Wat vertellen de sprookjes over je toekomst?

Iedereen kent die prachtige sprookjes wel over princessen en prinsen, dieren en monsters, kabouters en elfjes,...
En we droomden er allemaal wel eens van om onze eigen "Once opon a time" te beleven... Wat vertellen ze over ons? En vooral over jou!

Mogelijke uitkomsten

Assepoester (55 x uitgekomen)

Jij bent een lief en behulpzaam persoon. Dat weet iedereen! Mischien een beetje te goed zelfs. Om het te zeggen zoals het is: mensen gebruiken je. Jij bent degene die ze laat schitteren en daardoor op de achtergrond verschijnt, terwijl jij meer aan de wereld te tonen hebt! Het is mischien eens tijd dat zij je nu eens helpen dat bal in te komen en met de prins te dansen, in plaats dat jij ze aanmoedigt met hém te flirten!

Jij houdt ook van harten breken, jij ondeugend poetsvrouwtje/mannetje! Jij flirt er graag op los, en net als je crush je net dat tikkeltje meer wil leren kennen, ben je verdwenen, als bij klokslag om twaaf uur. Maar verdwijn je om mysterieus over te komen? Of is het om de littekens van het verleden, die nog steeds pijn doen, en je schrik geven weer gekwedst te worden? Jij maakt die beslissing voor jezelf uit, want vergeet niet: you're the star!

tip: laat eens een voorwerp achter dat duidelijk van jou is, op een plaats waar je crush het kan vinden. Als hij het netjes terug komt geven, heb je een gepreksonderwerp én is zijn jullie kennisen. Hmm, als je nou echt je schoen moet achterlaten en dan met één schoen en een sok over straat moet holen weet ik niet, maar mischien vind hij jou "vergeetachtige" kantje wel iets hebben!

Sneeuwwitje (68 x uitgekomen)

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is er in hemelsnaam aan de hand? Sommige mensen lijken jou het licht niet in de ogen te gunnen, en hun jaloersheid dreigt hen tot dingen die onmenselijk zijn! Jij weet dit maar al te goed. Je kwedsbaarheid dreigt je ertoe weg te vluchten naar plaatsen waar je veilig bent voor die pesterijen.

Je denkt dat je verloren bent en niemand je kan helpen. Maar kijk eens verder en mischien heb jij wel enkele dwergen voor je klaarstaan om je te beschermen, en het strakke korcet waarin je verstrikt bent willen doorknippen, omdat zij om je geven!

Wie het laatst lacht best lacht? Geloof er maar in! Hoe meer ze jou proberen neer te halen, hoe sterker jij eruit komt! Jij zal de gene zijn die iemand vind die oprecht van je houdt en je door dik en dun zal steunen! Jou kunnen ze niet voor lang in een glazen kist leggen, want de prins op het witte paard, komt 'I love you' zeggen...

tip: eet wat meer appels, de kans dat ze echt giftig zijn is klein (hoop ik). Het is goed voor je lichaam en je weet wat men zegt: een gezond lichaam is een mooi lichaam. Het appeltje kan ook eens opzei geschoven worden voor een snoepje natuurlijk!

Alice in wonderland (128 x uitgekomen)

Jij leven zit gevult met dingen die een verhaal of film lijken te zijn. Elke dag is een nieuw avontuur, maar je bent bang dat je dat avontuur zal verliezen, je opgenomen zal worden in verdriet en verkeerde keuzes. Wees niet bang! Kom op voor jezelf! Durf te spreken, en je komt er wel!

Je bent vaak verlegen, en durft niet veel te zeggen in deze wereld waar alles mogelijk is. Jammer genoeg zijn mensen niet zo vrijgevig en moet je spreken als je wil bereiken waar je van droomt!

tip: kijk eens naar Alice in wonderland! En laat de speciale stijl een invloed hebben in je kledingstijl! Mischien kan dit je overhalen eens een stapje in de wereld van mode, en nieuw kledingstukken!

