Wie ben jij van NCIS?

Zoals de titel zegt, wie ben jij van NCIS? Keuze uit alle personages die langere tijd een rol hebben gespeeld.

Mogelijke uitkomsten

Leroy Jethro Gibbs (13 x uitgekomen)

Leroy Jethro Gibbs is de leider van het team. Hij heeft zo zijn eigen regels, en verbreekt soms die van de directeur. Hij is een ex-marinier en sluipschutter. Hij groeide op in Stillwater, Pennysylvania.

Anthony (Tony) DiNozzo (14 x uitgekomen)

Ex-baltimore politie agent, ervaring met drugsbestrijding. Hij laat zich door zijn karakter iets te snel afleiden. Hij heeft veel bijnamen voor McGee, zoals McGeek en McSniper. Toch is hij na Gibbs, de agent met de meeste ervaring in het team. Hij houdt van oude films en series, die citeert hij ook vaak.

Caitlin (Kate) Todd ♱ (1 x uitgekomen)

Ex-secret service agent met Yankee White clearance. Ze heeft onderwijs gevolgd op een katholieke school (waar Tony haar vaak mee heeft geplaagd.) Ze kan vrij goed schetsen blijkt in een aflevering. Ze is vrij gelovig. Eind seizoen 2 wordt ze doodgeschoten door Ari Haswari, de halfbroer van Ziva. Dat was iets wat diepe sporen na liet bij haar collega's.

Timothy (Tim) McGee (8 x uitgekomen)

Studeerde aan MIT en de Johns Hopkins-universiteit en is daarna geplaatst bij NCIS in Norfolk als computeranalist. In seizoen 1, aflevering 7 leert McGee het team kennen, in het tweede seizoen komt hij bij het team. Wordt, vooral door Tony, geplaagd omdat hij de nieuweling van de ploeg is. Hij krijgt veel bijnamen van Tony, zoals McGeek, McSniper. Woonde vroeger op een marinebasis omdat zijn vader marinier was. Kreeg van zijn vader vaak klappen op zijn achterhoofd, net zoals Gibbs dat doet. Gespecialiseerd in forensische computerwetenschappen. Is niet altijd even zelfverzekerd, maar kan als het nodig is zeer kordaat en krachtig optreden. Heeft last van hoogtevrees.

Abigail ''Abby'' Sciuto (6 x uitgekomen)

Abby werkt in het forensisch lab. Ze is gothic en aan haar kleding, muziekstijl en gedachtengang valt dat te merken. Ze slaapt in een doodskist. Ze is altijd blij, en verslaafd aan cafeïne. Als ze iets nieuws ontdekt heeft kan ze van alles onnuttigs vertellen en moet ze op haar werk gewezen worden. Gibbs heeft wel door dat ze voor een beker cafeïne wel wil doorwerken en geeft haar na een bezoek bijna altijd een beker caf-pow. het begin kon ze nog niet zo goed met Ziva overweg, maar dat verandert in de loop van de tijd. Ze heeft een vader-dochter relatie met Gibbs.

Ziva David (17 x uitgekomen)

Ziva David is een Mossad-agente uit Israël, en de halfzus van Ari Haswari. Als Ari dood is, wordt Ziva in het team opgenomen door directrice Jenny Shepard. Ziva is nu agent-annex verbindingsofficier binnen de NCIS, om de band tussen Mossad en NCIS te verbeteren. Aan het eind van seizoen 5 wordt de samenwerking tussen NCIS en de Mossad stopgezet en gaat Ziva terug naar Israël, om in seizoen 6 weer terug te keren onder toespraak van de nieuwe directeur Leon Vance. Door verschillende gebeurtenissen aan het einde van seizoen 6 keert Ziva weer terug naar Israël. In de eerste aflevering van seizoen 7 redden Tony, McGee en Gibbs Ziva, die gevangen gehouden wordt door terroristen. . In seizoen 7, aflevering 4 wordt Ziva's aanvraag om special agent te worden goedgekeurd. Ziva kan heel goed vechten door haar tijd bij de Mossad, dus criminelen onderschatten haar snel. (oke tegen een super-soldier vechten is moeilijk, maar ik vind Ziva hier toch goed vechten hoor..Zie URL onderaan voor filmpje.) In 2013 besloot Cote de Pablo haar contract niet te verlengen, Haar personage werd opgevolgd door Eleanor Bishop.

