Welke stijl past bij jou?

Voor enkele slimmerikken die als reactie dan plaatsen : ik heb een eigen stijl - heb ik maar één vraag : waarom doe je dan überhaupt deze Quiz, mmh?
- Dit is een globaal beperkte Quiz, met slechts één paar van de subculturen. (ik kan onmogelijk alle stijlen in een Q verwerken)
De mogelijke uitkomsten zijn dus de meest voorkomende stijlen (anno 2011)

Als jouw uitkomst niet klopt, pech gehad.

Mogelijke uitkomsten

Scene. (974 x uitgekomen)

Jij haalt bepaalde kenmerkende kleding/accesoires uit de scene stijl.Jij valt graag op & wilt je graag onderscheiden van alle anderen.
Je bent uren bezig met je haar, en die hebben zowat alle kleuren van de ROGBIV gezien. Jou kleding bestaat uit invloeden uit de punk - harajuku.

(Lolita, Cyber enz) Gothic. (1044 x uitgekomen)

Gothic is een moderne wereldwijde subcultuur die opbloeide in de vroege jaren 80 als een variant van de gothic rock-scene, een subgenre van postpunk, of new wave en vandaag de dag nog steeds bestaat en almaar groter wordt (bron?).De subcultuur wordt geassocieerd met muziek en kleding. Kledingstijlen variëren tussen allerlei scenes zoals Batcave/Deathrock, Victorian, Lolita, fetisj, Androgyn, Cybergothic, Darkwave. Vanaf het midden van de jaren 90 kreeg de subcultuur meer leven ingeblazen. Ondertussen zijn er diverse festivals waar allerlei soorten muziekstijlen gedraaid worden zoals bovengenoemde Batcave, Deathrock, cyber (Industrial, Electronic Body Music) en darkwave maar ook wel punk. In latere jaren soms aangevuld met noise en futurepop. Aanhangers van deze subcultuur worden Goths (Goten) genoemd. De taalkundig foutieve benaming Gothics (Gotischen) komt ook vaak voor. Er bestaan veel meningsverschillen over het gebruik van de woorden Gothic en Goth. In Nederland wordt met name Gothic veelvuldig foutief gebruikt. Ook Engelstaligen zijn het niet eens, hoewel in hun taal het woord Goth (Goot) een zelfstandig naamwoord is en Gothic (Gotisch) het bijvoeglijk naamwoord behorende bij dat zelfstandig naamwoord.

Kakker. (355 x uitgekomen)

De term is een afgeleide van het bijvoeglijk naamwoord "bekakt", in de betekenissen “verwaand” of “pretentieus”. Deze betekenis is afkomstig uit het Bargoens en van daar uit doorgedrongen in het normale Nederlandse taalgebruik. Varianten zijn onder meer “kakbal” (specifiek refererend aan iemand uit de corporale cultuur), “kakmadam", "kakmeid", “kakmens”, “kakvent”, “kakwijf” en “kakzak”. Ook de toevoegingen “kale kakker” en “Leidse kakker” (verwijzend naar het vermeende elitarisme van de Universiteit Leiden) zijn in meerdere teksten terug te vinden,[1] evenals het bijvoeglijk naamwoord "kakkineus"; de uitgang "-eus" is geïnspireerd door het Franse "-eux" en moet ook hier dienen als een benadrukking van de associatie met verwaandheid en hoogmoed (Frans werd lang beschouwd als de taal van de elite).

Hoewel het woord oorspronkelijk in pejoratieve zin werd gebruikt, wordt het tegenwoordig in toenemende mate gezien als een geuzennaam, en is het een gangbare term om deze subgroep te onderscheiden binnen de jeugdcultuur, gelijk aan “ emo”, “alto” en “gothic”.

Straight Edge (929 x uitgekomen)

Straight edge (of afgekort sXe) is een levenshouding die vooral populair is onder jongeren uit de muziekgenres punk, hardcore punk, hardcore, metalcore en deathcore. Straight-edgers gebruiken (per definitie) geen alcohol of drugs, roken niet, en sommige zijn overwegend vegetariër of veganist.

Harajuku. (222 x uitgekomen)

Ze doen het vanwege het verzet tegen de saaie schooluniformen. In Japan moet je namelijk vanaf de kleuterschool tot aan met de middelbare school verplichte schooluniformen dragen.
Maar ook nog een andere redenen, ze willen laten zien dat ze anders zijn dan de rest en willen niet dat mensen elkaar beoordelen op hun uiterlijk en hiermee laten zien dat iedereen gelijk is

Statistieken

Statistieken

Reageer (59)

  • xaM

    sXe, komt wel het dichtste in de buurt denk ik (:

    6 jaar geleden
  • jesjuhx

    scene

    8 jaar geleden
  • FaithofBlood

    Gothic ... Intresting haha. Ben er zelf geen maar vind de gothicstyle wel mooi en hou best wel veel van de gothic gebouwen :$

    8 jaar geleden
  • serena101

    Geen een van allen. Er komt scene uit, but no way.
    Ik ben eerder gewoon trendy en mijn haar moet altijd goed zitten. En verder draag ik gewoon kleren die iedereen draagt, Coolcat, H&M, Zwarte leren jasje met bontkraag en zilveren ritsen, Adidas tas, uggs, jeans, en zo'n leuke muts met de opschrift #YOLO.
    Ik draag gewoon wat in de mode is.

    9 jaar geleden
  • hellwolfcosplay

    Gothic (A)
    Jup true

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?