Repelsteeltje (12 x uitgekomen)

Je wordt in een situatie gesleep, waar je niet kan aan doen! Je ben bang en eenzaam, niemand lijkt je te kunnen helpen. Maar opeens krijg je een hulp aangeboden die je mischien wel eens uit de nood zou kunnen helpen, maar verkoop je ziel niet aan de duivel! Want ooit komt hij zijn prijs halen, en zal dit nog ergere gevolgen hebben, dan de risico's die je liep waarvoor je hulp nodig had.

Je bent mischien wel een beetje naïef op dat vlak. Een beetje goedgelovig, en ziet alles positief. Een beetje meer de gevolgen bekijken kan soms geen kwaad, zeker als een klein, raar mannetje je wil helpen. Tegenwoordig werken mensen met werderdiensten. Als iemand iets doet, vragen ze er ook iets voor terug. Jij leeft niet op die manier, en denkt daarom dat de wereld rondom jou net het zelfde is. Maar wees op je hoede!

tip: als je met een probleem zit, ga naar iemand die je vertrouwt en je zeker weet dat die persoon je niet zal veraden! En heb je die persoon nog niet gevonden? Ga dan opzoek, mischien is die vriend die je al maanden niet meer gehoort hebt meer waard dan die zogenaamde vriendin die niet eens naar je wil luisteren! Verruim je vriendenkring en geef jezelf een gevoel dat je geaccepteert wordt voor wie je bent!

Rapunzel (39 x uitgekomen)

Hoe lief en teder je ook bent, je bent opgesloten in iets. Je bevind zich in een kooi. Komt dit door je familie, je vrienden, je kennissen of mischien jezelf? Probeer een weg te vinden, ook al sta je er alleen voor en durf vrij te zijn! Laat je lange haren uit het raam vallen, gebruik je talenten! Niemand zal je iets in de weg leggen, als je duidelijk maakt je een goede, frisse start wil nemen!

De vrijheid zal je een nieuwe weg openen en nieuwe mensen geven in je buurt. Een vernieuwing kan helemaal geen kwaad! Mischien is deze wel veel beter dan de oude, of slechter... Maar dat geeft jou enkel de ervaring om anderen advies te geven over hoe het niét moet.

tip: probeer eens een nieuw kapsel. In plaats van je lange haren, eens een korter kapsel, of omgekeert! Dikke krullen eens omruilen voor stijl haar! Van zwart naar blond, van blond naar bruin, enz! Alle mogelijkheden liggen voor je voeten, en je kapper of kapster zal je met pleziet hierbij helpen!

Roodkapje (78 x uitgekomen)

Jij bent een durver én een helper. Jij wil met plezier een tocht afleggen naar je grootmoeder die ziek is, al is het enkel om haar een hartverwarmende knuffel te geven! Je bent alleen, maar daar geeft jij niet om! Laat de gevaren maar op je afkomen! Het bos wat mischien wel je levensweg kan zijn, zit vol verassingen! Goede en slechte! Mischien zijn de mensen wel lieve bosdiertjes, maar ze kunnen ook gevaarlijke wolven voorstellen. Pas dus maar op!

Je denkt ook na over de situatie, haalt de fouten die gemaakt worden in je hoofd en verwerkt ze tot gegevens die jou juist laten handelen. Jou oma heeft toch helemaal geen lange neus? En grote ogen? En scherpe tanten? Dat hoop ik voor jou althans...

tip: ga eens een boswandeling gaan maken! Geniet van de natuur en zijn geuren en kleuren. Met een fototoestel kan je oogverblindende foto's maken voor op je facebook!

Duimelijntje (26 x uitgekomen)

Jij bent slechts een klein deeltje in de grote wereld. Je bent bang om je huidige omgevind te verliezen en in het ombekende te vallen. Waarom? Denk je dat je huiskamer zo veel beter is dan de frisse buitenlucht, en de rozen die dansen in de zingende wind? Trek die deur open en ga! Ga je weg zoeken! Het doel waarvoor je geboren bent!

Je bent mischien anders, nog anderser dan uniek. Je denkt dat je de enige bent met dit ongemakkelijke schoonheidsfoutje. Maar in die grote wereld rondom je zijn er mischien meer van de personen die net als jij zijn! Zij hebben ook de stap gezet in de wereld te gaan, en nu kruist jullie pad zich! Maak samen plezier! Praat samen over dit vervelende probleem en leer hoe je het kan accepteren!

tip: geniet meer van de kleine dingen in het leven. Een simpele knuffel, kan veel voorstellen voor een mens. Een traan van geluk steld een hele glimlach voor!

