Welk sterrenbeeld past bij jouw karakter?

In deze quiz kom je erachter welk sterrenbeeld werkelijk bij jouw karakter past.

Mogelijke uitkomsten

Ram (164 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Ram.

Vooral de jonge Ram is avontuurlijk, ambitieus, impulsief, enthousiast en barst van de energie. De Ram is zowel in gedachten als daden een pionier; hij staat open voor nieuwe ideeën en houdt van vrijheid. Mensen met als horoscoop Ram staan open voor uitdagingen en zullen zich niet snel van hun doel laten afleiden – behalve door hun eigen ongeduld, dat zo nu en dan de kop op zal steken als ze niet snel genoeg resultaat zien.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn moedige leiders die zich oprecht bekommeren om degenen over wie ze de leiding hebben. Omdat ze zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, zullen ze niet snel hun ondergeschikten misbruiken om hun eigen doelen te bereiken. Het zijn geen goede volgers omdat ze nogal graag zelf de touwtjes in handen hebben. Zijn ze het niet eens met bepaalde instructies of kunnen ze niet inzien waarom die worden opgelegd, dan zullen ze zich hier sterk tegen verzetten.

Ze zijn druk met zichzelf bezig, zowel positief als negatief. Ze zijn onafhankelijk maar ook egocentrisch (soms) en besteden veel aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn. Hun immense energie maakt hen agressief en rusteloos, soms zelfs een beetje twistziek, koppig en opvliegerig. Ook hebben ze vaak korte teentjes en als ze vinden dat iemand ze iets heeft misdaan, kunnen ze daar lang boos over blijven.

Ram, jouw taak als het eerste teken van de dierenriem is om dingen van de grond te krijgen en de weg te leiden. De Zon in deze positie van de dierenriem zorgt ervoor dat je wilskracht zich goed kan uiten. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een leiderschapsrol op je te nemen, of door anderen te dwingen op een nieuwe manier naar zichzelf te kijken. Een negatief effect van dit zonnen-teken is dat je het anderen onbewust heel moeilijk kunt maken om de echte jij te leren kennen.

Stier (46 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Stier:

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier zijn betrouwbaarheid, doelgerichtheid, extreme toewijding en een sterke wilskracht. Niemand zal hen ooit berijden, maar als ze een leider vertrouwen, zullen ze hem gewillig en trouw volgen. Ze zijn stabiel, evenwichtig en het zijn conservatieve, goede, ordelievende burgers die van vrede houden en de beste kwaliteiten van de bourgeoisie in zich hebben.

Ze hechten veel waarde aan geld en bezittingen. Daarom zijn ze vaak doodsbang om schulden op te bouwen en zullen ze er alles aan doen om de veiligheid van de status-quo in stand te houden. Ze niet dus ook niet bepaald dol op verandering.

Mentaal gezien hebben ze een scherpe geest en zijn ze vaak meer praktisch dan intellectueel ingesteld. Maar omdat ze graag geaccepteerde en betrouwbare ervaringspatronen volgen, hebben ze de neiging om onwrikbaar te zijn in hun overtuigingen. Qua karakter zijn ze gewoonlijk betrouwbaar, trouw, voorzichtig, rechtvaardig, stabiel en laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijkheden.

Heel af en toe kan iemand met als horoscoop Stier koppig en onuitstaanbaar overtuigd van zijn eigen goedheid zijn, en ze kunnen ook on-origineel, star, ultraconservatief, twistziek en klaag ziek zijn en zwelgen in zelfmedelijden. Als ze vinden dat iemand hen heeft gekwetst, kunnen ze lang een wrok koesteren en blijven vasthouden aan de pijn die dit heeft veroorzaakt. En of ze nu positief of negatief ingesteld zijn, iemand moet hun ego zo nu en dan even strelen met een ‘goed gedaan!’-tje.

Tweelingen (37 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen:

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen hebben een tweeledige persoonlijkheid, zijn complex, tegenstrijdig en moeilijk te definiëren. Het positieve hiervan is dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, maar aan de andere kant hebben ze hierdoor twee aangezichten en zijn ze wispelturig. Het sterrenbeeld Tweelingen is verbonden met Mercurius, de planeet van de kindertijd en de jeugd, en degenen die hieronder vallen hebben daardoor ook de deugden en ondeugden die zo typisch zijn aan jonge mensen.

