Muziek Smaak Quiz!

Kom erachter wat voor een muziek echt iets is voor jouw!

Mogelijke uitkomsten

Klassiek (55 x uitgekomen)

Jij bent gewoon voor klassiek...

Je bent niet zo van dat superharde geschreeuw, en vind ook alle aparte dingen niet zo leuk, zoals hiphop, hardcore, Funk, punk en die andere 'zooi'.

Klassieke muziek word ook wel 'Kunstmuziek' of 'Serieuze muziek' genoemd, het tegenovergestelde van volksliedjes dus.

Klassiek hoeft natuurlijk niet altijd serieus te zijn, het kan ook heel vrolijk zijn, alleen dan niet met geschreeuw en alles door elkaar heen.

Rock (9 x uitgekomen)

Rock is een subgenre van de popmuziek, dat traditioneel gekenmerkt wordt door een bezetting van gitaar, basgitaar en drums, aangevuld met zang en/of andere instrumenten.

Een instrument wat jij wel wil spelen of al bespeeld, is het gitaar of de drums. Zingen vind je ook leuk, maar het mag best wel een beetje schreeuwirig zijn, want dat vind jij niet erg.

Jij houdt van gek doen en bent niet iemand die snel stilzit.

Pop (6 x uitgekomen)

Pop is de afkorting van populair, dus populaire muziek staat jouw wel aan. Onbekende liedjes worden bij jouw niet geluisterd maar een leuk liedje op de radio of uit de top 40 luister jij de hele dag door.

Pop is een verzamelnaam voor tal van stijlen in de muziek, maar meer gericht op de populariteit van de muziek dan op kwaliteit.

Liedjes luisteren doe jij heel vaak, je gaat slapen met dopjes in je oren, je word wakker door de radio, en fietst naar school met muziek. Op school/werk kent ook iedereen je en wil iedereen vrienden met je zijn.


Pop is iets voor jouw!

Nederlandstalige (4 x uitgekomen)

Jij bent niet zo van die stadse, populaire kinderen en vind die muziek maar stom en druk. Jij gaat liever voor een hit van Jan Smit, Nick en Simon, Sieneke of Gerard Joling.

Je woont waarschijnlijk het liefst op het platteland. Het is daar lekker rustig en er is een gezellig sfeertje, wat ook zo is in de muziek.

Funk (0 x uitgekomen)

Funk is een muziekstroming afkomstig uit Noord-Amerika. Funk is een sterk ritmische muziekstijl, waarin veel instrumenten voorkomen, van alle soorten wat. Funk kan gezien worden als een subgenre binnen Rhythm and Blues en de term wordt sinds medio jaren 60 als genre-aanduiding gebruikt.

Je bent graag aan het luisteren naar muziek van een jaar of 20/30 jaar terug. Heel leuk en vrij bekend.
Je hebt een hechte vriendengroep en bent niet heel erg stil. Je speelt waarschijnlijk vaak dingen waarbij je niet zo heel veel hoeft tedoen, maar toch veel moet opletten.

Jij gaat voor Funk!

Punk (1 x uitgekomen)

Jij bent een beetje een apart typetje en draagt veel donkere kleuren zoals donkerblauw, zwart of grijs. Je vriendengroep doet vooral dingen die niet zo vaak gebeuren en jullie zijn vaak bij elkaar.

Muziek die jullie luisteren is de ruwe vorm van rock muziek, dat op een vreemde manier samengesteld is. Je noemt het eigenlijk een beetje: simpele rock n' roll.

Pirantenmuziek (6 x uitgekomen)

Rustig maar, het heeft niets te maken met piraten.
Piratenmuziek is de muziek die een eigen levenslied heeft. Muziek dat het grote publiek trekt, heet geen piratenmuziek meer, maar moet anders genoemd worden. Jannes, Nick en Simon, Frans Bauer en Jan Smit mogen dus geen piratenmuziek genoemd worden.

Je bent een druk maar toch rustig typje dat met z'n vrienden van alles doet. Of het mag of niet. Je bent typje van het boerenland en hebt het niet zo van de rock en pop muziek

Kinderliedjes (42 x uitgekomen)

Je bent nog niet zo van de echte muziek en doet dus nog aan de leuke gezellige kinderliedjes.

Je gaat nog niet zo heel volwassen om met muziek en speelt nog graag buiten in de zandbak of op de schommel. Je gaat graag nog even naar je moeder om te vragen of ze zo'n leuk liedje op wil zetten.

Helemaal niet erg, ik heb begrip voor je:D

Rap (0 x uitgekomen)

Jij bent superstoer en durft alles. Je gaat graag met je vrienden even iets kapot maken of eventjes in het dorp hangen. Niets is jouw tegek, want je bent gewoon superstoer!

Rap is iets wat bij hiphop hoort, alleen dan nog eens even iets stoerder en leuker. Rap word meestal door een rustig liedje heen gedaan, om een melodietje wat leuker en spannender te maken.

Hardcore (0 x uitgekomen)

Jij bent lekker druk en houd van geschreeuw. Je gaat met je vrienden graag jumpen en vind het leuk om te rocken.
Ga lekker door met je leventje en zorg dat je niet bij de politie terecht komt door 'dronkenheid'.

Veel plezier in je verdere leven!

Jodelen (0 x uitgekomen)

Lekker boven aan de skipiste om te zingen, doe het vooral maar: wel jodelen hé ?! Lekker zingen zonder te weten wat je moet zingen is jouw ding. Lekker op vakantie naar Tirol en zing daar de sterren van de hemel, of ga lekker met de muziek mee in een leuk houten huisje.


Het kan allemaal, jodel erop los!

Statistieken

Statistieken

Reageer (12)

  • Scandicy

    O wauw, hier klopt echt geen biet van.

    8 jaar geleden
  • blacknightwolf1

    Wtf! Klassiek?! Nee doe mij maar hardcore

    8 jaar geleden
  • serena101

    Klassiek? Wtf nee, ik luister pop.

    8 jaar geleden
  • Akela

    Pop <3

    1 decennium geleden
  • xEmilyy

    Er kwam klassiek uit !!
    dat haat ik juist. ik hou van pop .

    Maar wel een hele :

    L
    e
    u
    k
    e

    q
    u
    i
    z

    !

    (H)

    .

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?