wie uit harry potter ben je ??

antwoorden: ron wemel
ginny wemel
hermelien griffel
harry potter

kom meer te weten over de personages

Mogelijke uitkomsten

harry potter (11 x uitgekomen)

Harry is de zoon van James Potter, een volbloed tovenaar, en Lily Potter, een heks met Dreuzelouders. James en Lily waren beiden getalenteerde tovenaars en tegenstanders van de duistere tovenaar Heer Voldemort. Op een koude, natte avond in 1979 voorspelde de Zieneres Sybilla Zwamdrift dat er aan het einde van de zevende maand iemand geboren zou worden die de macht heeft om de Heer van het Duister te overwinnen. Op 31 juli 1980 werd Harry Potter, de enige zoon van James en Lily, geboren. De profetie van Zwamdrift leek dus betrekking te hebben op Harry, althans dat nam Voldemort aan: de profetie had ook op Marcel Lubbermans kunnen slaan die rond dezelfde datum geboren is. Maar Voldemort koos voor Harry Potter omdat Voldemort vond dat ze veel gemeen hadden.


Harry is getrouwd met Ginny, ze hebben twee zoons en een dochter: James Sirius Potter (vernoemd naar Harry's vader en zijn peetvader Sirius Zwarts), Albus Severus Potter (vernoemd naar Albus Perkamentus en Severus Sneep) en dochtertje Lily Loena Potter (vernoemd naar Harry's moeder en Loena Leeflang). Het zoontje van Tops en Lupos, Teddy is Harry's peetzoon. Harry ziet de leerlingen, die in de zelfde tijd als hij op Zweinstein hebben gezeten, weer terug als hij zijn zoons (James Sirius Potter en Albus Severus Potter) naar de Zweinsteinexpres brengt.[3]

ron wemel (2 x uitgekomen)

Alle personages noemen hem "Ron", met uitzondering van Loena Leeflang die hem voluit "Ronald" noemt, en Rons ex-vriendinnetje Belinda Broom die hem liefkozend "Ronnieponnie" noemt. Ron is de zoon van Arthur en Molly Wemel, en de broer van Bill, Charlie, Percy, Fred, George en Ginny. Hij is de op een na jongste uit het gezin, na Ginny.

Ron houdt van Toverschaak en leert Harry schaken. Hij is erg bang voor spinnen, doordat zijn broer Fred ooit (toen Ron 3 was) zijn teddybeer in een grote spin veranderde. Ron is vrij onzeker. Hij staat - voor zijn gevoel althans - in de schaduw van zijn oudere broers; en is daardoor op zoek naar succes en erkenning. Hij geniet ervan om in de publiciteit te staan, en kan jaloers reageren wanneer anderen in het middelpunt van de belangstelling staan, zelfs wanneer het bijvoorbeeld Harry of Hermelien betreft. Rons loyaliteit en vriendschap tegenover Harry en Hermelien is echter zeer groot, hij gaat voor ze door het vuur.
Op Zweinstein deelt Ron een slaapzaal met Harry, Marcel Lubbermans, Simon Filister en Daan Tomas, zijn jaargenoten van Griffoendor.




Ron trouwt met Hermelien en ze krijgen twee kinderen, Hugo en Roos. Hij werkt eerst een tijdje in Tovertweelings Top Fopshop, en gaat dan samen met Harry bij het Schouwershoofdkwartier werken.

hermelien griffel (46 x uitgekomen)

