Welke god heeft het leukste hiernamaals voor jou?

Goden zat.
Door de jaren heen zijn er honderden, duizenden goden geweest, bijna allemaal met hun eigen hiernamaals. Je wilt natuurlijk niet perongeluk in een stom hiernamaals belanden, dus het is belangrijk te weten waar je precies heen wilt. Dan kan je nét even liever zijn tegen de betreffende god.

Mogelijke uitkomsten

De christelijke god, de triniteit. (17 x uitgekomen)

Oorspronkelijk krachtig en gevreesd; sinds een jaar of tweeduizend lief, zachtmoedig, vergeeflijk. Deze god is misschien één, maar bestaat uit drie deeltjes. Hij eet van gouden borden aan de tafel des hemels, het paradijs, waar iedereen blij en vrolijk is. Als je geluk hebt, mag je aan de rechterhand van een overleden idool zitten! Iedereen die hij niet mag brandt voor eeuwig in de hel met haar negen kringen van zonde.

Zeus, de Oudgriekse oppergod. (13 x uitgekomen)

Het is de god van de donder, de oppergod, krachtig en rechtvaardig. Hij woont op de berg Olympus, waar hij feest in de zalen van de goden. Hij is dapper en onversaagd, maar soms wispelturig, en heeft moeite zijn vleselijke lusten te bedwingen. Overledenen laat hij met rust; hij scheept zijn broer Hades met hen op, in zijn vaak naargeestige onderwereld. Alleen als je dapper en goed was, mag je het paradijs in met haar oneindige hoeveelheden wijn, olijven en dansen.

Quetzalcoatl, de Azteekse slangengod (39 x uitgekomen)

Het is de god van de wind, de maïs, de wijsheid en het leven. Quetzalcoatl houdt van het licht, de sterren, en genade. Afhankelijk van je leven en je doodsoorzaak ga je naar een bijpassend hiernamaals; de Boom van de Melk voor zuigelingen, de Hemel van de Waterzucht voor hen die verdrinken of op zee sterven, en natuurlijk een groot paleis met mooie juwelen voor hen die sterven op het slagveld.

Odin, de Noordse oppervader. (5 x uitgekomen)

Odin is wijs en sluw; hij heeft een zesbenig paard en twee zwarte raven, één oog en allerhande zonen. Hij heeft nogal de neiging zijn wijsheden in raadsels te verkondigen. Odin eet spek en drinkt mede in Walhalla, in zijn burcht van speren en schilden. Zij die heldhaftig gestorven zijn worden door Walkuren naar hem gebracht, om aan te schuiven. Ze moeten er vechten met Jotun en Vuurreuzen, maar dat maakt niet uit; vechten is leuk! Als je een lafaard was, heb je pech; je hiernamaals is dan droefgeestig en weinig interessant.

Brahman, de veelzijdige Hindoestaanse scheppingskracht. (12 x uitgekomen)

Afhankelijk van stroming en tijdperk, is Brahma ofwel de visualisatie van de hindoestaanse goden, ofwel de zielskracht, ofwel een karakteristiek van de realiteit,of een combinatie of aanpassing van die begrippen. Verder is het een beetje een complex type. Zijn hiernamaals speelt vals: als je doodgaat, word je vanzelf weer levend! Afhankelijk van je karma, ben je daar blij mee of niet.

Allah, de islamitische god. (3 x uitgekomen)

Allah is één, een levenskracht, de schepper van het universum. Volgelingen zien in hem de enige god - ook de basis van alle andere godsbeelden, die echter anders of verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Op de Dag des Oordeels worden je goede en slechte daden afgewogen: het hiernamaals voor lieve mensen bestaat uit mooie tuinen, met genoeg te drinken en olijven en druiven voor iedereen. Nom. Als je slecht was, brand je in de hel.

Statistieken

Statistieken

Reageer (9)

  • Jamiezx

    Zeus....nee ik ga voor reincarnatie of de hel :D

    9 jaar geleden
  • AnoukIrwin

    Quetzalcoat

    9 jaar geleden
  • Altaria

    Zeus!

    1 decennium geleden
  • GOTOSLEEP

    de christelijke god :)

    1 decennium geleden
  • Myrtieeee

    Quetzalcoatl

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?