Wie in de Hunger Games serie wordt jou bondgenoot?

Stel, je wordt getrokken in de Boete als meisjestribuut van District 12 in de 74ste Hongerspelen, dan moet je in de arena zien te overleven. Meestal lukt dat niet in je eentje, dus zul je een bondgenootschap moeten sluiten. Wie is dan jou beste kans op overleven? Ontdek het hier!

May the odds be ever in yout favor!

Mogelijke uitkomsten

Peeta Mellark (55 x uitgekomen)

Jou ideale bondgenoot is je districtpartner. Peeta is zorgzaam, handig in camoufleren, en redelijk slim. Tijdens de intervieuws gaf hij toe dat hij je leuk vindt, dus door mee te spelen kunnen jullie sponsers krijgen, zeker na de mededeling dat er twee winnaars mochten zijn als ze van het zelfde district komen. Tijdens jullie verblijf in de grot begin je hem echt leuk te vinden, zoleuk dat je niet zonder hem zou willen leven. Als het op jullie twee aankomt, zijn jullie allebei bereid te sterven voor de ander en dat is ook belangrijk in een bondgenootschap. Peeta is jouw ideale bondgenoot omdat hij jouw wil beschermen.

Rue (33 x uitgekomen)

Jouw ideale bondgenoot is het kleine meisje uit District 11. Rue is slim en kan goed in bomen klimmen, is heel oplettend en orgzaam. Toen de beroeps je aanvielen heeft zij jou geholpen en uit zicht gehaald. Ook dit bondgenootschap kan sponsers brengen, omdat ze de 12 jarige Rue willen helpen. Door te laten zien dat jij haar nooit iets aan zal doen, krijg jij misschien ook wel wat. Maar als het erop aankomt kan dit bondgenootschap je ook in problemen brengen. Als jullie de laatste twee zijn, zal zij jou nooit vermoorden. Maarja, jij wilt haar ook niet vermoorden na alles wat ze voor je hebt gedaan. Dan zal het Capitol daar iets aan doen door mutilanten te sturen. En hoe het dan voor jou afloopt ...

Thresh (8 x uitgekomen)

Jouw ideale bondgenoot is deze grote sterke jongen uit District 11. Thresh is snel, maar vooral hee sterk. Deze 18-jarige weet zich ook goed afwezig te houden van de rest van de tributen (vooral de beroeps) door zich in het granenveld te begeven. Deze man heeft een groot hart als het om zijn district gaat, dus laat zien dat je hem wilt helpen. Het voordeel van dit bondgenootschap is dat als je beroeps tegenkomt, Thresh ze zo in elkaar kan beuken. Het nadeel is, als jullie de laatste twee zijn, zal hij misschien wel hetzelfde bij jou doen. Want hij is hoe dan ook sterker dan jij. Dus als je van hem wilt winnen op het einde moet je met een andere manier komen om hem te vermoorden.

foxface (23 x uitgekomen)

Jouw ideale bondgenoot is een van de slimste tributen. Foxface is snel, sluw en pikt eten (genoeg om te overleven, maar te weinig om op te vallen), maar wilt het liefst niemand vermoorden. Als je haar bondgenoot wilt zijn, moet je haar eerst bijhouden en haar dan ook overtuigen,omdat ze het liefste alleen te werk gaat. Maar zodra ze je vertrouwd zullen jullie een topduo zijn. Een nadeel wat je hebt aan de meeste bondgenootschappen in de Hongerspelen, er is maar één winnaar, dus één overlevende. En als jullie de laatste twee zijn, dan zal zij slim genoeg zijn om op een manier van je af te komen, wel zonder je al te veel pijn te doen maar alsnog. Dus moet jij ervoor zorgen dat je als dat moment eraan komt, ook een plan hebt.

de Beroeps (51 x uitgekomen)

Jouw ideale bondgenoten is een groep. De Beroeps. Om bij hun te horen zul je toch wel eerst heel hard je best moeten doen, want ze kiezen niet zomaar iedereen. Laat tijdens de training alles zien wat je hebt, en zorg dat je bij ze opvalt. Als ze je dan eindelijk gekozen hebben, moet je jezelf daarna in de arena nog steeds bewijzen. Bij de Hoorn des Overvloed is het voor de meeste verstandig om zo snel mogelijk weg te komen, maar de Beroeps willen natuurlijk de beste wapens en voedsel. Dus zul je mee moeten moorden om dat te krijgen. Daarna is het wel makkelijker. Jullie hebben al het voedsel en de beste wapens, dus iedereen kan nu overleven van jullie. Maar zodra jullie de rest uitgemoord hebben, moeten jullie de strijd met elkaar aan. En zij hebben hier hun hele leven voor getraint, jij niet. En dan ben je in het nadeel. Dan zijn je enige opties Cato of Marvel verliefd op je laten worden (en dan zo erg dat zij zich voor jou opofferen) of een HELE goede tactiek hebben om alle Beroeps uit te schakelen. Dit bondgenootschap heeft geen ideaal einde, maar in het begin en middel wordt het wel een stuk makkelijker.

Statistieken

Statistieken

Reageer (10)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?