Welk festival moet jij deze zomer ECHT bezoeken?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende festivals in ontzettend veel verschillende stijlen.
Ook deze zomer komen er weer geweldige line-ups aan op verschillende plekken!
Ik heb 5 geweldige festivals uitgezocht ben jij nu benieuwd op welk festival jij echt hard kan gaan?
Doe dan snel deze quiz!

-QOTM-

Mogelijke uitkomsten

Lowlands (47 x uitgekomen)

Lowlands

Waar Pinkpop zich wat meer op het rockgenre richt en Nederlandse festivals als DGTL en Awakenings de beste DJs op hun line-up hebben staan, heeft Lowlands een beetje een mix van beide. De gevarieerde lineup bestaat uit singer bands als Sum 41 en Foals maar heeft ook DJs als Tale of Us, RodHod en Paul Kalkbrenner. Lowlands is een Nederlands festival waar je het met een grote groep dan ook uitstekend naar je zin kunt hebben.

De tickets van Lowlands zijn voor 175 Euro te verkrijgen en daarvoor kun je drie dagen genieten van de muziek en overnachten op de Lowlands-camping. De tickets zijn op dit moment nog steeds verkrijgbaar via de website van Lowlands. Je kunt overigens ook korting krijgen als je met een grote groep gaat, kijk dan bij de groepstickets.

Wanneer je op zoek bent naar een Nederlands festival in 2016 met veel variatie en een goede sfeer is Lowlands een festival wat je in de gaten wilt houden. Het festival is wat later in het seizoen en je hebt daardoor eigenlijk garantie op zon wat bij de weekend-festivals in April nog niet het geval is.

Naam: Lowlands
Datum: 19,20,21 Augustus 2016
Waar: Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen
Prijs: €175 voor 3 dagen
Aantal dagen: 3
Camping: €175 voor het weekend inclusief camping
Leeftijd: Alle leeftijden
Website: www.lowlands.nl
Muziekstijlen: Rock, Singer-Songwriter, House
Line-up: Disclosure, Foals, Sum 41, RodHod, Paul Kalkbrenner en vele andere

Awakenings (5 x uitgekomen)

Awakenings

Als het aan de line-up gelegen had, had Awakenings Festival zonder twijfel op het erepodium van verschillende lijsten gestaan.. Maar het enige nadeel is dat dit Nederlandse festival geen overnachtingsmogelijkheden aanbiedt en dat telt vanzelfsprekend mee in de ranking van een blog als LoudNoises. Maar evengoed neemt dat niet weg dat dit festival absoluut aanzien verdiend in het festivalleven in Nederland. Ook dit jaar staan er weer bijzonder goede namen op het programma: Pan-Pot, Joris Voorn, Chris Liebing, Maceo Plex, Richie Hawtin en vele andere top-DJ's.

De hierboven genoemde namen zijn geen kleine spelertjes in de scene en Awakenings is dan ook zeker een festival waar je als techno en House-liefhebber bij MOET zijn. De DJ's spelen daarbij op meerdere momenten waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je één van je favoriete DJs op dit Nederlandse weekend-festival moet missen (of je gaat gewoon 2 keer naar jouw favoriet).

Naast Solar Festival heeft ook Awakenings een Gouden Kabouter gewonnen. Het festival is uitgeroepen tot beste eendaagse festival in Nederland. Een hele eer en dit onderstreept nog maar eens dat Awakenings een prima festival is. Het festival zal georganiseerd worden in Spaarnwoude bij Amsterdam wat natuurlijk qua bereikbaarheid voor veel mensen ideaal is.

De tickets van Awakenings zijn ook nog heel redelijk geprijsd. Voor 50 Euro kun je op één dag aanwezig zijn en voor 75 Euro kun je beide dagen meepakken, wat een prijs van 37,50€ per dag betekent en waar je niet moeilijk over kan doen, zeker niet met deze line-up.

Naam: Awakenings Festival 2016
Datum: 25+ 26 Juni
Waar: Spaarnwoude, Amsterdam
Prijs: 45 voor Zondag, 60 Euro voor Zaterdag en 92,50 voor de combi
Aantal dagen: 2
Camping: Geen camping
Leeftijd: 18+
Website: www.awakeningsfestival.nl
Muziekstijlen: Techno, House, Deep-house

Dance tour (89 x uitgekomen)

Dance Tour Festival

Tussen alle weekend-festivals is Dance Tour een beetje een outsider.. Onder het motto “bringing people together” biedt Dance Tour al vele jaren gratis festivals door het hele land aan. De festivals zijn gratis en beginnen meestal in de middag (12.00) om ook voor middernacht pas weer op te houden. Met behulp van sponsors en de verkoop van eten en drinken weet Dance Tour toch elke keer weer hele redelijke DJs neer te zetten. In 2016 zijn onder andere Franky Rizardo, Lucien Foort, Redondo, Showtek en vele andere DJs van de partij.

