wat is jou levensverhaal in een disneyfilm?

:Diedereen heeft wel een levensverhaal.
misschien heb jij wel zoeen van deze disneyfilms?
kijk het in deze quiz
(zelf bedacht):D:P:P(hoera)(yeah)

Mogelijke uitkomsten

mulan (6 x uitgekomen)

de disneyfilm mulan:

mulan word bruid. maar ze wilt geen bruid zijn.
ze wilt haar familie trots maken door te vechten.
mulan gaat naar de koppelaarster (de koppelaarster beoordeeld bruiden)
maar alles loopt daar mis.
wanneer ze haar spiegelbeeld ziet wilt ze een man worden.
de hunnen vallen china ook binnen.
en van elke familie moet 1 man het land beschermen.
natuurlijk is mulan daar niet mee eens.
ze vermomt zich als man.
maar komen ze erachter dat ze een man is?
en krijgt ze dan als straf de dood?
dat zie je allemaal in de film.




en wat nog speciaal is, is dat ik musical doe en we doen nu deze musical.
en ik ben de koppelaarster :)

pocahontas (11 x uitgekomen)

De film begint in het Engeland van 1607, waar een schip zich klaarmaakt om af te varen naar Noord-Amerika om een kolonie te stichten en op zoek te gaan naar goud. Een van de opvarenden van het schip is avonturier John Smith. Hij redt tijdens de reis het leven van de jonge matroos Thomas wanneer deze overboord valt.

Ondertussen in Noord-Amerika, keren het indianenopperhoofd Powhatan en zijn krijgers terug van een oorlog die ze hebben gewonnen. Powhatan’s dochter, Pocahontas, krijgt te horen dat de krijger Kocoum om haar hand heeft gevraagd. Zelf ziet ze hem niet staan. Ze vraagt grootmoeder Wilg, een pratende boom, om raad. Die vertelt haar om naar haar hart te luisteren.

Kort hierop arriveren de Britse kolonisten. Pocahontas wordt nieuwsgierig en ze besluit samen met haar wasbeer Meeko en de kolibrie Flit een kijkje te nemen. John Smith verkent de omgeving en Pocahontas volgt hem. Als ze ontdekt wordt door Smith, klikt het meteen tussen de twee en worden ze verliefd. Pocahontas laat John inzien dat Indianen helemaal niet zulke wilden zijn als men denkt, en dat hij de aarde moet zien als meer dan alleen iets dat hij kan bezitten.

Tussen de andere indianen en de kolonisten ontstaan echter al snel botsingen. Bij een eerste treffen wordt een krijger van Pocahontas’ stam neergeschoten. Powhatan besluit de Britten de oorlog te verklaren en roept de hulp in van andere indianenstammen. De situatie wordt er niet beter op wanneer de leider van de kolonisten, gouverneur John Ratcliffe, ontdekt dat er mogelijk geen goud is in het gebied. Hij had namelijk deze expeditie willen gebruiken om eindelijk zijn naam te vestigen aan het Britse hof. In zijn obsessie komt hij tot de conclusie dat de indianen natuurlijk het goud hebben en hij het met geweld van hen moet afpakken.

Op een avond ontmoeten Pocahontas en John elkaar weer. Ze worden echter gevolgd door respectievelijk Kocoum en Thomas. Kocoum valt John aan, waarna Thomas ingrijpt en Kocoum doodschiet. John neemt de schuld van het vermoorden van Kocuom op zich en hij wordt gevangengenomen. De volgende dag zal hij terecht worden gesteld alvorens de slag tussen de indianen en kolonisten los zal breken.