Wanneer ze goed bezig zijn, zijn ze bijzonder aantrekkelijk; maar wanneer ze slecht bezig zijn, zijn ze nog erger omdat het zulke ontzettende charmeurs zijn. Net als kinderen zijn ze levendig en gelukkig – als de omstandigheden tenminste goed zijn – of zijn ze egocentrisch, fantasierijk en rusteloos. Ze houden van nieuwe activiteiten, maar ze zijn niet in staat om ze vol te houden, omdat ze constant nieuwe interesses nodig hebben. Ze fladderen van project naar project als een vlinder die van bloem naar bloem danst. Voor hen is het leven één groot spel dat altijd frisse wendingen moet hebben en altijd nieuwe stimulansen moet bieden. Zwaar werk en routine zijn dus taboe. Tweelingen hebben ook de neiging om halverwege de race van paard te wisselen. Het is daarom moeilijk voor ze om een beslissing te nemen, en nog moeilijker zich daar aan te houden.

De goede kwaliteiten van mensen van het sterrenbeeld Tweelingen zijn heel aantrekkelijk en gaan ze goed af. Ze zijn hartelijk, hoffelijk, vriendelijk, gul en attent voor de armen en degenen in nood, maar wel op voorwaarde dat hun eigen leven en gemakken niet verstoord worden door het uiten van deze eigenschappen. Ze leren al snel hoe ze gebruik kunnen maken van hun uiterlijke schoonheid, en wanneer ze iets willen bereiken, zullen ze al hun wapens inzitten: liegen, zich onder dingen uitlullen en anderen de schuld geven. En omdat ze zo charmant zijn, slikken hun tegenstanders het al snel als zoete koek. Tijdens hun betere momenten trachten ze wel om eerlijk en oprecht te zijn, maar eigenbelang is bijna altijd de beslissende factor. Als het ze niet mee zit, eisen ze aandacht en bewondering, en eisen ze dat mensen hun tijd, energie en geld aan hen besteden. Doen ze dat niet, dan is een woedeaanval al snel het gevolg.

Mensen van het sterrenbeeld Tweelingen zijn net kameleons die alle veranderingen in hun omgeving reflecteren, en ze kunnen pessimistisch, nors, tegendraads, materialistisch en zelfzuchtig worden als ze een moeilijke periode doormaken. Als het ze echt flink tegen zit, kunnen ze hun wilskracht zelfs volledig verliezen. Ze kunnen dan onzeker van zichzelf worden en zijn dan teruggetrokken of veranderen juist in nerveuze en prikkelbare tobbers, die nors, ontevreden, hard en lichtgeraakt zijn. Hoe langer ze moeten vechten, hoe zelfzuchtiger ze worden. Aan de andere kant kan hun veelzijdigheid ervoor zorgen dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, al passen ze zich alleen maar aan de wereld om zich heen te kunnen manipuleren met hun aangeboren scherpzinnigheid en intelligentie.

De meeste mensen van het sterrenbeeld Tweelingen hebben een scherpe, intuïtieve en soms briljante intelligentie, en ze zijn dol op hersenkrakers. Maar ook al kan hun concentratie wel even heel intens zijn, raken ze toch snel afgeleid door andere interessant heden. Hun mentale behendigheid en energie zorgen ervoor dat ze al van kleins af aan een enorme kennislust hebben, al vinden ze het niet leuk om moeite te doen om dingen te leren. Ze hebben totaal geen moeite met dingen waar intelligentie en mentale behendigheid voor nodig zijn, en vaak zijn ze ook heel handig. Ze hebben een zeer analytische geest en soms kunnen ze hierdoor zo goed beide kanten van een situatie door zien, dat ze onzeker worden en het moeilijk vinden om beslissingen te nemen.

Maar hun intelligentie kan heel goed gebruikt worden om de dualiteit van hun natuur te beheersen en te verenigen tot een zeer efficiënt geheel. Wanneer ze voor moeilijkheden komen te staan, hebben ze te weinig doorzettingsvermogen om over een probleem te piekeren tot ze een oplossing hebben gevonden. Ze vragen liever om advies van anderen. In hun intellectuele activiteiten lopen ze het risico om dilettanten te worden, waarbij ze zichzelf verliezen in een overvloed aan projecten, die ze volgen tot ze te moeilijk worden.

Kreeft (67 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft:

Mensen die geboren zijn met als horoscoop Kreeft, kunnen soms timide, verlegen en teruggetrokken overkomen, of soms zelfs saai voor mensen die hen niet begrijpen. Maar Kreeften hebben een rijk innerlijk leven en creatieve geest, waardoor het niet verbazend is dat veel beroemdheden Kreeft van horoscoop zijn.

Iemand met als horoscoop Kreeft is van nature ietwat conservatief en huiselijk ingesteld en ziet zijn of haar eigen nestje als een veilige basis. Thuis kan de Kreeft zich lekker terugtrekken en zijn of haar ouderlijke en verzorgende instincten kwijt.