Hans en Grietje (33 x uitgekomen)

Samen sta je sterk! Jij hebt iemand in je leven die erg belangrijk voor je is. Laten we zeggen, je zielsverwant. En als je in de steek gelaten wordt door in iedereen, is er toch nog iemand die er voor je is in goed en in slechte tijden. Als jij huilt huilen zij met je mee. Als je lacht lachen zij met je mee. Het kan heerlijk zijn je zielsverwant gevonden te hebben. Die je overal in steunt.

Jullie kunnen elkaar dan ook steun bieden als het even moeilijk gaat. Je het niet hebt kunnen laten van het huisje te snoepen, en je nu een ouwe taart achter je aan krijgt. Denk samen na, en zet alles op een rijtje! Dan komt alles goed!

tip: hou eens een snoepfeestje met vrienden of familie. Iedereen brengt iets zoets mee en deelt het daarna over de hele groep, mischien niet zo gezond... maar wel lekker!

De kleine zeemeermin (21 x uitgekomen)

Je ligt in de knoop met jezelf. Je bent niet geboren zoals je wil, en twijfelt of je je levenstijl zou veranderen. Mischien is dit niet zo een slecht idee. Je weet nooit wat dit voor geschenken kan opleveren! Als je eerlijk voor jezelf bent en een durft om een andere weg in te slaan, moet je beslissing slagen!

Je kan ervoor kiezen, het beste te maken van je leven dat je nu hebt! Meer te doen met de mensen die je graag hebt! Of je kan iets nieuws proberen in een andere, onbekende wereld waar alles mogelijk is! Maar het kan altijd ook tegenvallen, dus zorg dat de kloof tussen nieuw en oud niet te groot is!

tip: ga eens meer gaan zwemmen! Het is gezond en je kan ondertussen nadenken over de situatie waarin je nu zit! En ben je niet sportief? Ga dan eens in een lekker geurend bad! Kan soms ook wonderen doen!

Doornroosje (56 x uitgekomen)

Je bent in een vervelende situatie beland die je niet zelf hebt gekozen. Je bent machteloos, en heb de situatie niet in de hand. Enkel wat je nu kan doen, is vertrouwen op de anderen dat dit goed zal komen! Je prins op het witte paard wil mischien wel een handje toesteken om je uit je dromen te halen, en je daarna een échte droom te bezorgen!

We proberen altijd alles zo goed in controle te houden, zelfs de dingen die niet in onze macht liggen. Daarom moeten we proberen alles los te laten, en ons niet zo druk te maken over alles in het leven...

tip: slaap een goed uit, en als je wakker wordt, denk eens na over de dromen die je had vanacht. Als je dan nog naast je iemand ziet liggen waarmee jij je 'nog lang en gelukkig' wil mee delen is het plaatje compleet!

Het lelijke eendje (31 x uitgekomen)

Je hebt een slecht beeld over jezelf. Jij bestaat vanbinnen uit twee personen. Eentje die je uitscheld en de andere die in een hoekje zit te huilen door de beledigingen. Je mag niet zo negatief zijn. Jij hebt ook dingen te bieden zoals de andere eentjes in de vijver. Denk je echt dat die zwanen daar nooit eens iets misdoen?

Accepteer jezelf zoals je bent, en mischien als je jezelf bekijkt als een zwaan, en niet als een lelijk eendje... wordt je mischien een zwaan! Jezelf wijsmaken dat niemand je mag, is hartverscheurend en niet draagelijk! Durf, durf, durf eens jezelf te bewonderen om wie je bent en wat je kan

tip: verwen jezelf eens goed! Welke reden? Omdat jij bent zoals je bent, en je je er goed bij voelt! Koop eens een leuke film, of neem iemand die je graag hebt met je mee op tocht naar je eigen wonderland!