Aangemoedigd door grootmoeder Wilg grijpt Pocahontas in. Net op het moment dat haar vader John wil doden komt ze tussenbeide. Zij smeekt haar vader om John te laten gaan omdat ze van hem houdt en haar vader stemt hiermee in. Hij geeft toe dat de oorlog fout was en besluit niet verder te zullen vechten tenzij de kolonisten hem hiertoe dwingen. Deze zien echter ook de ernst van de situatie in en vallen niet aan. Alleen Ratcliffe is het hier niet mee eens. Hij grijpt een geweer en probeert Powhatan neer te schieten. John Smith springt ervoor en vangt de kogel op. De andere kolonisten komen in opstand tegen Ratcliffe en nemen hem gevangen.

John is dusdanig gewond geraakt dat hij terug moet naar Engeland voor verzorging. Hij en Pocahontas nemen afscheid.

de kleine zeemeermin (1 x uitgekomen)

De hoofdpersoon is Ariël, een mooie, jonge zeemeermin en een van de dochters van de zeekoning Triton. Ze heeft een obsessie voor mensen en hun spullen, iets wat haar vader absoluut niet kan waarderen omdat hij de mensen hartgrondig haat. Hij wijst daarom zijn hofmuzikant, de krab Sebastiaan, aan om op haar te letten.

Op een avond zien Ariël en haar vriend, de vis Botje, aan boord van een schip de jonge en nog ongehuwde prins Erik. Iedereen om hem heen is ontevreden over het feit dat hij nog steeds niet aan trouwen en een gezin stichten denkt. Ariël wordt op slag verliefd op hem. Wanneer het schip in een storm belandt en vergaat, redt ze Erik uit de golven en brengt hem veilig aan land. Ze zingt voor hem op het moment dat hij bijkomt. Hoewel Erik net te laat zijn ogen opendoet om haar nog goed te zien, heeft hij haar wel gehoord. Erik wil naderhand uiteraard weten wie hem gered heeft, maar hij kent nu enkel en alleen haar hemelse stem. Zijn hond Max verraadt Ariël nog bijna, maar ze kan ontkomen voor hij haar ziet.

Wanneer Triton ontdekt dat Ariël verliefd is geworden op een mens, vernietigt hij uit woede al haar verzamelde spullen, inclusief een standbeeld van prins Erik. Verdrietig en kwaad besluit Ariël, overgehaald door de twee alen Gruwel en Griezel, om de uit het rijk van Triton verbannen zeeheks Ursula om raad te vragen. Ursula belooft Ariël in een mens te veranderen zodat ze Erik kan opzoeken, maar op twee voorwaarden: Ariël moet haar stem afstaan en ze moet Erik binnen drie dagen een liefdeskus geven. Zo niet, dan wordt ze weer een zeemeermin en zal ze volledig in Ursula's macht zijn. Ariël gaat akkoord.

Aan land wordt Ariël al snel gevonden door Erik. Hoewel hij wel gecharmeerd is van haar, herkent hij haar niet als het meisje dat hem gered heeft; hij heeft haar gezicht destijds maar heel vaag gezien. Omdat Ariël nu geen stem meer heeft, denkt Erik dat ze onmogelijk dezelfde kan zijn. Ariël is even diep teleurgesteld en verdrietig, hier had ze niet aan gedacht toen ze de deal met Ursula sloot. Samen met Botje, Sebastiaan en de zeemeeuw Jutter probeert ze, ondanks het verlies van haar stem, Erik verliefd op haar te laten worden. Ze is succesvoller dan Ursula had gedacht en dreigt inderdaad binnen drie dagen in haar opdracht te slagen. Om roet in het eten te gooien laat Ursula eerst het bootje waar Erik en Ariël in zitten door haar twee alen kapseizen. Daarna verandert Ursula zichzelf in een mooie jonge vrouw, noemt zichzelf voor een tijdje Vanessa en gebruikt Ariëls stem. Hiermee betovert ze Erik zodat hij denkt dat zij de vrouw is die hem heeft gered. En naderhand maakt Erik meteen huwelijksplannen.