Iemand met als horoscoop Kreeft zal een wat groter gezin dan ook erg aantrekkelijk vinden. En het huis van de Kreeft is ook bijna letterlijk een ‘nestje’, want qua inrichting houden Kreeften meestal van knusse en ietwat aparte of oosterse stijlen, al moeten het huis en de inrichting boven alles comfortabel zijn. Het is dan ook niet bedoeld om bezoekers te imponeren, maar moet vooral een prettige basis zijn voor het gezin.

Maar dat een Kreeft zich thuis op zijn gemak voelt, betekent niet dat een Kreeft niet sociaal kan zijn. Er is een tijd om sociaal te zijn en een tijd om alleen te zijn. Die schijnbare tegenstrijdigheid in hun natuur is juist typisch voor mensen met de horoscoop Kreeft.

Zo op het eerste gezicht kunnen ze indrukwekkend overkomen: onemotioneel, onwrikbaar, koppig, doelgericht, energetisch, sluw, intuïtief, wijs, en met een filosofische diepgang die grenst aan inspiratie. Maar wie de Kreeft beter leert kennen, ziet ook de andere, intiemere kant, die heel meevoelend en vriendelijk is voor andere mensen, zeker voor degenen van wie ze houden.

Mensen met als horoscoop Kreeft hebben een groot inlevingsvermogen. Ze kunnen zich eenvoudig inleven in situaties van anderen omdat ze een grote verbeeldingskracht en een rijk emotioneel leven hebben. Maar de keerzijde is dat ze soms juist weer iets te verbeeldingsvol kunnen zijn en dan neigen ze naar dagdromerij, waarbij ze soms hun leven proberen om te smeden om aan een of ander romantisch ideaal te voldoen.

Kreeften zijn dol op kunst, literatuur en toneel, maar ook een goede film spreekt de Kreeft erg aan, waarbij ze helemaal op kunnen gaan en zich inleven in de actie en gevoelens van de personages. Om die reden vinden ze het vaak ook leuk om zelf te schrijven of toneel te spelen. Dankzij hun scherpe ogen en tong en gave voor mimiek kunnen ze hier zelfs erg succesvol in zijn, al moeten ze wel uitkijken niet té ver door te gaan in hun emoties en niet te overdrijven.

Mensen met als horoscoop Kreeft komen vaak heel nuchter over, maar vaak hebben ze juist een buitengewone interesse voor occulte en staan ze erg open voor paranormale invloeden.

In de Kreeft woedt altijd een soort innerlijke strijd: aan de ene kant hebben ze de behoefte om zich uit te drukken, maar aan de andere kant zijn ze heel terughoudend en willen ze zich het liefst terugtrekken. Een Kreeft die hier balans in kan vinden, kan bergen verzetten en anderen enorm inspireren, zeker jonge mensen.

Maagd (19 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd:

Als enige teken in de dierenriem wordt het sterrenbeeld Maagd vertegenwoordigd door een vrouw. Soms wordt ze afgebeeld als een lieflijk en onschuldig meisje, maar soms ook als een intelligente maar betweterige oud-vrijster. Dat laatste komt omdat mensen met als horoscoop Maagd zo precies en verfijnd zijn en erg gesteld zijn op reinheid, hygiëne, opgeruimdheid, conventionaliteit en een aristocratische gereserveerdheid uitstralen.

Mensen met als horoscoop Maagd zijn vaak sluw, kritisch, observerend, oordeelkundig, geduldig en neigen naar conservatisme. Ze kunnen nogal kil overkomen omdat ze de neiging hebben hun aangeboren vriendelijkheid te onderdrukken door negatieve ervaringen. Het nadeel hiervan kan zijn ze niet snel nieuwe vriendschappen aangaan of een bepaalde afstandelijkheid houden in vriendschappen.

Maar schijn bedriegt, want onder hun uiterlijke kilheid schuilt bij mensen met de horoscoop Maagd juist een overvloed aan emoties. Het punt is juist dat ze deze niet graag aan mensen tonen omdat ze anderen niet zo vertrouwen of bang zijn teveel van zichzelf te onthullen. Ze zijn zich helaas veel te bewust van bepaalde tekortkomingen van zichzelf. Het gevolg is dan dat ze extra hun best om deze tekortkomingen te overkomen. Ze maken zich juist erg veel zorgen over anderen en leven erg met anderen mee, maar verbergen dat onder een dekmantel van nuchterheid en een stille afstandelijkheid. Stille wateren hebben diepe gronden!

In positieve zin komt de Maagd pretentieloos, vrolijk en meegaand over, en zijn ze erg gevat, verstandig, discreet, wijs en welbespraakt. Ze hebben een scherp inzicht in andermans problemen en komen met verbazingwekkend praktische tips om die problemen op te lossen. Met hun eigen problemen hebben mensen van het sterrenbeeld Maagd helaas wat meer moeite, maar dat vermogen groeit met de jaren.

