Welke colora ben jij?

Een colora is een mens met magische vermogens. Ze worden gekenmerkt door hun opvallende kleur ogen, elke kleur heeft zijn eigen bijzonderheden en krachten. Zoek hier uit welke colora jij bent.

Onderdeel van de story: Rainbow story
http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

De wereld Salïnate werd ooit bewoond door de meest prachtige mythologische wezens. Maar in de loop van de tijd, stierven ze uit. En zoals algemeen bekent was bij mythologische wezens, verdwenen hun overblijfselen in het niets, alsof ze nooit hadden bestaan. Alleen de colora bleven bestaan, vanwege hun grote intelligentie en speciale gaven. Hun opmerkende oogkleur, die licht kan geven in het donker, was hun aanduidingspunt dat ze niet zomaar wezens waren.
Maar ook de colora verloren langzaam aan hun krachten, ze konden nog maar één soort kracht gebruiken en sommigen zelfs geen. Deze colora zonder krachten werden mensen genoemd, en hun aantal steeg snel. Binnen de korstte keren waren er veel meer mensen dan colora, en het bestaan van de colora werd vergeten. De wereld die ooit bekent stond als Salïnate, wordt inmiddels de aarde genoemd. En de wereld heeft geen idee meer wat hij vroeger was.

Mogelijke uitkomsten

Colora blauw (13 x uitgekomen)

Colora blauw, ook wel caleo genoemd
Krachten: Water en snelheid
Omschrijving krachten: De caleo worden gekenmerkt door hun fel blauwe ogen. Zij bezitten de kracht om water te beïnvloeden. Ze kunnen het water bewegen, maar niet losmaken van de grote water massa. Ook kunnen ze tot wel een kwartier onderwater ademen. Verder bezitten ze de gave zich zeer snel voort te bewegen. Gecombineerd met de kracht om water te beïnvloeden kunnen ze over het wateroppervlak rennen.
Omschrijving karakter: De caleo zijn rustig en wijs geaard, maar vergis je niet want het zijn de meest snelle wezens op de planeet. Problemen lossen ze op door te denken en dan pas te handelen, maar als ze moeten handelen doen ze dit zonder tegen stribbelen. Hun snelle reactie vermogen maakt ze tot een gedurfde vijand, of een sterke vriend. Vaak gaan caleo's om met vide's, ook wel groene colora.

Lees ook mijn verhaal over de colora http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

Colora groen (16 x uitgekomen)

Colora groen, ook wel vide genoemd
Krachten: Springen en planten
Omschrijving krachten: De vide's bezitten het vermogen planten te beïnvloeden, maar niet te laten ontstaan. Ze kunnen een plant laten groeien in de gewenste richting, maar niet meer dan dat er voeding in de grond zit voor de plant. Daarom wordt alleen het bewegen van planten vaker gebruikt. Een vide herken je aan hun groene ogen en hun vermogen zeer hoog te kunnen springen. Een vide kan makkelijk 20 meter hoog, en 10 meter ver springen.
Omschrijving karakter: De vide's zijn de meest drukke colora. Ze springen bijna de hele dag door als dat kan en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Ze houden van feesten en zijn zeer open tegen vreemden. Ze komen vaak voor in grote groepen. Ook hebben ze veel aanhang bij de caleo, ook wel colora blauw genoemd.

Lees ook mijn verhaal over de colora http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

Colora geel (9 x uitgekomen)

Colora geel, ook wel flavu genoemd
Krachten: Onzichtbaar en licht
Omschrijving krachten: De flavu kunnen met behulp van de gave licht te beïnvloeden zichzelf geheel onzichtbaar maken. Ze kunnen geen andere dingen onzichtbaar maken. Het beïnvloeden van licht is ook beperkt, de zon kunnen ze niet doven of versterken. Alleen lampen en vuren kunnen van hun licht berooft worden. Een vuur zonder licht behoud zijn warmte en wordt dus een kleurloze vlam.
Omschrijving karakter: Flavu zijn zeer stille verlegen wezens. Ze laten zich niet graag zien en zijn zeer schuw. Het zijn einzelgängers en gaan niet echt veel om met andere colora, inclusief de flavu zelf.

