In wat voor natuurgebied kan je het beste overleven?

Er zijn veel quizen over overleven, maar en wat voor gebied overleef je het meest? Of heb je het meeste kans om te overleven?

Dat kom je hier achter! Veel plezier!






Waar woon jij op deze wereld?

Mogelijke uitkomsten

Oerbos (45 x uitgekomen)

Een oerbos is een bos met hoge, oude bomen van soms wel honderd jaar oud! Er zijn nog maar weinig van dit soort bossen, maar ze bestaan wel.

Je zou je dus hier prima overleven door de velen beschutting en de keuze aan voedsel, want er is vlees, vruchten en vis in de meren te vinden. Maar van het hoeveelheid voedsel hang wel af. In de lente tot de herfst is er veel eten te vinden behalve in de winter, waar water bevriest, sommige bomen bladeren verliezen en dieren wegtrekken of een winterslaap houden. Maar zelfs in die barre tijden weet je je te overleven.



Mijn ogen gaan open licht flitst mijn ogen in. Er verschijnen hoge bomen en struiken en ik voel me gelijk op mijn gemak. 'Hoe ben ik hier gekomen?' Zeggen mijn gedachtes en steeds komt er een ander vraagwoord voor. ' Waarom? Waneer? Door wie?' Maar er komt snel een einde uit het getreuzel: ik heb honger. Ik sta op en begin naar voor te lopen. Onderweg vind ik een paar besjes die er wel eetbaar uit zien. Achter een steen hoor ik iets, een beest. Langzaam sluip ik er naar toe en als ik dicht genoeg ben gooi ik een steen op zijn kop. De eekhoorn schrikt zich rot, maar heeft te weinig tijd voor de volgende en valt flauw. Ik heb besloten om een vuurtje te maken, al weet ik niet hoe. Uiteindelijk is het toch gelukt ik heb de eekhoorn gebraden en ik heb me vast gemaakt in een boom om te slapen. Opeens word ik wakker de kleine restjes van de eekhoorn onder de boom waren gestolen. En opeens zag ik een wolf. Een alleenstaande wolf? Snel gooi ik wat dingen en begin te schreeuwen, misschien zal hij dan weg gaan?

Taiga (14 x uitgekomen)

Dit is een gebied waar geen loofbomen meer voorkomen, maar naaldbomen.

Het is er kouder en de winters zijn er langer, gelukkig zijn er ook lentes en zomers en breekt er naar een barre tijd een periode van bloei aan. Hier zul je ook meer grote dieren tegen komen, maar eigenlijk lijkt naast dat het kouder is en de winter langer duurt het bos een beetje op onze bossen. Gelukkig kun je goed tegen de kou en zul je je nek niet omdraaien om wat vlees te vangen.

Ik doe mijn ogen open: hoge sparren bedeken het meest zonlicht en ik kan niet veel zien. Er waait een wind en meteen ril ik van de kou. Snel pak ik wat takken en maak ik een kleine hut. Ik doe er wat bladeren op voor de isolering. Hij is af, maar door het zware werk heb ik honger gekregen. Ik besluit oom voor eerst in mijn leven een dier te doden. Met grote passen loop ik trots in het bos. Tot ik iets achter een grote steen hoor. Ik begin te schreeuwen om hem weg te jagen. Het konijn sprint weg, maar ik gooi een steen op zijn kop waardoor hij langzamer rendt. Meteen doe ik de tweede en de konijn valt flauw. Snel pak ik het konijn en begin ik er meer stenen op te gooien. Voor de zekerheid als hij echt dood is. Ik heb meteen vuur gemaakt, je weet het nooit in deze kou. Ik heb ook gelijk een bivak gemaakt van takken om s' nachts niet dood te vriezen. Voor een avond in de wildernis heb ik best lekker geslapen. Totdat ik iets hoorde een beer had de overgebleven konijn opgegeten. Meteen begon ik de schreeuwen al weet ik niet of dat het juiste was wat ik kon doen.

Tropisch oerwoud (27 x uitgekomen)

In deze gebieden komen veel soorten dieren en planten voor, sommige zijn giftig...
Maar daar weet je je goed te redden! Ook hoef je niet perse in deze bossen vlees te eten: er zijn talloze vruchten.
Daarnaast is ook een best lekker weertje daar...