De Maagd heeft een zekere charme, charisma en waardigheid. Ook mannelijke Maagden kunnen hierdoor soms wat vrouwelijk overkomen. Mensen met als horoscoop Maagd hebben ook een sterk gevoel voor mode, waardoor ze vaak trendsetters zullen zijn.

Weegschaal (22 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal:

Het sterrenbeeld Weegschaal is het enige onbezielde teken van de zodiak; alle andere tekens vertegenwoordigen mensen of dieren. Veel moderne astrologen zien dit teken als het meest gewenste zodiakale type omdat het de zenit van het jaar vertegenwoordigt, het hoogtepunt van de seizoenen, wanneer de oogst van al het harde werk van de lente wordt binnengehaald.

Er hangt een zekere ontspannenheid in de lucht wanneer de mens geniet van de laatste zomerzon en de vruchten van zijn inspanning. Weegschalen behoren ook tot de meest beschaafde van de twaalf zodiakale persoonlijkheden en zien er vaak goed uit. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn elegant, charmant, hebben goede smaak, zijn van nature vriendelijk, zachtaardig, en ze houden van schoonheid, harmonie (zowel in muziek als sociale omgang) en het genot dat deze dingen brengen.

Ze hebben kunnen goed kritisch nadenken en kunnen een stapje terugnemen om onpartijdig te kijken naar complexe kwesties. Maar ze dulden geen tegenspraak van iemand die het niet met hen eens is, want wanneer ze eenmaal een conclusie hebben bereikt, zijn ze ook echt overtuigd van de waarheid ervan. Een van hun gebreken dat ze niet goed met kritiek kunnen omgaan en veel goedkeuring nodig hebben. Maar hun karakters zijn over het algemeen gebalanceerd, diplomatisch en zelfs getemperd.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal kunnen de behoeften van anderen goed aanvoelen en hebben de gave – die zo nauwkeurig is dat het aan het helderziende grenst – om de emotionele behoeften van hun metgezellen te begrijpen en ze tegemoet te komen met hun eigen aangeboren optimisme. Als je even met een Weegschaal hebt gesproken, voel je je vanzelf weer beter. Het zijn hele sociale mensen. Ze verafschuwen wreedheid, hatelijkheid, vulgariteit en hebben een hekel aan conflicten tussen mensen, dus ze doen hun best om met iedereen om hen heen samen te werken en compromissen te sluiten. Hun ideaal is dat hun kennissenkring of zelfs de maatschappij in het algemeen op één lijn zitten en in harmonie leven.

Ze zijn eerder artistiek van geest dan intellectueel, al zijn ze meestal te bescheiden en gebalanceerd om te avant-garde te zijn bij hun artistieke ondernemingen. Ze hebben een goed waarnemings- en observatievermogen en dankzij vermogen om kritisch te denken – waarmee ze zowel hun eigen inspanningen als die van anderen goed kunnen beoordelen – werken ze vanuit integriteit.

Schorpioen (32 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen:

Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn de meest diepzinnige, intense en krachtige persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze aan de kalm en zelf beheerst overkomen, kolkt er onder de rustige oppervlakte een ziedende emotionele energie. Een schorpioen is net een vulkaan onder een kalme zeeoppervlakte: je verwacht het niet, maar hij kan elk moment uitbarsten.

Onder de rustige, maar oplettende bedaardheid van het sterrenbeeld Schorpioen schuilt een ingehouden agressie, een immense kracht en magnetische intensiteit. Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een charismatische persoonlijkheid en bij sociale gelegenheden zijn ze aangenaam gezelschap en goede gesprekspartners die hoffelijk en gereserveerd, maar ook erg innemelijk en charmant. Vaak hebben Schorpioenen doordringende ogen die recht door je heen kijken, waar een gesprekspartner zich ontzettend naakt en weerloos kan voelen.

In het dagelijks leven lijken mensen met als horoscoop Schorpioen zich vaak afzijdig te houden van alle drukte. Maar wie een Schorpioen goed kent, weet dat de Schorpioen van oplettend en voorzichtig is. Schorpioenen hebben enorm veel zelfdiscipline en weten welke kwaliteiten hen onderscheiden van andere mensen en hoe ze die eigenschappen voor goede of slechte doeleinden kunnen gebruiken. Ze zijn erg volhardend, wilskrachtig en passievol, soms zo erg dat anderen kan overweldigen. Maar tegelijkertijd zijn ze erg gevoelig en worden ze makkelijk geraakt door hun emoties. Omdat ze zo gevoelig zijn en erg extreem zijn in hun voorkeuren en afkeuren, kunnen ze snel gekwetst of beledigd raken (meestal onterecht) en in woede uitbarsten. Dit uit zich vervolgens in negatieve uitspraken of handelingen, met als gevolg dat ze zich vijanden voor het leven maken. De Schorpioen is bovendien te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer te laten varen.

