Op welke Germaanse god(in) lijk jij het meest?

Je hoort wel vaker over de Griekse of Romeinse goden maar ken jij de Germaanse goden?
Wel ik heb ze, bij het maken van deze quiz leren kennen en me verbaasd over het feit dat
ik er toch nog wat van weet zonder dat ik het wist.
Kijk wie je bent!xDxDxD

Mogelijke uitkomsten

Jij bent Odin/ Wodan (55 x uitgekomen)

Hij is de oppergod. Hij staat voor de kennis, wijsheid en de strijd. Zijn echtgenote is Frigg. Hij woont in Gladsheinr, dat is een verblijfplaats die op de vlakte ligt in één van de andere 9 werelden waarin de Germanen geloven. Hij trekt er op uit met zijn schimmel Sleipnir genaamd. Zijn attributen zijn de Ring Draupnir een medekelk en een speer. Hij word altijd vergezeld door zijn twee raven Huginn en Muninn. Onze woensdag is naar hem vernoemd.

jij bent Frigg/ Frigga (82 x uitgekomen)

Zij staat voor het huwelijk, het moederschap, de vruchtbaarheid, de liefde, de huishouding en de huiselijke kunsten. Zij is de moedergodin, de vrouw van Odin en de koningin van de Asen( de volgelingen van Odin). Ze verblijft in Fensalir( een van de twaalf paleizen in Asgard).
Haar attributen zijn een sleutelbos, blauwe mantel, een rode jurk en een veer. Ze verplaatst zich in een wagen getrokken door katten met leidsels van bloeiend linnen. Onze Vrijdag is afkomstig van haar naam.

Jij bent Thor/ Donar (64 x uitgekomen)

Hij is de god van de donder en de sterkste god. Hij slaat rijpreuzen en bergreuzen de schedel in. Zijn vrouw is Sif. Hij verblijft in Bilskirnir( een paleis) in Thrudvangar (de grens van de hemel en aarde). Hij staat bekent om zijn krijgshamer of mjölnir, net als met zijn krachtgordel en ijzeren handschoenen. Zijn moeder is Jörd de godin van de aarde. Hij beschermd Asgard en Midgard (twee verschillende werelden). Hij kreeg de dag donderdag naar hem vernoemd.

Jij bent Skaoi/ Skadi (80 x uitgekomen)

Zij is de godin van de winter en plaatselijk van de jacht. Ze is een uitstekende boogschutter en skiester. Ze staat ook bekent om haar schoonheid. Haar man is Njord. Ze woont in Jotunheim bij de vorstreuzen( zo genoemd omdat hun adem ijskoud is).
Haar attribuut is een boog. Ze is de dochter van een reus, namelijk Thjarzi.

Jij bent Bragi (37 x uitgekomen)

Hij is de god van de wijsheid, poëzie, retoriek en woordspel. Zij echtgenote is Iduna. Hij reist vaak en heeft daarom niet echt een waste woonplaats. Hij is te herkennen aan zijn lange baard en de harp die hij altijd bij zich draagt. Hij is de grote schepper van de dichtkunst. Dit leerde hij aan de mensen. Hij is de zoon van Odin en Gunnlod( de vrouw is een mens die verliefd werd op de vermomde Odin).

Jij bent Iduna/Idun (58 x uitgekomen)

Zij is de bewaakster van de appels der jeugd, die ze aan de goden geeft, zodat die eeuwig jong blijven. Ze is de vrouw van Bragi. Ze heeft een zacht karakter en was naar het schijnt erg mooi. Ooit werd ze ontvoerd door een reus en uiteindelijk gered door de goden. Ze word altijd afgebeeld met een mandje appelen in de hand.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • Megaeraaa

    Skadi
    Zijn Dit niet de Noorse goden of lijken ze er gewoon op? (Volgens mij was Skadi eigenlijk een reuzin)
    Leuke quiz!!! (Y)

    3 jaar geleden
  • Marisha

    Ik ben Iduna/Idun

    7 jaar geleden
  • Moby45

    Iduna (lol)

    9 jaar geleden
  • Oikia

    Skaoi/Skadi (:

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?