Ik word wakker van een vrolijk, excotisch geluid. Ik doe mijn ogen open en ik wordt duizelig van de enorme hoge bomen. Meteen sta ik op en kijk ik nog een in het rond: ik zit in een tropisch regenwoud. Indetussen heb ik zweet druppeltjes op mijn voorhoofd en begin ik het aardig warm te krijgen. In de boom klimt een soort muisje. Maar ik houd teveel van dieren om hem op te eten. Eigenlijk heb ik best wel honger en ik klim een boom in om wat vruchten te verzamelen. De vruchten zijn best lekker en ik klim de boom uit om het bos wat te verkennen. Hetzelfde muisje beklimt een boom, meteen gooi ik een steen op hem en is hij dood. Ik heb zonder dat ik het besefde het muisje rauw opgegeten. Ik heb me vastgebonden aan een boom voor de volgende overnachting. s' Nachts hoorde ik opeens gebrul, meteen keek ik naar beneden. Een tijger had mijn prooi geroken. Snel klim ik hoger de boom in en maak ik me weer vast. De tijger kan er nu niet meer bij.

Mangrove (11 x uitgekomen)

Dit zijn een soort bossen die half onder water staat. Er leven hier veel vogels dus daar bestaat je voedsel vooral uit. Er leven hier wel krokodillen, maar daar red je je wel mee! Ook deze bossen zijn lekker warm en gemoedelijk, dus geen gezeur over het weer! Naast het weer heb je genoeg wortels en bomen om je je te verschuilen voor een verassings aanval.



Meteen word ik wakker door het geklots tegen mijn lijf. Ik kom overeind en zie het water stijgen. Snel zoek ik wat verhoging, een paar wortels. Ik heb geen idee waar ik ben gekomen: een bos met een te lage grond misschien? Of met te hoge wortels? De vogels voelen zich in iedergeval wat gemakkelijker. Indetussen begint het hongergevoel aan mij te knagen. Ik kijk naar de vogels tussen het riet: hoe kan ik ze vangen? Langzaam kom ik dichterbij.. Ik gooi een hard voorwerp: een steen op zijn hoofd. Tot hij dood is, haal ik de vogel op. Indetussen is dit bos ondergelopen en zie ik mooie vissen rondzwemmen. Misschien ook als maaltijd? Ik pak iets scherps en gooi het op de vis, die ik later samen met de vogel meeneem naar de van de boom, waar ik vanacht mijn nacht doorbreng. Opeens hoor ik gebrul. Ik doe mijn ogen open en zie een tijger meteen begin hem te bekogelen.

Grasland (14 x uitgekomen)

Graslanden zijn gebieden waar het gras overheerst. Er zijn verschuil plekjes wat zijn nadelen en voordelen heeft. De grote grazers die daar leven zijn namelijk makkelijk te zien en je hoeft niet steeds over hindernissen te springen als je een prooi achtervolgd. Daarnaast zou het klimaat gematigd zijn en droog. Gelukkig kun je hard rennen en ben je met hongersnoden nog steeds gemotiveerd om een prooi te vangen!

De harde zonnenstralen landen op mijn gezicht en meteen word ik wakker. Ik weet niet of ik blij moet zijn: er is heel veel gras. Verder op grazen wat paarden en tien meter van me vandaan is een boom. Om de tien meter is een boom, wat me al wat meer geruststeld. In het gras beweegt iets en meteen krijg ik honger. Wat is het? Er komen oren tevoorschijn.. Een haas! Snel pak ik wat stenen gooi ik het op zijn hoofd, maar de haas rendt weg. Snel schiet ik ook naar voren en bekog ik hem. Ik weet dat ik veel langzamer dan de haas ben, maar dat maakte me geen donder uit. Na een tijd valt de haas eindelijk flauw, voor dat ik flauw viel door het rennen. Snel pak ik de haas en begin ik een vuurtje te maken, voor de nacht slaap ik in het weinig struikgewas. Opeens hoor ik gebrul ik open mijn ogen en opeens komt er een leeuwin op me af. Snel bekogel ik en schreeuw ik om haar weg te jagen.