De wolf en de zeven geitjes (77 x uitgekomen)

Jij bent een groepsmens! Jij bent thuis in je omgeving en je vrienden of familie accepteren je ook zoals je bent. Maar in bijna iedere groep heb je een leider. Eens de groep zonder leider valt, zijn ze kwetsbaarder en gevoeliger voor invloeden van de omgeving. Het lijk dan soms moeilijk de groep bijeen te houden en lijkt een breuk meer voor de hand liggend.

Maar samen sta je sterk, probeer een oplossing te bedenken voor jezelf en de anderen. Samen slaan jullie je wel door de moeilijke periode, met succes! Het moet niet moeilijk zijn en ver gezocht, om de juiste oplossing te vinden. En is er iets wat er in de groep verstoort wordt is, praat de moeilijkheden uit, werk er samen aan voor een oplossing te vinden.

tip: geef een feestje met familie en vrienden! Geef het feest een thema, bv. monsters, kabouters, prinsen en princessen,... Het is leuk voor jou en voor de anderen. Iedereen heeft het naar zijn zin, en die gene waar je het minder mee hebt kan je dan beter leren kennen!

Belle en het beest (55 x uitgekomen)

Je bent mooi en je weet het ook, en er is iemand anders in je leven. Mischien niet gewilt en zo mooi, maar je geeft om hem/haar. Meer zelfs dan ze zou willen. Jullie zijn twee totaal verschillende personen, maar toch willen jullie bij elkaar zijn. Wat schattig! Maar het kan gewoon niet...

Je ligt in de knoop met wat je echt wil zijn, wie je wil zijn en met wie. Het doet je pijn dat er een verschil is tussen jou en je crush. Is da nou vrienden of leeftijd,... toch is er altijd wel iets waardoor je hem niet mag liefhebben. Maar toch vind je ook een reden om van hem te houden om wie hij is. Laat alles achterwege, volg je hart en laat je storten in het onbekende! Als deze liefde echt groot genoeg is, zal iedereen wel na verloop van tijd inzien dat dit klopt.

Maar je kan een andere weg in slaan, en deze liefde negeren en voor iemand anders gaan. De keuze is aan jou! Jij moet zelf weten met wie je je leven deelt! Maar denk eraan, de roos verliest zijn blaadjes, en de klokt tikt door, pas dus op, voor je hem verliest...

tip: laat het beest in je loskomen en ga feesten! Stress is niet goed voor ons! Ga met je beste vrienden op pad! Doe iets leuks! Have fun!

De kikkerkoning (22 x uitgekomen)

Jij zit met een klein probleempje... Het spijt me je dit te moeten zeggen, maar jij bent een beetje zelfzuchtig en ijdel. Iemand die anders is dan jij, kan jij moeilijk accepteren. Jij kijkt naar uiterlijk, imago en macht, maar niet naar het innerlijke. Hij mag nog zo op een kikker lijken, of het even welk wezen waarvan jij moet walgen, toch zal dit niets te zeggen hebben over zijn innerlijk. Ik geeft toe, dit is niet altijd het geval, maar toch veel.

Maar veel mensen hebben wel dit kleine kantje hoor. Maar ik weet dat jij de kracht hebt om die spiraal te doorbreken. Is er een iemand die contact met je zoekt, en die persoon is niet je type? Probeer het gewoon! Durf een vreemde zich in jou buurt te laten begeven, en mischien voel jij je dan wel als een echt prinsesje! Maar ga alsjeblieft nu niet een kikker gaan kussen!

tip: geef een vriend of vriendin een wat advies, hoe hij of zij zich beter kan kleden, OP EEN VRIENDELIJKE MANIER! De persoon in kwestie voelt zich beter én jij hebt een goede daad gedaan!

Statistieken

Statistieken

Reageer (37)

  • verloren1

    zalig goede quiz

    8 jaar geleden
  • KorraBlaze0

    Alice in wonderland klopt niet deze sprookjes passen niet bij mij alleen Roodkapje een piep klein beetje

    9 jaar geleden
  • Malikdream

    De kikkerkoning. :$ Is wel een beetje heel erg van mezelf vanwege het feit dat het klopt.

    1 decennium geleden
  • LyraBelaqua

    Alice in Wonderland. Het klopt precies.

    1 decennium geleden
  • Bughead

    Alice.
    Mijn lievelings sprookje was Repelsteeltje haha.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?