Op welke manier ben jij kunstzinnig?

Iedereen is wel op een manier kunstzinnig. De een is kan goed tekenen, de ander kan zingen als een nachtegaal, en misschien heb jij wel een gigantische fantasie en ben je goed die te verwoorden.
Of misschien is het wel iets heel anders, doe deze Quiz en kom er achter.


Dit is overigens de inzending voor de eerste opdracht van de Quizwedstrijd van Sofie, aka Nikolajevna. Mijn opdracht was een quiz te maken rond het thema Kunst.

Mogelijke uitkomsten

Muzikaal (21 x uitgekomen)

Of je nu perfect de beat kunt houden op de drums, een geweldig muziekstuk kunt componeren op je piano, je gewoon heel erg houdt van het tokkelen op je gitaar, houdt van klassieke stukken spelen op je harp, vrolijk fluit op je klarinet, country speelt op je viool, of je lievelingsliedjes uit volle borst zingt, muzikaal ben je.
Misschien is het zelfs een combinatie van twee of meer van de bovengenoemde voorbeelden, of iets totaal anders, maar je houdt geheid van muziek.

Artistiek (16 x uitgekomen)

Prachtige tekeningen of schilderijen kunnen jouw handen creeëren. Een leeg vel papier, een potlood, houtskool, krijt, pen of kwast, en jij maakt er een meesterwerk van. Of het nou in kleur, zwart wit, abstract, surrealistisch, realistisch of welke kunststroming dan ook is, het wordt prachtig.

Fantasievol op papier (17 x uitgekomen)

Jouw brein kan al deze prachtige verhalen bedenken, en ook nog goed op papier zetten. De leukste, speciaalste, apartste, origineelste personages vloeien uit jouw pen of toetsenbord. Je schrijft ongelooflijk mooie zinnen, en iedereen die het leest vindt het meteen een page-turner, en zal blijven lezen, totdat het uit is.

Artistikaal (24 x uitgekomen)

Je bent zowel Artistiek als Muzikaal. Je bent hoogstwaarschijnlijk minder artistiek of muzikaal dan iemand die zich compleet op één van de twee focust, maar het feit dat je én een instrument kan bespelen of zingen, als dat je kunt tekenen of schilderen, verdient iedereens respect.
Het zal vast dat je jouw artistieke kant net iets beter of leuker vindt dan je muzikale kant, of andersom, maar dat dat betekent niet dat je je daar op moet focussen, het feit dat je beide kan maakt je juist speciaal. Als je artistieke dingen leuker vindt, zou ik wel meer artistieke dingen doen dan muzikale, maar vergeet de muzikale dingen niet.

Muzikaal op papier (32 x uitgekomen)

Je schrijft, net zoals dat je muziek maakt, en misschien combineer je het wel door liedteksten te schrijven. Om goede liedteksten te schrijven, moet je ook wat afweten van muziek, en zelf muziek kunnen spelen, alleen zingen is hiervoor niet genoeg.
Natuurlijk betekent deze uitkomst niet dat je alleen maar liedteksten schrijft, het kan ook heel goed dat je hard-rock nummers op je elektrische gitaar door je hele huis knalt, en daarna een onschuldig en schattig liefdesverhaal schrijft. Alles is mogelijk, maar je moet je niet alléén op muziek focussen omdat je dat leuker vindt, net zoals dat je je alleen op schrijven moet focussen. De een iets meer dan de ander is geen probleem, maar de combinatie van die twee, samengevoegd met de rest van jezelf maakt jou uniek.

Artistiek op papier (25 x uitgekomen)

Je kunt zowel prachtige tekeningen of schilderijen maken, als dat je kunt schrijven. Met deze combinatie zou je zelf een prachtig prentenboek kunnen maken, of een meeslepend verhaal, met af en toe een tekening. Dit betekent natuurlijk niet dat je deze twee eigenschappen van jezelf moet combineren, maar je hebt wel mogelijkheden om dit te doen.
Er is een kans dat je artistieke vaardigheden nooit zo goed zullen worden als ze zouden zijn als je niet (of minder goed) kon schrijven, omdat ze gecombineerd zijn met je schrijfkunsten. Andersom werkt dit natuurlijk ook. Als je je op jonge leeftijd al op een van de twee had gefocust, was er een kans geweest dat de vaardigheid waar je je op gefocust had zich helemaal ontwikkeld had, maar dan had je de andere vaardigheid niet beheerst.

Artistikaal op papier (11 x uitgekomen)

Jij bent een beetje de combinatie van alle drie, je kunt wel redelijk schrijven, wel goede kunstwerken maken, en je kunt een paar liedjes op een instrument, maar écht geweldig in alle drie ben je niet. Misschien is een van de drie eigenschappen wel duidelijk beter dan de andere twee, maar dat weet je als het goed is zelf.
Het is handig om alle drie een beetje te beheersen, vooral op de middelbare school. Daar zal je namelijk verslagen moeten schrijven, tekenen én muziek maken, dus het komt wel van pas.
Wat je kunt doen, is een van de drie een beetje laten liggen, zodat je je meer kunt focussen op de andere twee, zodat je daar beter in wordt, maar dat is een beslissing die je zelf zult moeten maken. Je wordt in twee van de drie beter, maar met de derde kom je geen centimeter vooruit, misschien ga je zelfs wel achteruit, omdat je niet meer oefent, dus deze keuze is aan jou.

Statistieken

Statistieken

Reageer (9)

  • LoveIron

    Op papier....

    Leuke quiz!!!
    Echt awesome!!
    Vooral deze:
    " Het leven is gewoon het leven, niks speciaals, je wordt geboren, en dan ga je dood."
    Ik moest echt lachenn

    9 jaar geleden
  • Lypophrenia

    Fantasievol op papier:)
    Klopt ook wel, boeken zijn mijn leven

    1 decennium geleden
  • agirlx

    muzikaal x

    1 decennium geleden
  • xStilinski

    Muzikaal op papier. ik ben heeeel erg muzikaal (muziek is mijn leven), maar helaas is het me nog nooit gelukt om zelf een lied te schrijven:(
    leuke quiz!
    x

    1 decennium geleden
  • JustEsmee

    Muzikaal, zeker waar! Kudo!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?