Mensen die van horoscoop Schorpioen zijn, kunnen vaak niet met collega’s overweg en zijn zelfs geneigd tot botheid. Is de Schorpioen op zijn teentjes getrapt, dan kan hun wraakzuchtigheid zich ook uiten in opzettelijke wreedheid. Ze zijn erg veeleisend en kunnen andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. En dat terwijl ze zich vaak niet bewust zijn van hun eigen tekortkomingen!

Maar mag een Schorpioen je eenmaal graag, dan heb je een goede vriend. Sommige Schorpioenen hebben de neiging om vrienden te dumpen zodra ze niet meer nuttig zijn, maar een ontwikkelde Schorpioen zal zich hiervan bewust zijn en boven kunnen verheffen.

Gelukkig wordt het sterke redeneringsvermogen van de Schorpioen gebalanceerd door hun voorstellingsvermogen en intuïtie. Dankzij deze geschenken kan de Schorpioen veel dieper dan anderen doordringen tot de kern van allerlei kwesties. Ze hebben meer kans om genieën te worden dan andere sterrentekens. Maar daar staat tegenover dat deze charismatische persoonlijkheden ook snel kunnen afzinken tot corruptheid als ze voor het verkeerde pad kiezen.

Boogschutter (21 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter:

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Boogschutter hebben een positieve kijk op het leven en zijn levenslustig, energiek, veelzijdig en avontuurlijk. Ze zijn dol op reizen, voornamelijk omdat hun geest altijd open staat om nieuwe zienswijzen te ontdekken. Ze zijn in wezen ambitieus en optimistisch en blijven dat ook – zelfs wanneer hun hoop in de kiem is gesmoord.

Omdat ze zo idealistisch van aard zijn, kunnen ze veel tegenslagen verwerken zonder er echt door aangedaan te worden. Ze zijn eervol, eerlijk, betrouwbaar, gul, oprecht en hebben een passie voor gerechtigdheid. Ze staan meestal aan de kant van de onderdrukten in de maatschappij. Ze zijn bereid om rebels te zijn en zullen vechten voor elk doel waar ze in geloven. Ze balanceren loyaliteit met onafhankelijkheid.

Mensen met als horoscoop Boogschutter zijn vaak bescheiden en religieus ingesteld, met een sterk moreel besef, al hebben ze wel de neiging om de door hun gevolgde de ethische codes en gebruiken in de verering van God te benadrukken in plaats van God Zelf. Vanuit een negatief perspectief gezegd betekent dit dat ze het rigide, liefdeloze, intolerante volgen van rituelen en conventies belangrijker vinden dan de waarheden die deze symboliseren of belichamen. Soms bewijzen ze lippendienst aan religies en politieke partijen waar ze niet langer in geloven omdat de uiterlijke vormen hen nog bevredigen, en ze kunnen makkelijk van geloof of politieke voorkeur veranderen als ze denken er zo op vooruit te gaan.

Ze hebben diepzinnige en open geesten die goed vooruit kunnen zien en kunnen oordelen, en het kunnen gevatte gesprekspartners zijn. Boogschutters vinden het heerlijk om nieuwe projecten op te zetten (het zijn uitstekende onderzoekers) en ze hebben de behoefte om opvattingen die nieuw voor hen zijn te begrijpen. Ze denken snel, zijn intuïtief en vaak origineel, maar ze zijn beter in aanpassen dan uitvinden en komen het best tot hun recht wanneer ze werken met collega’s die hun eigen persoonlijkheid aanvullen. Ze hebben een sterke wil en kunnen goed organiseren – een combinatie die hen het vermogen geeft om alle projecten die ze opzetten ook succesvol af te ronden. Hun gulheid wordt gebalanceerd door hun extreme voorzichtigheid wat geldzaken betreft.

Steenbok (10 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok:

Het sterrenbeeld Steenbok is een van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Deze onafhankelijke, betrouwbare persoonlijkheden hebben veel uitstekende kwaliteiten. Ze zijn meestal zelfverzekerd, wilskrachtig en kalm. Deze hardwerkende, niet emotionele, slinkse, praktische, verantwoordelijke, volhardende en extreem voorzichtige personen kunnen net zo lang blijven vol houden tot ze hun zelf gestelde doel hebben bereikt. Welk beroep ze ook kiezen, op mensen met als horoscoop Steenbok kun je rekenen dat ze goed werk leveren. Zij maken vaak projecten af die zijn opgezet door door ‘pionierende’ tekens. Dankzij hun volhardendheid worden ze al snel de spil voor elk bedrijf waar ze voor werken.