Je kunt het beste een kijkje nemen op de website van Dancetour als je van plan bent één van de festivals in 2016 te bezoeken. De festivals worden dit jaar georganiseerd in Arnhem, Lelystad, Maastricht, Leeuwarden, Goes, Tilburg, Dordrecht, Breda, Zwolle, Apeldoorn en Doetinchem.

Als je financieel niet in de mogelijkheid bent om één van de andere Nederlandse weekend-festivals in 2016 te bezoeken is Dance Tour een prima alternatief. Je betaalt voor je treinkaartje en een paar biertjes en je hebt een geweldige dag in één van de mooie steden in Nederland.

Naam: Dance Tour
Datum: Verschillende data in 2016
Waar: Arnhem, Lelystad, Maastricht, Breda en meer
Prijs: Gratis, noppes, nada
Aantal dagen: 1
Leeftijd: 16+
Website: www.dancetour.nl
Muziekstijlen: Dance, Electro, House
Line-up: Dyna, Feest DJ Ruud, Sidney Samson, Partysquad, Vato Gonzalez, Yellow Claw en vele andere.

Encore Festival (15 x uitgekomen)

Encore Festival


Encore Festival keert terug eind augustus! Na twee uitverkochte edities kan je hier weer terecht voor de beste hiphop en r&b. Dit jaar heeft Encore Festival niet alleen de beste hiphop en r&b, maar ook de dopeste bass en dancehall! Daarnaast staat er een speciaal Voyage stage met de beste elektronische vibes klaar. De combinatie van sterke live-acts en DJ’s op alle podia, maakt dit één van de beste festivals in 2016. Sensaties als rapper Fetty Wap van de hit ‘Trap Queen’ en Joey Bada$$ van ‘Survival Tactics’ staan beide als één van de vele fenomenale headliners op het festival.

Naam: Encore
Datum: 28 augustus
Waar: NDSM-Werf Amsterdam
Prijs: €40-50
Aantal dagen: 1
Leeftijd: 18+
Website: www.encorefestival.nl
Muziekstijlen: R&B, Hip-Hop, Rap
Line-up: Fetty Wap, Joey Bada$$, Taylor, Cincity en nog veel meer.

Defqon.1 (5 x uitgekomen)

Defqon.1

Sinds 2011 wordt het festival gehouden op het evenemententerrein in Biddinghuizen naast Walibi Holland in Flevoland. In de jaren 2003 tot en met 2010 vond het festival plaats op het Almeerderstrand. Sinds 2011 wordt er ieder jaar een camping naast het festivalterrein opgezet, voor de echte 'Weekend Warriors'. Het festival wordt georganiseerd door Q-dance.

Tot nu toe is dit festival ieder jaar snel uitverkocht. Door het grote succes van de camping zijn er de afgelopen twee jaar meer weekendkaarten uitgegeven dan dagkaarten (alleen voor de zaterdag). Er is op dit festival een verscheidenheid aan muziekstijlen, allen in de categorie 'hardere dance'. Onder andere hardstyle, hardcore, hardtrance, frenchcore, terror en technobeats klinken door de boxen.


Naam: Defqon.1
Datum: 24, 25 en 26 juni
Waar: Biddinghuizen
Prijs: €120-180 voor alle dagen en €75 voor de zaterdag
Camping: Ja
Aantal dagen: 3
Leeftijd: 18+
Website: www.defqon1.nl/
Muziekstijlen: Hardstyle, Hardcore, Terror, Frenchcore
Line-up: Angerfist, Partyraiser & Dr. Peacock, Evil Activities, Anime en nog veel meer.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

 • Marisha

  Dance tour
  Aan de omschrijving te lezen, lijkt het me echt leuk, maar ik heb niemand om te gaan en de plaatsen zijn te ver :(
  Maar leuke quiz + kudoo!

  6 jaar geleden
 • Hauntme

  Heel erg veel plezier toegewenst Cliffhanger, het wordt zeker een gaaf festival!

  6 jaar geleden
 • HeIios

  Lowlands ^^ Tickets zijn net een week binnen, ik heb er zin in!

  DISCLOSURE!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?