Wie ben jij van de koninginen van Engeland?

The Tudors, Koning Henry had 6 vrouwen, sommigen zeiden dat hij hun levens kapot maakt. Er bestaat ook een serie ervan :)

Mogelijke uitkomsten

katherine of Aragon (1 x uitgekomen)

Zij was de eerste vrouw van Henry, normaal de vrouw van zijn broer, maar voor zijn overlijden wilde hij dat ze trouwde met zijn broer om koningin te blijven. Katherine wist hoe groot Henry's wens was een mannelijke troonopvolgster te hebben. Ze deed haar best, maar na vele miskramen, kon ze hem enkel een dochter bieden, beter bekent (later dan toch) als Bloody Mary. De liefde was snel over, en hij eiste een scheiding omdat hij zijn hart verloren had bij Anne Boleyn. Ze stierf niet veel later, alleen in een landhuis.

Anne Boleyn (8 x uitgekomen)

Anne wist het hart van Henry te stelen, na aandringen van haar vader. Hij zei dat als ze koningin kon worden, hun familie dan rijkdom zou hebben. Henry viel voor haar, en was erg gelukkig met haar. Ook zij beloofde hem een zoon, maar ook zei kon hem enkel een dochter schenken, met vele miskramen. Later werd Anne beschuldigd dat ze vreemd ging met meerdere mannen, én zelfs met haar broer sliep! Anne kreeg de doodstraf, waarbij haar hoofd afgehakt moest worden met een zwaart, en zou verdween de 2de koningin van het doek.

jane seymour (40 x uitgekomen)

Kort na de dood van Anne Boleyn, werd zij de 3de koningin. Ze waren erg verliefd. Zij was de gene die erop stond om terug contact te leggen met zijn dochter Mary, de dochter die hij had uit zijn eerste huwelijk. Zij kon zijn kinderwens waarmaken, door hem een zoon te schenken. Jammer genoeg stierf hun zij en haar zoon later.

anne of cleves (1 x uitgekomen)

Anne was de 4de koningin. Zij kon hem geen zoon of dochter schenken. Het huwelijk duurde ook niet lang. Achteraf vond Henry de vrouw toch niet zo mooi, dus wilde hij scheiden van haar.

katherine howard (4 x uitgekomen)

Zij was een erg jonge koningin van 17 jaar. Zij was nog erg speels en jong, voor de titel van koningin. Ze leek meer intresse te hebben in dansen en mooie kleren dan in Henry. Maar ze had ook nog een andere liefde, waarmee ze de koning bedroog. Dit koste haar, net als Anne Boleyn, haar hoofd, letterlijk.

catherine parr (2 x uitgekomen)

Zij was zijn laatste vrouw. Zij kon hem ook geen kinderen geven, maar zij overleefde de hele terror, want Henry overleed tijdens hun huwelijk. Ze had geluk :p

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • Galactica

    Die laatste vond ik moeilijk...

    Anne Boleyn heb ik!

    7 jaar geleden
  • TheUnicorn

    Anne Boleyn, die dame heeft wel een mooie bontmuts op :O

    1 decennium geleden
  • Nitori

    Jane Seymour.

    1 decennium geleden
  • Wolfclaw

    Jane.

    1 decennium geleden
  • AloyAuditore

    Jane Seymour, uberhaupt de liefste en beste vrouw of all (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?