Lees ook mijn verhaal over de colora http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

Colora oranje (15 x uitgekomen)

Colora oranje, ook wel aurt
Krachten: Aarde en storm
Omschrijving krachten: Een aurt bezit de gave om grond te laten bewegen, scheuringen te maken en dicht te laten gaan. Ze kunnen geen aarde optillen. Ook kunnen ze stormen creëren, denk vooral aan regen en onweer. Ze kunnen het daarna niet stoppen of onder controle houden.
Omschrijving karakter: de aurt wisselen zeer snel van stemming. Als ze een goed humeur hebben zijn ze zeer vriendelijk, maar als ze slecht gehumeurd zijn kunnen ze ontzetten agressief uitvallen. Ze trekken vooral op met hun eigen soort, maar ook met rubro, ook wel colora rood genoemd.

Lees ook mijn verhaal over de colora http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

Colora rood (21 x uitgekomen)

Colora rood, ook wel rubro genoemd
Krachten: Vuur en kracht
Omschrijving krachten: Een rubro bezit de mogelijkheid om uit het niets vuur te maken, maar daarna hebben ze geen controle meer over het vuur. Verder worden ze gekenmerkt door hun sterkte, ze zijn in staat om 10 keer hun eigen lichaamsgewicht te kunnen tillen.
Omschrijving karakter: Ook al denken de meeste dat de rubro zeer licht ontvlambaar zijn valt dat wel mee. Ze zijn zeer beschermend tegen over de gene die ze lief hebben en doen er alles aan om te bewijzen dat ze de beste zijn. Ze hebben de meeste aanhang met de aurt, ook wel colora oranje.

Lees ook mijn verhaal over de colora http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

Colora roze/paars (32 x uitgekomen)

Colora roze/paars, ook wel ceo genoemd
Krachten: Toekomst voorspellen en emoties manipuleren
Omschrijving krachten: Een opvallend kenmerk van de ceo is dat vaak een colora met een meer paarse kleur in hun ogen een betere aanleg hebben voor emoties manipuleren, en dat colora met een meer roze kleur in hun ogen meer aanleg hebben om de toekomst te voorspellen. Deze twee krachten hebben zoals alle krachten beperkingen. Toekomst voorspellen houd niet in dat ze precies kunnen voorzien wat er gaan gebeuren, ze kunnen alleen weten of er iets mis gaat of dat er gevaar dreigt. Ze weten niet wanneer de voorspelling uitkomt. Emoties beïnvloeden gaat alleen maar tot het verbeteren of verslechteren van de stemming, maar het is onmogelijk om iemand opeens in woede te laten uitbarsten.
Omschrijving karakter: De ceo zijn zeer onopvallend. Ze houden er niet van als alle aandacht op hun gericht is, en scheppen niet op over hun krachten. Ze geven veel om hun familie en vrienden en luisteren goed naar hun instinct. Ze hebben geen vooroordelen over andere colora's.

Lees ook mijn verhaal over de colora http://www.quizlet.nl/stories/122141/rainbow-story/

Statistieken

Statistieken

Reageer (11)

  • Tweety98

    BLAUUWWWW :D

    1 decennium geleden
  • Cinemates

    springennn!!! ;D

    1 decennium geleden
  • Fennec

    De ceo. Wow, die uitleg en alles, het is zo goed allemaal uitgedacht. Die story ga ik sowieso onthouden, hiij kan nog wel eens interessant zijn als dit alles erin verwerkt zit. =)

    1 decennium geleden
  • Solavellan

    Ceo. Roze/paars dus ;p leuke quiz!

    1 decennium geleden
  • GoldenPippa

    Groeennn
    ik? Druk? Nee joh (kennis van mij: o echt wel. Ik: nietes *springt op en neer rent ren en weer en lacht de hele tijd*)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?