Hoe moet jij Wereldoverheersing bereiken?

Stiekem is het domineren van de hele wereld natuurlijk ons aller grootste wens. In een samenleving van groeiende tolerantie, bureaucratie, demilitarisatie en globalisatie wordt het echter steeds moeilijker om simpelweg een schare getrouwen te verzamelen en de plaatselijke leider omver te werpen.
Maar hoe moet je het dan doen? Deze quiz geeft je daar wat nuttige tips bij!

Mogelijke uitkomsten

Democratie (19 x uitgekomen)

Alhoewel het een beetje een laffe strategie is, sluit het bereiken van wereldoverheersing via democratische methodes uitstekend aan bij de huidige maatschappij. Met je betrouwbare uitstraling, je imago van "man van het volk" en je geveinsde idealen kan je zonder moeite minister-president worden, leider van de eurocommissie, of beter nog, chairman van de Verenigde Naties. Vanaf daar is het dan nog een kleine stap tot je - volkomen democratisch natuurlijk - je leiderschap uitbreidt over de hele wereld.
Natuurlijk is democratisch gekozen worden niet hetzelfde als wereldoverheersing, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Eenmaal leider kan je zonder teveel moeite via een democratische procedure te democratie afschaffen. Zo is dat eerder gedaan.

En dan is eindelijk de hele wereld van jou!

Revolutie (14 x uitgekomen)

Het is een wat klassieke aanpak, maar de wereld veroveren is toch nog altijd de weg van de minste rompslomp. Je verzamelt een leger - het liefst in een onverwachte revolutie-, gooit de plaatselijke militia omver en breidt langzaam je invloedssfeer uit. Je bent zelf een motiverende leider, weet veel van militaire strategieën af, en hebt nog wel wat contacten om wapens vandaan te halen: je bent de perfecte revolutiedictator.
Goed, misschien kost het wat mensenlevens, er zal hier en daar wat geleden worden, en voor de economie is het op de lange termijn ook niet al te best, maar waar gehakt wordt vallen spaanders. Dat heb je er best voor over.

En dan is eindelijk de hele wereld van jou!

Religie (11 x uitgekomen)

Er zijn je al tientallen personen voorgegaan die geprobeerd hebben de wereld te verenigen onder hun religie - denk aan het Heilige Roomse Rijk, de kruistochten van Mohammed, de veroveringen van de Azteken en vele anderen. Dat het nog geen van hen gelukt is betekent niet dat het geen goede tactiek is, alleen dat het ze aan doorzettingsvermogen ontbrak.
Als je een goed scheppingsverhaal hebt, een stevige lijst morele regels kan bedenken, en het liefst een heilig boek kan schrijven, is het niet moeilijk om een flinke groep volgelingen te verzamelen. Stuur hen vervolgens al predikend en bekerend naar alle hoeken van de wereld, tot iedereen er van overtuigd is dat, ja, jij het bent die weet wat het beste is voor de wereld. Ze zullen nooit meer aan je twijfelen, ook niet als je acties alleen in je eigen voordeel werken.

En dan is eindelijk de hele wereld van jou!

Intrige (1 x uitgekomen)

Waar de meeste strategieën voor wereldoverheersing vrij direct zij - overtuig of dwing de bevolking je tot leider te kiezen - zijn er natuurlijk ook subtielere opties. Intrige is een tactiek vol nuance. Het handigste is de klassieke poppenkastspeler-aanpak: regeer via een aantal poppen, schijnbare leiders die eigenlijk naar jouw bevelen luisteren. Roddel, chanteer, beloof en overtuig jezelf tot de geheime adviseur van de VN-secretaris, de paus, de president van de VS en Rusland, de koning van Saudi-Arabië, Bill Gates, de Dalai Lama, en zo nog wat invloedrijke personen.
Vervolgens vervang je hen door je eigen medewerkers: sullige en domme vrienden die best bereid zijn jouw bevelen op te volgen, zolang ze maar mooie posities krijgen. Niemand zal iets door hebben: iedereen denkt dat de wereld netjes door gaat, maar eigenlijk ben jij het die haar op alle vlakken beheerst.

En dan is eindelijk de hele wereld van jou!

Geld (6 x uitgekomen)

Misschien de moeilijkste, maar zeker ook de meest bevredigende van de opties.
Ergens moet je geld vandaan halen. Een beetje is niet genoeg. Ook met een paar miljard ben je er nog niet. Nee, nee, we hebben het hier over biljoenen. De schatkist van hele regeringen moet verbleken in vergelijking met jouw fortuin. Landen moeten je minstens evenveel schuldig zijn als de huidige staatsschuld van de VS.
Hoe krijg je dat voor elkaar? Je kan natuurlijk een bedrijf oprichten, een al bestaand bedrijf in je bezit krijgen of - en dat is toch wel het makkelijkst - digitaal een beetje knoeien met de economie. Hoe je aan je geld komt doet er niet zoveel toe; het gaat er om dat je genoeg geld hebt om de hele wereld te kopen.
En dat doe je dan ook.

En dan is eindelijk de hele wereld van jou!

Statistieken

Statistieken

Reageer (10)

  • Snowfallx

    Ik zou de wereld veroveren met een leger gemuteerde gummyberen. (ze zijn ook nog eens lekker)

    9 jaar geleden
  • Klogavis

    Religie..?
    Leuke, interessante quiz, maar als iemand een goede spreker en filosoof is is revolutie meer voor de hand liggend naar mijn mening (denk aan de opkomst van het communisme).

    9 jaar geleden
  • nerveus

    Democratie. Yes! Goede quiz!

    9 jaar geleden
  • LynnM

    Ik vind dit echt een van de weinige leuke quizzen die er het afgelopen jaar op quizlet is gezet. Good job :)

    9 jaar geleden
  • P1ano

    Democratie

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?