Wat is voor jou de beste manier om inspiratie op te doen?

Waarschijnlijk kent iedereen hier het wel. Je wilt iets doen, tekenen, schrijven, o.i.d., waar je hebt geen inspiratie. Toch heb je heel erg de behoefte om je creatieve bui te uiten. Maar wat moet je schrijven? Wat moet je tekenen? Je hebt gewoon geen inspiratie. Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen, manieren waarop de ideeën soms naar je toe komen vliegen binnen enkele minuten. Maar als je op de verkeerde manier inspiratie op probeert te doen, kan het zomaar zijn dat je eindigt met twee uur lang plaatjes kijken op je laptop, terwijl er toch geen ideeën je te binnen schieten.
Ik hoop dat, na de uitslag van deze quiz, je een idee hebt over hoe jij ideeën op kan doen.
Ik kan niks beloven. Het kan zijn dat de uitkomst van deze quiz, niet klopt. Ik ben ook maar een mens. Ik ben niet perfect en kan ook geen perfecte quizzen maken. Ik hoop alleen dat ik hiermee geholpen heb, en dat je de volgende keer sneller inspiratie hebt ^^

Mogelijke uitkomsten

Foto's bekijken (34 x uitgekomen)

Waarschijnlijk is voor jou de beste manier om aan inspiratie te komen door foto's heen browsen. Naar mijn mening is de site www.weheartit.com daar de beste optie voor, maar er zullen vast wel nog vele andere sites voor zijn, die ook geschikt zijn. Op weheartit, kan je gewoon naar de front page gaan, en naar beneden scrollen. Een foto harten, staat gelijk aan een foto opslaan tussen alle foto's die jij hart. Je kan ook zoeken op foto's, door middel van het zoekbalkje rechtsboven. Je zoekt dan op een woord, een tag. Je kan zelf ook tags toevoegen aan de foto's die jij tegenkomt.
      Doormiddel van het doorkijken van verschillende foto's kan er gemakkelijk inspiratie naar je toekomen. Ik raad in ieder geval aan om niet bij elke fot die je een beetje leuk vindt stil te staan. Ik raad aan om er gewoon lekker relaxt door heen te kijken. Een einde aan de pagina zal er niet zijn, aangezien weheartit er misschien wel een miljoen heeft.

Naar buiten gaan (41 x uitgekomen)

Misschien klinkt het raar, maar ga naar buiten. Dit is voor jou waarschijnlijk de beste manier om aan je inspiratie te komen. Het maakt niet uit waar je heen gaat, of hoe. Maar pak de fiets, of ga een stukje wandelen. Dit hoeft helemaal niet in een speciale omgeving te zijn. Je kan ook gewoon een blokje om wandelen in je straat. Neem de tijd om dingen in je op te nemen, en focus je niet op een doel. Kijk om je heen, en laat je gedachten in vrij loop. Kijk naar wat je ziet, en niet waar naar je denkt te zien. Op deze manier kunnen dingen je te binnen schieten waar je anders niet aan zou denken. Laat je inspireren door de geluiden om je heen, de geuren en de dingen die je ziet.

Lezen (59 x uitgekomen)

Jou grootste kans voor het opdoen van inspiratie is waarschijnlijk lezen. Ik zou zeggen, pak er een boek bij en sluit je pc/telefoon/tablet/whatever af, en ga lekker een tijdje lezen. Je zult zien dat er vanzelf een paar ideeën je te binnen schieten. Let wel op, dat als je iets wilt schrijven, je niet klakkeloos het concept van het boek overneemt, tenzij je fanfiction gaat schrijven natuurlijk. Zorg er enkel voor dat je geïnspireerd wordt door het boek, en het gebruik van de woorden.

Gewoon beginnen (30 x uitgekomen)

Of je er echt inspiratie mee op doet om iets te maken, weet ik niet. Maar ga gewoon zitten, en begin. Ga niet van je stoel weg totdat je iest gedaan hebt. Waarschijnlijk komen er, als je eenmaal bezig bent, en je dingen verbeterd en uitwerkt, weer ideeën bij, zodat je op die manier misschien iets heel anders kan maken dan je in gedachten had. Dit is waarschijnlijk jou beste manier om inspiratie op te doen. Ga er lekker voor zitten, pak er een kop thee bij, en twijfel niet. Als je gewoon begint dan hoef je ook niet meer te twijfelen over wanneer je begint.

Muziek luisteren (11 x uitgekomen)

Waarschijnlijk is jou beste manier om inspiratie op te doen, muziek luisteren. Ik raad je aan om gewoon je koptelefoon/oortjes te pakken, en muziek op te zetten. Het beste zou zijn om gewoon naar een random lijst te gaan, met verschillende soorten muziek. Op die manier komen er meer ideeën nar je toe, die niet allemaal hetzelfde thema en dezelfde sfeer hebben.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • Histoire

    Toffe quiz. Alleen één iets wat je misschien beter weet: als je op de link klikt naar weheartit, dan kom je terug op de Quiz uit. (:

    7 jaar geleden
  • Marisha

    Lezen, leuke quiz + kudoo!

    7 jaar geleden
  • Writex83

    Gewoon beginnen.
    Verder haal ik mijn eigen inspiratie uit heel mijn omgeving.
    (muziek, films, lezen, buiten op straat, een foto, luisteren naar andere mensen in de metro/tram, internet onveilig maken, etc.) ;)

    8 jaar geleden
  • HeilenaLipperts

    Ik heb naar foto's kijken. Nog nooit geprobeert, maar kan wel interessant worden <3

    8 jaar geleden
  • IJsvogel

    Leuke quiz!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?