Ze proberen altijd eerlijk en kritisch naar zichzelf te kijken. Ze respecteren opgelegde discipline en eisen discipline van de degenen die onder hen werken. Ze hebben zowel voor zichzelf als anderen hoge standaarden. Op hun typische methodologische, geharde, koppige en onbuigzame manier, slaan ze zich door persoonlijke tegenslagen heen. Zelfs waar anderen het al lang hebben opgegeven, blijven Steenbokken doorgaan ten behoeve van hun gezin en/of werk.

Wanneer een combinatie van praktische vaardigheden en ambitie nodig hebt voor een klus, neem dan vooral een Steenbok aan. Ze maken voorzichtig plannen om hun ambities (zoals rijk worden) te vervullen. Ze zijn spaarzaam zonder zelfzuchtig te zijn en ze kunnen zonder al te veel inspanningen en uitgaven grootse resultaten bereiken. Omdat ze zo goed kunnen organiseren, kunnen ze aan verschillende projecten tegelijkertijd werken.

Ze hebben veel respect voor autoriteit, maar als ze ergens direct verantwoordelijk voor zijn of zelfs een hoge rang hebben, zullen ze niet snel naar de mening van een ander luisteren. Als ze ergens als leider optreden, verwachten ze dat degenen onder hen net zo gedisciplineerd als zijzelf zijn, en dat ze elke taak volgens de hoogste standaard vervullen.

Maar ondanks dat mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Steenbok zo veeleisend zijn, zijn ze wel heel redelijk. Het zijn niet altijd de prettigste collega´s omdat ze gereserveerd en vaak erg conservatief zijn. Voor hen is traditie belangrijker dan innovaties. Ze hebben ook de neiging erg pessimistisch en melancholiek te zijn. In het ergste geval kan dit leiden tot een erg gedeprimeerd persoon, waarbij extatisch geluk wordt afgewisseld met het ergste soort lijden. In zo´n geval kan de Steenbok het beste professionele hulp zoeken. Daarom kan de capabele Steenbok het beste veel tijd doorbrengen met meditatie, om zo de kracht te vinden om dergelijke turbulente innerlijke emoties onder controle te houden.

Ondanks dat ze vaak stil en gereserveerd lijken, kunnen ze verrassend geestig en subtiel uit de hoek komen. Maar ze hebben ook de neiging om dingen te verpesten met hun onverwachte en onverantwoordelijke spottende opmerkingen. Maar ontwikkelde Steenbokken kunnen deze neigingen onder controle houden met een ijzeren zelfbeheersing. Een andere onverwachte kwaliteit in sommige Steenbokken is hun interesse in het occulte, des te meer omdat ze van nature een erg sceptische geest hebben.

Ze hebben vaak een bijzonder scherpzinnig intellect. Ze denken diep en grondig na en gaan alle mogelijkheden af voor ze een besluit nemen. Ze hebben een goed geheugen en een onlesbare doch methodisch verlangen naar kennis. Het zijn rationeel, logisch en kunnen helder denken. Ze hebben een goed concentratievermogen, vinden het heerlijk om te discussiëren en met hun intelligentie te pronken door hun tegenstanders in vallen te lokken en te overtreffen met hun logica.

Waterman (59 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman:

Watermannen hebben van nature sterke en aantrekkelijke karakters. Er zijn twee hoofdtypes: de eerste is de verlegen, zachte en geduldige Waterman en de andere is de uitbundige, levendige, exhibitionistische Waterman, die de diepte van hun persoonlijkheid verhullen onder een dekmantel van frivoliteit. Maar beide typen hebben een sterke wil en zijn op hun eigen manier erg krachtig.

Mensen met als horoscoop Waterman hebben vaak sterke overtuigingen, maar omdat ze de waarheid hoog in het vaandel hebben, zijn ze meestal eerlijk genoeg om zelfs van hun meest stellige mening te veranderen als er overtuigend bewijs is dat ze het bij het verkeerde eind hebben gehad. Ze hebben een brede visie die verschillende factoren samenbrengt in één geheel, en ze kunnen beide kanten van een kwestie zien zonder te twijfelen over welke kant ze moeten kiezen.

Daarom zijn ze onbevooroordeeld en tolerant tegenover andere zienswijzen. Dat komt omdat ze de redelijkheid van een argument kunnen inzien, zelfs als ze het niet voor zichzelf willen aanvaarden. Ze staan open voor de waarheid, ongeacht waar die waarheid vandaan komt, en ze zijn bereid om van iedereen te leren.