https://youtu.be/Go-deNqR1wU?t=1m20s

Eleanor Bishop (0 x uitgekomen)

Debuteert in "Gut Check" (aflevering 9 van seizoen 11) als een vlotte, vrolijke NSA-analiste. Ze solliciteerde eerst bij NCIS, maar kwam uiteindelijk toch bij de NSA terecht. Nadat NCIS-agent Ziva David het team verliet, zag Gibbs in haar een goede NCIS-agent en bood haar een tijdelijke baan aan. Ze is geboren in Oklahoma en vertelt haar ouders naar eigen zeggen weinig over het werk wat ze doet. Ze is getrouwd en zit graag met haar laptop op bureaus, op de grond of zelfs op autopsietafels. Dit onder het genot van een hapje eten, zodat ze iets gemakkelijker kan onthouden.

Dr. Donald (Ducky.) Mallard (1 x uitgekomen)

Dr. Mallard wordt door iedereen Ducky genoemd, dit is een oude bijnaam van hem (mallard is Engels voor "wilde eend"). Ducky is een man met typische trekjes. Hij praat tegen lijken om (naar eigen zeggen) het werk wat aangenamer te maken. Hij heeft eigenlijk iedere aflevering wel een verhaal over een woord of een gebeurtenis. Hieruit blijkt dat hij een enorme kennis heeft. Ducky heeft ook een leerling, Jimmy Palmer (Brian Dietzen). Ducky is de enige in het team die Gibbs aanspreekt bij zijn voornaam Jethro.

Jennifer (Jenny) Shepard ♱ (4 x uitgekomen)

Jenny Shepard volgde Morrow op als directeur van NCIS in Kill Ari: part 1 (seizoen drie, aflevering 1). Ze is vaak in conflict met Gibbs, die wel eens zijn boekje te buiten gaat. Zij keurt dan diens werkwijze af. In seizoen 4 wordt het een obsessie voor haar om René Benoit te arresteren. In Judgement Day: Part 1 (seizoen 5, aflevering 18) wordt ze slachtoffer van Russische huurmoordenaars, ingehuurd door Natasha Svetlana. In diezelfde aflevering komen aanwijzingen boven tafel die erop duiden dat Shepard zeer waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de dood van René Benoit. Na haar dood wordt dit niet verder onderzocht. Shepard wordt opgevolgd door adjunct-directeur Leon Vance.

Leon Vance (0 x uitgekomen)

Leon Vance is de directeur geworden na de dood van Jenny Shepard, op aandringen van SecNavy. Vance ontmaskerde samen met Gibbs in seizoen 6 de verraadster Michelle Lee. Hij is goede vrienden met Eli David, de directeur van de Mossad en vader van Ziva David, die hij nog van vroeger kent. Samen met zijn vrouw Jackie, die in seizoen 10 doodgeschoten wordt, heeft hij heeft twee kinderen: Kayla en Jared. Hij is goede vrienden met Gibbs.

Jimmy Palmer (2 x uitgekomen)

Jimmy Palmer is sinds seizoen 1 de assistent van Ducky. In het begin speelt hij slechts een geringe rol, maar die wordt langzaam belangrijker. Zo ziet hij in het vijfde seizoen de dader van een moord, waarop hij bescherming krijgt. Vanaf seizoen 10 wordt Palmer in de voortiteling genoemd. Een tijdlang heeft hij een verhouding met Michelle Lee, maar die eindigt plotseling als bekend wordt dat zij een mol is. Later ontmoet hij Breena, waarmee hij eind seizoen 9 trouwt. Aan het eind van seizoen 10 (aflevering 24: Damned If You Do) maakt hij bekend dat hij en zijn vrouw een kindje adopteren. Palmer moet vaak naar de lange uitweidingen van Ducky luisteren. Ook praat hij weleens door Gibbs heen, wat Gibbs niet fijn vind.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?