De schat van Toetanchamon



Je bent bij deze quiz geraakt via deze webquest.


Proficiat, je bent bij de laatste opdracht geraakt!
Voer deze opdracht nog zorgvuldig uit en de laatste deur voor de schatkamer wordt voor je geopend.

Mogelijke uitkomsten

De schatkamer (21 x uitgekomen)

Vastberaden loop je verder een donkere gang in. Ergens heb je het gevoel dat dit precies de plek is waar je moet zijn en dat gevoel heb je tot nu toe altijd gevolgd. Als je de hoek om slaat, veeg je snel de spinnenwebben uit je gezicht en verschiet je dan te pletter. Voor je staat een gigantisch standbeeld van de God Anubis, die een grote sleutel vast houdt. Zodra je je zaklamp over het beeld laat glijden, springen er links en rechts fakkels aan zodat de hele gang verlicht is.
'Wauw,' hoor je je partner naast je naar adem snakken, 'dit moet het zijn. We hebben alle opdrachten goed uitgevoerd, dit moet het einde zijn.'
En inderdaad, net op dat moment schuift de wand achter het beeld in de muur en zie je er een enorme kamer achter liggen. Het beeld ervoor heft de grote sleutel in zijn handen omhoog, zodat jij door kan.
Met een verbaasde uitdrukking op je gezicht, loop je de ruimte in en ook daar branden de fakkels ineens. Hun roodgele licht schijnt op de berg goud en de muurschilderingen, die de Goden uitbeelden. Maar jouw blik wordt meteen gesleurd naar het overweldigende graf dat erachter ligt. Het graf van Toetanchamon!


Proficiat, je hebt de schat van Toetanchamon gevonden.
Ga terug naar de webquest en lees de conclusie en de evaluatie.

Slangenkuil (9 x uitgekomen)

'Oh nee, de eerste opdracht was fout!' hoor je je partner zeggen. Zijn stemgeluid sterft stilletjes aan weg, tot het compleet stil is in de ruimte. Jij en je partner durven beiden niet te bewegen, bang dat er iets gaat gebeuren. Zo blijven jullie een tijdje staan.
'Misschien gebeurt er gewoon niets?' fluister je. Je partner knikt en verschuift zijn gewicht. Net op dat moment voelen jullie de grond onder jullie voeten daveren.
'Rennen!' roep jij, maar zodra je je voeten opheft, verdwijnt de grond onder je. Met een luide gil, blijf je vallen, tot je tot je middel in een onvaste massa zit. Rond je heen voel je allemaal glibberige, bewegende dingen. Je hebt geen idee waar je je nu bevindt, tot je partner uitroept: 'We zitten in een slangenkuil!'


Jammer, je hebt de eerste opdracht niet goed opgelost.
Ga terug naar opdracht 1 en voer deze opnieuw uit.

Mummie (11 x uitgekomen)

Na een tijdje puzzelen, heb je de prenten van de mummificatie in de juiste volgorde gelegd. Je legt het laatste stukje op zijn plaats en kijkt hoopvol op naar de grote deur die zich voor je bevindt. Maar in plaats van het zoevende geluid dat de wand maakt als hij open gaat, hoor je een vreemd gekraak. Je spitst je oren en probeert erachter te komen waar het vandaan komt, als je ineens een beweging ziet vanuit je ooghoeken.
Snel draai je je om en onwillekeurig komt er een luide gil over je lippen, als je ziet wat zich een paar meter verder bevindt. Een lange gedaante, helemaal gewikkeld in linnen doeken, komt op je afgelopen. Er komt een gorgelend geluid uit zijn keel, als een soort gegrom.


Jammer, je hebt de tweede opdracht niet goed opgelost.
Ga terug naar opdracht 2 en voer deze opnieuw uit.

Goden (0 x uitgekomen)

De Goden zijn niet goed gezind, omdat je hen aan het verkeerde dier hebt gekoppeld. Je voelt ineens een zware druk op je schouders en een felle wind waait door de tunnels, waardoor alle fakkels uit gaan en het ineens pikkedonker is. Je probeert de zaklamp, die aan je riem hangt, maar ook deze gaat niet aan. Ongetwijfeld het werk van de Goden. Je moet nu in het donker de uitgang proberen te zoeken.
Met je handen zoek je de rand van de tunnel en loopt zo verder, tot je weer op een andere wand botst en een nieuwe gang moet proberen. Op een bepaald moment merk je dat je geen idee hebt waar je je nu bevindt en probeer je een nieuwe gang te vinden. In het donker lijkt alles op elkaar. Je zucht diep en beseft dat het op deze manier echt niet gaat. De Goden hebben gekregen wat ze wilden; je bent hopeloos verdwaald en kan geen kant meer uit.


Jammer, je hebt de derde opdracht niet goed opgelost.
Ga terug naar opdracht 3 en voer deze opnieuw uit.

Meerdere opdrachten fout (24 x uitgekomen)

Als je samen met je partner een nieuwe gang in loopt, zie je op het einde een lichtvlek. Meteen word je enthousiast; dat moet het einde wel zijn! Jij en je partner trekken een klein sprintje. Nu het einde in zicht is, maakt het voor jullie beiden even niet meer uit dat jullie doodmoe zijn van de hele trip. Wanneer je in het licht stapt, moet je even je ogen toe doen aangezien je enkel nog gewend was aan het donkere van de gangen. Zodra alle vlekjes voor je zicht verdwenen zijn, zie je waar je bent.
In plaats van de schat die je zocht, zie je de uitgang van de tombe, waar je al eens eerder bent geweest. Nu moet je weer helemaal van het begin af aan beginnen.


Jammer, je hebt meerdere opdrachten niet goed opgelost.
Ga terug naar de webquest en voer de opdrachten opnieuw uit.

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?