Wie wil jij uiteindelijk op de Iron Throne zien?

Als grote GoT-fan, bedenk ik vaak over wie ik uiteindelijk op de Iron Throne wil zien. Zelf kom ik altijd bij Daenerys terecht. En nu ben ik benieuwd wat anderen denken. Laat vooral ook je mening weten over wie je op de Iron Throne wilde hebben zonder deze quiz gedaan te hebben!

Mogelijke uitkomsten

Daenerys Targaryen (6 x uitgekomen)

Daenerys Targaryen, rechtmatige vorstin van Westeros. Ze is de laatst bekende Targaryen en dochter van de koning Aerys II, ook wel de Mad King genoemd (hij is vermoord door Jaime Lannister, de Kingslayer). Nadat haar vader was verslagen, zijn zij en haar broer Viserys gevlucht. Toen is Robert Baratheon op de troon gekomen. Maar jij wilt dus dat Dany terugpakt wat van haar was, de Iron Throne en het bewind over Westeros!

Tommen Baratheon (0 x uitgekomen)

Deze Kindkoning van de familie Baratheon (of moet ik zeggen: Lannister?) zit nogal onder de plak bij zijn moeder, Cersei, maar ook zijn toekomstige vrouw Margaery Tyrell heeft wat te zeggen bij Tommen. De vraag blijft natuurlijk, zal hij opgroeien tot een goede koning, al lijkt hij mij al een betere koning dan zijn broer Joffrey.

Margaery Tyrell (2 x uitgekomen)

Deze mooie vrouw is al tweemaal getrouwd geweest en al tweemaal is zij weduwe geworden, zonder van het huwelijk te kunnen genieten. Ze is lief, slim en het volk houdt van haar. Het volgende plan is om haar te laten trouwen met de Kindkoning Tommen (is dit wel zo'n goed idee voor hem?). Maar is zij zelf misschien een betere vorstin voor op de Iron Throne?

Stannis Baratheon (1 x uitgekomen)

Deze broer van de eerste Baratheon-koning Robert, probeert op te eisen wat hem rechtens toekomt (na de dood van zijn broer is hij de rechtmatige troonopvolger, aangezien hij betwist dat de kinderen van Robert ook daadwerkelijk van Robert zijn). Hij is in zee gegaan met Melisandre, een rode priesteres die de god R'hllor aanbidt (ze wordt in de serie gespeeld door Carice van Houten!), die hem raad geeft door te laten weten wat haar God haar in de vlammen laat zien.

Myrcella Baratheon (0 x uitgekomen)


Ze is de dochter van Koning Robert en Koningin Cersei, en als vrouw eigenlijk geen rechtmatige erfgenaam, behalve in Dorne, waar ze op dit moment is ondergebracht (zodat ze uiteindelijk kan trouwen met de jonge zoon van de prins van Dorne). In Dorne zijn plannen aanwezig om broertje Tommen van de Iron Throne te stoten en dit pientere jonge meisje er op te zetten.

Ramsay Bolton (1 x uitgekomen)


Deze bastaard van Bolton (zelf vind ik hem maar een engerd) heeft Theon Greyjoy in zijn macht. Maar niet alleen dat, ook zit hij op het moment op de troon in een welbekende (ondertussen) ruïne. Ik acht hem er toe in staat om met wat listen en met wat villen uiteindelijk op de Iron Throne terecht te komen, en blijkbaar jij ook.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Medb

    Margaery, hmm :/
    Ik weet niet welke gek Ramsay op de troon wilt zien overigens :')

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?