welke smurf ben jij?

lalalalala lalala lalalalllal

Mogelijke uitkomsten

Grote Smurf (7 x uitgekomen)

De Grote Smurf is een oude en de wijste Smurf. Hij is de vrolijke leider van alle Smurfen en moet over hun oppassen Hij heeft altijd een oplossing voor alle problemen. Hij wordt herkend aan zijn witte baard, rode muts en rode broek. Meestal komt Brilsmurf bij hem klagen als de Smurfen weer iets doen. Brilsmurf ziet hem als zijn grote voorbeeld, en hoopt ook dat hij ooit de Grote Smurf zal opvolgen. Vaak heeft hij drankjes nodig om sommige dingen op te lossen. Grote Smurf is daarnaast groot tovenaar die vaak in zijn laboratorium werkt. Hij maakt vaak drankjes om dingen te verbeteren, en kan dan soms ook bezig zijn met moeilijke experimenten. Hij weet vaak aan Gargamel te ontsnappen. Hij is 542/543 jaar oud

brilsmurf (6 x uitgekomen)

Brilsmurf (ook vaak Brillie genoemd) is een strenge Smurf die gemakkelijk te herkennen is aan zijn zwarte bril. Hij denkt dat hij erg slim is en probeert populair te zijn bij elke Smurf, wat steeds niet lukt. Hij leest elke Smurf altijd de les, maar de Smurfen worden steeds zat van hem. Hij zanikt erg veel. Alles wat Grote Smurf zegt is een wonder voor hem, en hij denkt dat hij de opvolger van Grote Smurf is. Daar zijn veel Smurfen het niet mee eens. Als Grote Smurf weg is wil hij even de leider van het dorp zijn, maar daar is niet iedereen het bepaald mee eens. Hij heeft een grote collectie van zijn (overdreven) "wijze" lessen. Hij kan goed lezen en zonder zijn bril heeft hij erg slecht zicht.

lolsmurf (24 x uitgekomen)

Lolsmurf is een Smurf die altijd grappen uithaalt met zijn cadeautjes. Als een Smurf het lint van het pakje erafhaalt en het cadeau openmaakt ontploft het. De Smurfen worden soms een beetje boos op hem, maar als iedereen begint te lachen worden ze niet meer boos. Als iemand hem een van zijn verasingen geeft en deze grap bij hem gebeurt wordt hij boos.

moppersmurf (0 x uitgekomen)

De Moppersmurf is een Smurf die, hoe kan het ook anders, niks anders doet dan mopperen. Zijn geliefde uitspraak is "Ik háát". Maar van binnen heeft hij een hart van goud. Hij wordt herkend aan zijn zure gezicht.

babysmurf (2 x uitgekomen)

Het is onduidelijk waar Babysmurf nu precies vandaan komt. Babysmurf werd door een ooievaar bij het Smurfendorp gebracht op een nacht met een blauwe maan. Smurfin nam hem in huis om hem te verzorgen. Iedereen in het dorp, met uitzondering van Moppersmurf, was verrukt en blij met de komst van Babysmurf.
De komst van Babysmurf was echter niet de bedoeling. De ooievaar die Babysmurf bij het Smurfendorp bezorgde, kwam enkele dagen later met een brief waarin wordt uitgelegd dat Babysmurf niet voor de smurfen bestemd was. (Waar Babysmurf wel heen had gemoeten is nog nooit bekendgemaakt.) De Smurfen zijn boos dat Babysmurf weg moet, maar leggen zich er bij neer. Moppersmurf die toch van Babysmurf houdt, ontvoerde Babysmurf en verstopte zich in het bos. Moppersmurf kon echter niet goed voor Babysmurf zorgen en nadat ze bijna verdronken op een eilandje keerde hij terug naar het Smurfendorp. Daar gaven de Smurfen met pijn in hun hart Babysmurf terug aan de ooievaar. Het verdriet bij de Smurfen was groot.
De volgende nacht was er echter weer een blauwe maan en werd Babysmurf terugbezorgd bij het Smurfendorp, volgens het begeleidende schrijven vanwege "het grote verdriet" en "de moed en opoffering van Moppersmurf".
Sindsdien maakt Babysmurf deel uit van het Smurfendorp.

Klungelsmurf (0 x uitgekomen)

Klungelsmurf is een Smurf die erg onhandig is, maar hij bedoeld het allemaal goed. Hij is de enige vriend van Brilsmurf en heeft een grote stenenverzameling. De Smurfen worden soms een beetje boos op hem, maar hij kan er niks aan doen dat hij een stuntel is.

opasmurf (1 x uitgekomen)

Opasmurf of Overgrootvader Smurf is een Smurf. Hij is de oudste van het volk.
Opa is de voorganger van Grote Smurf als dorpsleider. Hij komt voornamelijk in de tekenfilmserie voor. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn gele muts, zijn gele broek en zijn lange, witte baard. Hij verliet het dorp om op een 500 jaar durende queeste te gaan om de kracht van de Langleefsteen te herstellen. Hij komt voor sinds seizoen 6. Hij zegt vaak: "Lariesmurf" of "Smurfetoeters". Zijn vrouw is Oma Smurf.

omasmurf (1 x uitgekomen)

Omasmurf, Oma Smurf of Grootmoedersmurf is een vrouwelijke, oude Smurf.
Oma komt zowel voor in de stripverhalen (buiten de reeks) als in de tekenfilmserie voor (sinds seizoen 8, voornamelijk in veel nieuwe afleveringen).
Oma is herkenbaar aan haar grijze haar, oorbellen, brilletje, paarse jurk en roze sjaal.

smurfin (33 x uitgekomen)

Smurfin kwam als een creatie van de kwaadaardige tovenaar Gargamel, om de Smurfen ellende te bezorgen. Ze zag er toen erg lelijk uit, want ze had zwarte haren en een lelijk jurkje. Geen enkele Smurf was verliefd op haar. Maar Grote Smurf nam haar mee en betoverde haar tot een liefdevolle, mooie, vrolijke Smurfin. Toen de Smurfen dat zagen, werd iedere Smurf verliefd op haar, zelfs Moppersmurf.

vexy (17 x uitgekomen)

Ze een Stouterd die gecreërd door Gargamel. Samen met haar broer Hackus probeert ze Smurfin stout te maken. Gargamel stuurt Vexy via een magisch portaal naar het Smurfendorp om Smurfin te ontvoeren. In de loop van de film overtuigt Vexy Smurfin dat Gargamel haar vader is in plaats van Grote Smurf en dat ze gemaakt is om stout te zijn. Ze wint steeds meer het vertrouwen van Smurfin. Maar Smurfins goedheid zorgt ervoor dat Vexy en Hackus zich tegen Gargamel keren. Smurfin verandert met een toverspreuk van Grote Smurf Vexy en Hackus in blauwe Smurfen en Vexy en Smurfin worden beste vriendinnen.

hackus (22 x uitgekomen)

Hij is een Stouterd die gemaakt is door Gargamel. Samen met zijn zus Vexy probeert hij Smurfin stout te maken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • Animal2

    Vexy

    1 decennium geleden
  • BeYourselfLy

    Smurfin

    1 decennium geleden
  • nelehoranxx

    smurfin hahahaha yolo

    1 decennium geleden
  • xWOLFxPOWERx

    Hackus.... haha funny quiz vind ikwel!!

    1 decennium geleden
  • FrozenStar

    Hackus, hoe kan dat als ik heb ingevuld lief? Lol maar wel geinige quiz.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?