welke harry potter groepsoprichter

zweinstein heeft 4 groepen gemaakt door 4 oprichters:
ravenklauw=rowena ravenklauw
huffelpuf=helga huffelpuf
griffoendor=goderic griffoendor
zwadderich=zalazar zwadderich.
wie ben jij? en wat heb jij op zweinstein achtergelaten

Mogelijke uitkomsten

rowena ravenklauw (19 x uitgekomen)

Een van Rowena's beroemde uitvindingen zijn de bewegende trappen op Zweinstein.
Het enig bekende erfstuk van Ravenklauw is haar diadeem, wat Voldemort heeft gebruikt om een Gruzielement van te maken.Rowena Ravenklauw had een dochter, Helena, die nu als de Grijze Dame, een geest op Zweinstein, leeft. Ze hield van een man, die ook een geest is op Zweinstein: de Bloederige Baron. Wanneer Helena de diadeem van haar moeder stal en verdween, stuurde Rowena de Bloederige Baron (die destijds nog leefde) op haar af toen ze op haar sterfbed lag. Na een tijd zoeken vond hij Helena, die hij in een opwelling van woede vermoordde met zijn zwaard. Uit wanhoop doodde hij hierna zichzelf.

helga huffelpuf (1 x uitgekomen)

De afdeling Huffelpuf is naar haar vernoemd, ze was voor gelijkheid en sociaal gedrag, en stond ook bekend om deze eigenschappen. De andere afdelingen van de school zijn Griffoendor, Ravenklauw en Zwadderich. Het laatste bekende erfstuk van Huffelpuf is een kleine gouden kelk met twee mooi bewerkte handvatten, en een soort logo van Huffelpuf voorop.

goderic griffoendor (21 x uitgekomen)

Griffoendor werd meer dan duizend jaar geleden geboren in het dorpje Goderics Eind, waar later ook Harry Potter geboren zou worden. Hij was één van de vier oprichters van de tovenaarsschool Zweinstein, samen met Rowena Ravenklauw, Helga Huffelpuf en Zalazar Zwadderich. Griffoendor selecteerde zijn leerlingen op hun moed.
Nadat alles op school een paar jaar goed was verlopen, werd de vriendschap tussen Griffoendor en Zwadderich op de proef gesteld. Zalazar Zwadderich wilde namelijk dat alleen volbloed tovenaars zouden worden toegelaten. Griffoendor was een fervent voorstander van gelijke rechten voor tovenaars met Dreuzelouders, en wilde deze dan ook gewoon toelaten tot het onderwijs op Zweinstein. Uiteindelijk verliet Zwadderich de school, maar niet voordat hij een Geheime Kamer had gebouwd met daarin een basilisk, een monster dat de school uiteindelijk zou moeten zuiveren van Dreuzelleerlingen wanneer hij werd vrijgelaten door de erfgenaam van Zwadderich.
De Sorteerhoed, die de leerlingen verdeelt over de verschillende Afdelingen, was ooit eigendom van Goderic Griffoendor. Ook bezat hij het 'Zwaard van Griffoendor' een zilveren zwaard met robijnen in het handvat ingelegd. De kobolden beweren dat dit zwaard toebehoorde aan Ragnok de Eerste en dat Griffoendor het heeft gestolen, al heeft J.K. Rowling dit ontkend. Het zwaard heeft een belangrijke rol in het tweede boek, waarin het wordt gebruikt om de Basilisk te doden. Het zwaard heeft een magische eigenschap om alles wat krachtiger is dan het zwaard zelf (bijvoorbeeld het gif van de Basilisk) op te nemen, waardoor het nog krachtiger wordt. Deze eigenschap wordt gebruikt in het zevende boek, wanneer het gebruikt wordt om een van Voldemorts Gruzielementen te vernietigen. Het zwaard wordt aan Harry Potter nagelaten na de dood van Albus Perkamentus.
Het zwaard en de hoed hebben een band, want ze komen tevoorschijn als een 'echte Griffoendor' ze nodig heeft. Zo krijgt Harry ze in de Geheime Kamer, en verschijnen ze aan Marcel Lubbermans die ze gebruikt om het laatste Gruzielement, Voldemorts slang Nagini te doden.

zalazar zwadderich (8 x uitgekomen)

Hij wordt vermeld in het tweede Harry Potter-boek als oprichter van de afdeling Zwadderich. De oprichters van de andere afdelingen werkten samen in een goede harmonie. Zalazar Zwadderich vond dat alleen kinderen met zuiver tovenaarsbloed op school mochten komen om toverkunsten te leren. Hij kreeg hierover ruzie met de andere stichters en besloot te school te verlaten, maar niet voor hij de Geheime Kamer bouwde. Daarin sloot hij een Basilisk op. Deze kamer kon alleen heropend worden door een erfgenaam van Zwadderich.
Ironisch genoeg bleek dat zelfs zijn eigen afdeling Zwadderich het niet zo nauw nam met de eis slechts bloedzuivere tovenaars aan te nemen. Severus Sneep was bijvoorbeeld voor de helft van Dreuzelafstamming, en dat gold zelfs voor zijn eigen "erfgenaam" Voldemort. In de praktijk was Zwadderichs visie niet haalbaar en kwamen in vrijwel alle tovenaarsfamilies Dreuzeltelgen of "halfbloedjes" voor.
Zwadderich is een Sisseltong. Zijn laatste levende afstammeling is Heer Voldemort, die ook een Sisseltong is. Doordat Harry Potter in het begin van zijn leven een aanvaring met Voldemort heeft gehad, kreeg Harry enkele krachten die Voldemort ook had, waardoor Harry ook een Sisseltong is. Hierdoor kan hij met slangen praten en kon hij de Geheime Kamer openen. Het laatste bekende relikwie van Zwadderich is het Medaillon van Zwadderich, een zwaar medaillon met het merkteken, de slang van Zwadderich erop.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • hogwartsgirl_

    GRIFFOENDOR

    9 jaar geleden
  • Katniss_Peeta

    Goderic Griffoendor!!!!!!!!!!!!!!

    9 jaar geleden
  • nerveus

    Griffoendor :D

    Voel me vereerd _O_

    1 decennium geleden
  • JohnSmith

    GRYFFINDOR!

    1 decennium geleden
  • 5SOSHoran

    Rowena Ravenklauw!! ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?