De ceremonie vindt plaats aan boord van een schip. Jutter en de zeedieren verhinderen echter de plechtigheid terwijl Ariël zich naar het schip haast. In de chaos breekt Ursula’s magische schelp en Ariëls stem keert terug naar zijn ware eigenaar, die inmiddels ook aan boord is. Eriks 'hypnose' is hierbij ook uitgewerkt en hij beseft wie Ariël is. Hij wil haar kussen, maar net op dat moment gaat de zon onder en is de derde dag voorbij. Ariël verandert weer in een zeemeermin en Ursula neemt haar mee. Dan wordt haar echte plan pas duidelijk: ze wil door Ariël te gijzelen koning Triton van de troon stoten en zelf aan de macht komen.

Ursula confronteert Triton en biedt hem aan om zijn leven op te offeren voor dat van Ariël. Hij stemt toe, waardoor niet Ariël maar hij in een van de gevangenen van Ursula – zij hebben allen de gedaante van een poliep – verandert en Ursula zijn macht in handen krijgt. Ursula wordt daarmee de heerseres over alle zeeën. Ze verandert zichzelf in een reus en veroorzaakt een draaikolk die enkele scheepswrakken naar de oppervlakte brengt. Terwijl Ursula Ariël probeert te vermoorden met de drietand, klimt Erik aan boord van een van deze wrakken, koerst recht op Ursula af en spietst haar aan de scherpe punt voor aan het schip, waarna Ursula sterft en met het schip in de diepte zinkt.

Nu Ursula weg is, worden al haar gevangenen weer normaal. Triton besluit nu maar te zwichten voor de hartewens van zijn dochter; hij geeft Ariël opnieuw benen, zodat ze nu een echt mens is en met haar prins Erik kan trouwen. Triton besluit nu maar vriendschap te sluiten met de mensen.

bambi (7 x uitgekomen)

Bambi, het kleine hertje, maakt de eerste jaren kennis met alles wat los en vast zit in het grote woud waarin hij samen met vele andere dieren woont. Hij ontmoet het konijn Stampertje, met wie hij vriendjes wordt en met wie hij vele avonturen beleeft, en Bloempje, een stinkdier dat zich zo laat noemen omdat Bambi in zijn kinderjaren slechts enkele woorden kende, waaronder "bloempje". Nadat het gedeelte in het woud is ontdekt, mag Bambi met zijn moeder naar de grote weide. Als het jonge hertje het vele gras ziet en erop af wil rennen, houdt zijn moeder hem snel tegen. "De weide is groot en open en er is weinig groen om je achter te verstoppen. Er wordt daarnaast gejaagd, door de mens..." Alles blijkt veilig te zijn en Bambi ontmoet Feline, een jong meisjeshert. Bambi is erg verlegen, terwijl zij juist met hem wil spelen. Als ze uiteindelijk lol met elkaar hebben komt er een groep herten aangerend. Ze stoppen allemaal voor de "Grote Prins", het oudste en slimste hert van het woud. Maar dan ligt het gevaar op de loer: de mens is in het bos! Razendsnel vluchten de herten het bos in naar hun veilige schuilplaats. Het scheelt niet veel of een van de herten overleeft het niet.

Als de winter is aangebroken, beleeft Bambi avonturen op het ijs met Stampertje en maakt hij kennis met "sneeuw". Het eten raakt op en er is bijna niets meer te vinden in het bos. Op een dag ziet zijn moeder een beetje gras in een open veld. Maar de jagers zijn weer in het bos en Bambi en zijn moeder vluchten. Bambi mag in geen geval omkijken en moet zo snel mogelijk naar hun schuilplaats. Dan klinkt er een schot. Niet veel later is Bambi in veiligheid, maar zijn moeder ziet hij nergens meer. Als hij begint te roepen en gaat kijken, begint het te sneeuwen en komt hij oog in oog te staan met zijn vader, die zegt dat Bambi's moeder door de jagers is meegenomen. Bambi moet nu dapper zijn en voor zichzelf leren zorgen.

