Welke hond ben jij?

Door deze quiz te doen weet jij bij welke ras hond je hoort.

Mogelijke uitkomsten

Labrador Retriever (5 x uitgekomen)

Jij bent een Labrador Retriever ,of kortweg labrador is een hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador, en afstamt van de St. Johns-hond. Vanuit dit ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen, zoals de Gordon setter, de Spaniël, de Flatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever.

De St. Johns-hond werd door de Eskimo's gebruikt voor de visvangst, de labrador werd speciaal gefokt voor de eendenjacht en voor de jacht in moerassige gebieden. De retriever heeft zelfs zwemvliezen tussen zijn tenen.

Duitse herder (13 x uitgekomen)

Jij bent een duits herder , De Duitse herder is een herdershond die - zoals de naam al doet vermoeden - van oorsprong uit Duitsland komt. Het is een echte gebruikshond voor diverse doeleinden, maar ook geschikt als gezinshond.

Teckel (15 x uitgekomen)

Jij bent een Teckel , Teckel is de vaakgebruikte benaming voor het hondenras dashond. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op dassen, vandaar de naam.

Mopshond (11 x uitgekomen)

Jij bent een mopshond , De mopshond is een compacte, gedrongen hond die qua model in het zogenaamde vierkantsmodel staat.

Duitse dog (15 x uitgekomen)

Jij bent een duitse dog , De Duitse dog is een ras van grote honden.

Pitbull (3 x uitgekomen)

Jij bent pitbull , Een pitbull is in Nederland (nog) geen erkend hondenras. Een pitbull werd verwekt door het fokken van verschillende rassen op bepaalde kenmerken, waaronder drive, atletiek, "gameness" De Amerikaanse pitbull terriër is in Amerika wel erkend, maar dan betreft het raszuivere kruisingen binnen het ras.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?