Woestijn (warm) (6 x uitgekomen)

Een woestijn hoeft niet altijd warm te zijn, maar in deze quize even wel. Woestijnen in het algemeen droge vlaktes met weinig dieren en planten, alleen dieren te bestand zijn tegen het barre klimaat kunnen er overleven. Maar ook mensen kunnen met kennis overleven, door bijvoordbeeld putten te bouwen en het water uit de grond te halen. Gelukkig kun je dat ook en zul je er prima overleven. Je kan dagenlang zonder voedsel en water overleven.

Ik word wakker door de hitte: ik zweet helemaal. De hitte is ongelofelijk en ik zoek schaduw: alleen een puntje: ér is geen schaduw. Ik zit in een grote, lege zandvlakte en ik zal er dus in rond moeten zwerven.. Ik sta op en loop de heuvel af. Maar als ik beneden ben merk ik dat ik een schaduw sta. Plotseling heb ik honger. Er vliegt een vogel over die ik niet kan pakken. Achter een kleine steen beweegt een staartje. Eindelijk eten!! Metteen dood ik hem met een steen en heb ik eindelijk wat eten. Er is alleen ding: ik heb enorme dorst. Maar het is al donker en ik val in slaap. S' nachts is het donker, maar ik hoor het tetteren van olifanten. Snel neem ik mijn prooi mee en ren ik weg.

Strand en duinen (11 x uitgekomen)

Hier is niet veel goed water. Het meeste water is zout en dus zal je het water moeten behandelen. Daarnaast is er niet heel veel beschutting en zal je toch moet kunnen rennen. Je zou naast besjes ook vlees moeten eten, wat wel gevarieerd is: vogel, vis en kleine zoogdieren. En ja alsje echt hele erge honger hebt zou je ook insecten kunnen proberen.

Ik voel de zand in mijn rug kriebelen en de wind blazen. Ik sta snel op en verken de omgeving. Ik zit op het strand, tientallen meters voor me is de zee en achter me vijf meter van me vandaan de duinen. Het begint hard te waaien en ik verstop me achter een duin. Uitgerust heb ik honger gekregen er zijn alleen niet veel besjes. Ik zal konijnen moeten vangen hoe? Na een tijd scheert er een konijn naar een struik: mijn prooi. Ik gooi wat stenen op hem en hij is dood. Nog wat besjes zoeken en ik ben al klaar voor de nacht. In de nacht hoor ik iets: opeens duikt er een verdwaalde wolf op. Meteen bekogel ik hem en hij rendt terug

Bergtop (6 x uitgekomen)

Het is een zware beklimming.. En je zult geen hoogtevrees moeten hebben, maar dan heb je ook iets. Een enorm uitzicht, zonder obstakels. In de bergen boven de boomgrens zijn er weinig planten, de bergen zijn stijl, rotsachtig en koud . Het is moeilijk om daar aan eten te komen, maar je overleefd het toch!

Ik word wakker en kijk opzij. Meteen zie ik de volle diepte en deins ik achteruit. Eigenlijk heb ik niet zoveel hoogtevrees, maar slapen op een rots gaat me iets te ver. Ik sta op en bekijk de omgeving. Het is kaal en er zijn veel grazers. Meteen krijg ik honger en sluip ik op ze af. De steen in mijn handen word stevig vastgepakt. De grazers zien mij en ik begin ze te bekogelen. Ik ren naar beneden om ze bij te houden. Een kalf raakt de groep kwijt en ik bekogel hem. Uiteindelijk heeft hij het niet gered en neem ik hem als prooi mee. Met moeit sleep ik het kalf naar een goede schuilplaats en ik eet het op. Daarna slaap ik als een roos. Ik hoor gebrul: een sneeuw luipaard. Ik begin te schreeuwen en me groot te maken. Misschien gaat ze dan weg?

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • Osha

    Oerbos (:
    Leuke quiz!

    7 jaar geleden
  • Schweetz

    Leuke quiz!

    7 jaar geleden
  • skattie

    mangrove klopt helemaal :)

    8 jaar geleden
  • saaarah12

    waauuw super quiz vervolg????? pleaseee!!! (H)

    8 jaar geleden
  • NiareNero

    Wauw de hele beschrijving klopt. Alle details kloppen ook. Super goede quiz (Y)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?