Hermelien wordt vaak geplaagd omdat ze een warrige bos krulhaar heeft en een beetje te grote voortanden. Ze word een "onuitstaanbare betweter" is (een uitspraak van Sneep). Veel studenten bewonderen haar echter om haar intelligentie. Ze haalt tijdens de S.L.I.J.M.B.A.L.-examens voor al haar vakken de hoogste cijfers, behalve bij Verweer Tegen De Zwarte Kunsten waarvoor ze de één-na-hoogste score behaalt. Marcel, Harry en Ron zijn vaak afhankelijk van Hermelien voor hulp bij hun huiswerk en bij examens. In haar zesde jaar op Zweinstein wordt ze algemeen genoemd als de beste leerling van haar klas. Ze lijkt een groeiende (romantische) interesse te hebben in Ron Wemel.
Hermelien heeft Dreuzel-ouders: geen van beide heeft magische vermogens, ze zijn allebei tandarts. Hermeliens ouders lijken haar magische vermogens te accepteren, maar ze worden niet vaak in de boeken genoemd. J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry-Potter boeken, heeft ooit verteld dat ze in eerste instantie van plan was om Hermelien een jonger zusje te geven, maar besloot later dat niet te doen. Hierdoor wordt algemeen aangenomen dat Hermelien enig kind is. Hermelien groeide op tussen Dreuzels en was zich niet bewust van haar verborgen toverkrachten tot ze op haar elfde een brief kreeg van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Nog voordat het schooljaar begonnen was kende Hermelien haar schoolboeken uit haar hoofd (Citaat uit het boek: "Hermelien maakte weer de indruk alsof ze haar schoolboeken had ingeslikt"). Vanaf dat moment is ze leerling aan Zweinstein. Zij en Ron Wemel zijn de beste vrienden van Harry Potter en ze speelt regelmatig de moeder over het stel. Ze is een beetje bazig en een echte studiebol. Haar dorst naar kennis blijkt ook reuze handig te zijn in veel van de avonturen die ze beleeft, maar haar onzekerheid en angst om fouten te maken zorgen er soms ook voor dat de zenuwen de overhand krijgen wanneer ze op de proef gesteld wordt.


Hermelien en Ron zijn getrouwd en hebben twee kinderen, Roos en Hugo, die beiden naar Zweinstein gaan. Hermelien heeft haar ouders teruggevonden in Australië, en het Geheugenslot verbroken. Ze begon haar carrière bij het Departement van Toezicht op Magische Wezens, om het leven van huis-elfen te verbeteren. Later klom ze hogerop bij het Departement van Magische Wetshandhaving, waar ze een einde maakte aan pro-puurbloed wetten.

ginny wemel (14 x uitgekomen)

Ginevra "Ginny" Molly Wemel (11 augustus 1981) is een personage in de Harry Potter boekenreeks van J.K. Rowling. Ze is de jongste van zeven kinderen uit het gezin van Arthur en Molly Wemel. Ze is klein gebouwd, heeft opvallend rood haar en bruine ogen. Ze wordt soms vergeleken met een kat. Ze is een bedrieglijk goede heks voor een meisje van haar leeftijd, en wordt vooral geroemd om haar Vleddervleer-spreuk. Haar karakter is hard en sterk en zeker dapper. Ze is daarom ook, net als andere Wemels, zeker een Griffoendor. Ginny heeft haar karakter ook een beetje te danken aan haar oudere broers. Het is niet makkelijk het jongste meisje te zijn uit een familie met 6 oudere broers. Ginnys rol wordt met elke film groter en ontwikkelt zich tot een van de belangrijke hoofdrollen in de film. Ze komt vaak voor en je ziet haar vaak op het toneel. Ginny lijkt erg veel op haar 2 oudere tweelingbroers Fred en George Wemel. Ze is de eerste vrouw die sinds een aantal generaties in de familie Wemel geboren wordt.


Na haar schooltijd gaat Ginny Zwerkbal spelen bij de Holyhead Harpies, om daarna haar carrière te vervolgen als senior Zwerkbalcorrespondent voor de Ochtendprofeet.
In de epiloog van dit boek, 'Negentien jaar later', blijkt dat Harry en Ginny uiteindelijk zijn getrouwd. Ze hebben drie kinderen, James (James Sirius), Albus (Albus Severus) en Lily (Lily Loena).

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?