Beide typen zijn humaan, eerlijk, serieus, sympathiek, verfijnd, soms etherisch en idealistisch, al wordt deze laatste eigenschap getemperd door een bezonnen praktisch-heid. Ze zijn vlug van begrip, actief en volhardend zonder zelf assertief te zijn, en ze kunnen hun gedachten goed verwoorden met logica, bescheidenheid en een vleugje droge humor.

Ze zijn bijna altijd intelligent, kernachtig, duidelijk en logisch. Veel Watermannen hebben een sterke verbeeldingskracht en zijn paranormaal intuïtief. Het Aquarius-tijdperk, dat nu gaat beginnen, wordt dan ook zeer verwelkomd in paranormale kringen omdat de mensheid in deze tijd een grootse spirituele ontwaking zal ervaren. Filosofie en het spirituele kan voor sommige Watermannen gevaarlijk zijn, omdat ze daardoor tot een ‘ivoren toren’-bestaan gedreven kunnen worden, waarbij ze diep nadenken over abstracties die weinig relevant zijn voor het leven.

Maar aan de andere kunnen wetenschappelijk ingestelde Watermannen er gebaat bij zijn om hun wetenschappelijke overtuigingen te combineren met hun verlangen naar de universele erkenning van de broederschap van de mensheid, en om wetenschappelijk onderzoek te doen om hun filantropische idealen om de mensheid te dienen te vervullen. Wanneer ze door een dergelijk doel worden geïnspireerd, zijn ze tot zoveel devotie in staat, dat ze zichzelf helemaal kunnen uitputten of zelfs hun gezondheid kunnen schaden.

Beide typen moeten zich af en toe even terugtrekken en tijdelijk einzelgänger te worden. Ze zijn dol op gelegenheden om over diepgaande wijsheden na te denken of op meditatieretraites te gaan. Zelfs in hun omgang met anderen zijn ze extreem onafhankelijk en weigeren ze de massa te volgen. Ze hebben er een hekel aan wanneer anderen zich met hen bemoeien, hoe goed het ook bedoeld is, en zullen alleen hulp aanvaarden als ze het zélf willen. Ze hebben normaal gesproken goede smaak qua kunst, muziek en toneel en zullen ook talent hebben op het gebied van de schone kunsten, met name toneel.

Vissen (62 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen:

Mensen die geboren worden onder het sterrenbeeld Vissen hebben een vriendelijke, geduldige en meegaande natuur. Ze hebben veel gulle kwaliteiten en zijn aardig, goedgehumeurd en meedogend. Ze kunnen de gevoelens van de mensen om zich heen goed aanvoelen en reageren met veel sympathie en tact op het lijden dat ze zien. Ze zijn terecht heel populair bij verschillende soorten mensen, voornamelijk vanwege hun relaxte, hartelijke en onderdanige natuur, waardoor ze sterkere en uitbundigere persoonlijkheden niet bedreigen of uitdagen.

Mensen met als horoscoop Vissen aanvaarden de mensen en omstandigheden om zich heen in plaats van dat ze proberen die aan te passen aan zichzelf, en ze wachten geduldig tot problemen zichzelf oplossen in plaats van dat ze moeite doen om ze op te lossen. Ze zijn eerder druk bezig met de problemen van anderen dan hun eigen problemen.

Mensen onder het sterrenbeeld Vissen zijn van nature zo transcendentaal dat het soms niet praktisch voor hen is om in de wereld zoals ze is te leven. Ze leven soms vanuit hun emoties in plaats van hun verstand, vanuit hun instinct in plaats van het intellect. Ze willen ook graag dat anderen inzien hoe creatief ze zijn. Ze hebben een hekel aan discipline en opgelegde beperkingen. Ze moeten absoluut geen negen-tot-vijf-leventje hebben. Ze rebelleren tegen conventies vanuit een diepe overtuiging, maar vaak hebben ze niet de energie of motivatie om echt tegen de gevestigde orde te vechten.

Vissen hebben de neiging om zich terug te trekken in een droomwereld. Maar als ze deze droomwereld uiten met hun aangeboren creatieve talenten, zullen ze hier veel bevrediging uit halen en kunnen ze er zelfs beroemd of rijk mee worden. Ze zijn ook heel veelzijdig en intuïtief, zijn vlug van begrip, observeren en luisteren goed, en staan open voor nieuwe ideeën en omgevingen. Als al deze factoren gecombineerd worden, kunnen ze leiden tot een opmerkelijke creativiteit in de literatuur, kunst en muziek.

Ze hebben ook een bijna medium-achtige gave, waardoor ze vaak het gevoel hebben dat hun inspiratie wordt toegefluisterd. Zelfs als ze zich niet creatief kunnen uiten, hebben ze een meer dan gemiddeld instinct en liefde voor schoonheid in kunst en de natuur. Ook hebben ze een heimelijke waardering voor luxe en plezier, en een verlangen voor nieuwe prikkelingen en reizen naar verre, exotische oorden.

