Een popje.(verhaal/gedicht iets)

Mijn soort van verhaal/gedicht iets.

Mogelijke uitkomsten

Een popje (34 x uitgekomen)

Soms zou ik wel eens willen dat ik een klein popje was. Een van die kleine popjes waar mijn kleine nichtje mee speelt. Zo’n popje met een eeuwige, mooie glimlach op haar gezicht. Een popje wat nooit over haar problemen hoeft na te denken. Een popje dat het nooit moeilijk heeft. Zo’n popje. Ik zou dan weer geen barbie pop willen zijn, maar zeg nou zelf, wie wel. Ik hoef niet zo’n opgedirkt meisje te zijn. Ik ben wie ik ben, en zelfs als pop wil ik zo zijn.
Ik wil een popje zijn, een popje met grote, blauwe ogen. Bruine zal ik ook al blij mee zijn. Een popje met het perfecte haar. Een popje die door haar eigenaar een vriendje aangewezen krijgt en die daar zelf nooit naar opzoek hoeft te gaan. Zo’n popje.
Soms wil ik een popje zijn, een popje die niet hoeft na te denken. Een popje zonder hersens. Een popje waar veel mee gespeeld word, misschien wel een lievelings popje. Een popje dat niks fout doet, een popje waar om word gegeven. Zo’n popje zou ik willen zijn.
Ik wil graag een popje worden, een popje zonder zorgen. Een popje die niet na hoeft te denken over de toets van morgen. Een popje waar alles voor gedaan word, een popje die het verdiend. Een popje die zichzelf is, een popje met een vriend.
Maar soms ben ik blij, om het mens dat ik mag zijn. Het mens met vrienden om zich heen, ook al voel ik me wel eens alleen. Een mens met een eigen stem, die wel zelf kan na denken. Een mens met misschien wel lelijke kleine bruine ogen, een mens zonder het perfecte haar. Maar een mens waarvan mijn vrienden vinden dat ze er mee om kunnen gaan. Gelukkig ben ik geen mens zonder vrienden, want dan was je me toch alleen. Ik ben een mens met kansen, daar mag ik ook blij mee zijn. Ik ben een mens, en geen popje, ook al wil ik dat nog steeds heel graag zijn.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • Fennec

    Wow, heel mooi verteld <3

    1 decennium geleden
  • krokodil

    echt een heel mooi gedicht best herkenbaar

    1 decennium geleden
  • Sidyana

    (H)

    1 decennium geleden
  • Jaynee

    Super mooi!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?