?