Leeuw (15 x uitgekomen)

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw:

De Leeuw is het meest dominante, spontane, creatieve en extroverte teken van de hele dierenriem. Met hun grootse uitstraling en persoonlijkheid, zijn het de vorsten onder mensen, net zoals de leeuw de koning van het dierenrijk is. Ze zijn ambitieus, moedig, dominant, wilskrachtig, positief, onafhankelijk, zelfverzekerd.

Het woordje ‘twijfel’ komt niet voor in hun vocabulaire en ze hebben zichzelf goed onder controle. Het zijn geboren leiders die zich inzetten voor, of juist verzetten tegen, de status-quo. Ze zijn helemaal in hun element wanneer ze leiding geven, waarbij hun persoonlijke aantrekkingskracht en aangeboren hoffelijkheid hun ondergeschikten inspireert om trouw te zijn.

Mensen met als horoscoop Leeuw zijn ongecompliceerd en weten precies wat ze willen. Ze zullen al hun energie, creativiteit en wilskracht inzetten om hun zin te krijgen. Wie een Leeuw als leider heeft, weet waar hij aan toe is. Leeuwen denken en handelen grootser dan anderen normaal gesproken zouden durven. De ambitieus-heid van hun plannetjes en idealisme schrikken hun volgelingen soms af, maar hun praktische koppigheid en vermogen om problemen bij de wortel aan te pakken, stelt degenen van hen afhankelijk zijn weer gerust. Als een Leeuw tegenspoed op zijn pad krijgt, gebruikt hij de situatie in zijn voordeel.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Leeuw zetten hun vermogens over het algemeen in voor het goede, want ze zijn zeer idealistisch, menslievend en goed doend. Ze hebben een scherpe intelligentie en hebben een filosofisch, soms ook religieus, ingestelde geest. Degenen die godvruchtig zijn, kunnen heel koppig aan hun traditionele geloofsopvattingen en gebruiken vasthouden, maar ze bedoelen het goed.

Hun ondeugden kunnen net zo grandioos zijn als hun deugden, en een Leeuw die erg negatief in is gesteld, is een van de vervelendste mensen die je je maar kunt voorstellen. Ze zijn dan extreem arrogant, trots, hooghartig en opvliegend. Als ze jaloers zijn op hun rivalen, zullen ze er niet voor schromen om ze uit te schakelen met leugens en foefjes. Egocentrisme, graag gevleid willen worden, opschepperigheid, hoogdravendheid, grootheidswaanzin, en een intolerante neerbuigendheid naar hun ondergeschikten toe (aan wie ze toch kleine details van hun grootste plannen zullen delegeren) zijn typische negatieve trekjes van het sterrenbeeld Leeuw. En ze deinzen er ook niet voor terug om buitensporig veel te lenen als ze denken dat het nodig is in een bepaalde situatie.

Voeg daar nog een passie voor luxe, een honger naar macht, ongebreidelde seksuele lust en emotionele uitspattingen aan toe, en het resultaat is een karakter waar niemand iets mee te maken wil hebben, zowel in het algemeen als in de liefde. Maar hoogmoed komt voor de val, en hun teugelloze onstuimigheid zal ze snel naar beneden trekken. Gelukkig is een Leeuw maar zelden zo ongedisciplineerd om erg veel toe te geven aan deze ondeugden, en hun neigingen worden meestal gebalanceerd door een aangeboren wijsheid. Degenen onder het Sterrenbeeld Leeuw die er wel last van hebben, hebben meestal ook de benodigde intelligentie om er actief en bewust aan te werken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (39)

  • ElfjeIvy

    Vissen, ben in het echt maagd maar vissen past veel beter

    7 jaar geleden
  • ChiIdhood

    Ik had ram maar ben maagd, maar maagd past wel bij me als ik de beschrijving lees, echt mooie beschrijving!

    7 jaar geleden
  • LunaWarrior

    ik ben een tweeling maar ik had een ram

    7 jaar geleden
  • Nouksel

    Ik ben een leeuw maar had een ram. Dat klopt niet echt een van de dingen die ik gemeen heb is dat ik opvliegend ben maar dat is een lang verhaal omdat ik niet altijd ben geweest zoals ik nu ben...

    8 jaar geleden
  • FaithofBlood

    schorpioen ?
    Uhm nee haha...
    Ik ben een kreeft maar mijn chinese horoscoop (tijger) heeft wel veel karaktereigenschappen van schorpioen. + schorpioen en kreeft hebben ook aardig wat gemeen

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?