Bambi groeit op tot een volwassen hert en ook Stampertje en Bloempje zijn volwassener geworden. De uil in het bos maakt hen er attent op dat het lente is, de tijd van de zogenoemde "lentekolder": een jongen ontmoet een meisje en wordt zo verliefd op haar dat hij zijn hoofd niet meer van haar af kan houden. Alle drie menen ze dat hen dat niet overkomt, en ze lopen weg. Uiteindelijk blijkt Bloempje een vriendinnetje tegen te komen en even later haakt ook Stampertje af als hij een lief vriendinnetje tegenkomt. Bambi loopt verder en komt Feline tegen. Eerst moet hij niets van haar hebben, maar later ziet hij wel iets in haar. Dan worden ze bedreigd door een ander hert. Bambi probeert Feline te beschermen door het andere hert te verjagen, dat na een lang gevecht besluit te vluchten.

Opnieuw zijn de jagers in het bos, maar nu met meer. Dieren vluchten verder het bos in, maar velen ontkomen niet aan de schoten. Vogels en andere dieren sneuvelen al snel. Als Feline op zoek gaat naar Bambi, stuit ze op een troep jachthonden. Feline vlucht en weet zich tijdelijk te verschansen op een richel. Bambi komt op tijd om Feline te redden en gaat in gevecht met de honden. Hij weet de honden te verslaan en vlucht. In zijn vlucht wordt Bambi echter door een jager in zijn been geschoten. Bambi is gewond, maar moet van de Grote Prins opstaan. Een nagloeiend kampvuur in het kamp van de jagers en de harde wind zorgen ervoor dat het bos binnen de kortste keren in lichterlaaie staat. Samen met de Grote Prins vlucht Bambi naar een veiliger plek, die echter nauwelijks te vinden is: het vuur grijpt razendsnel om zich heen. Uiteindelijk loopt het allemaal toch goed af.

De volgende lente bevalt Feline van een tweeling. Het hele bos is komen kijken en geniet van de twee kleine hertjes. Vanaf een hoge berg staat Bambi samen met zijn vader trots toe te kijken.

the lion king (25 x uitgekomen)

Koning Mufasa woont samen met zijn vrouw Sarabi en de andere leeuwen op de koningsrots en is de trotse heerser van de savanne. In Mufasa's schaduw staat zijn broer Scar, die vol wrok is en zijn broer liever ziet gaan dan komen: Scar wil zelf koning worden.

Dan wordt Mufasa's zoon geboren, Simba. Volgens een vast ritueel bij de geboorte van een nieuwe prins stromen alle dieren in het koninkrijk naar de koningsrots toe. Voor het oog van vele zebra's, olifanten, buffels en andere dieren presenteert de mandril Rafiki de jongste welp en kroonprins. Mufasa leert Simba alvast wat het koningschap inhoudt en dat hij ook ooit koning zal worden. Hij maant Simba ook om nooit op een bepaalde plek buiten de grens van het koninkrijk te komen; dit laatste wekt de nieuwsgierigheid van Simba. Scar vertelt Simba zogenaamd per ongeluk dat het om een olifantenkerkhof gaat.

Simba is beste vrienden met Nala en samen komen ze al snel in de problemen wanneer ze dankzij Scars trucje toch op de verboden plek gaan kijken. De 'knecht' van de koning, roodsnaveltok Zazu, komt er al gauw achter wat ze van plan zijn, maar hij is niet in staat de twee tegen te houden. Zo komen ze in aanraking met de verstoten dieren die onder aan de voedselketen staan, de hyena's Shenzi, Banzai en Ed, aan wie ze ternauwernood ontkomen. Dit zijn tevens de handlangers van Scar, zonder dat de andere dieren dit echter weten.

In een poging Mufasa van zijn troon te stoten en meteen ook Simba uit de weg te ruimen zodat hij zelf koning kan worden, roept Scar de hulp in van zijn hyena's. Zij ontketenen een stormloop van op hol geslagen gnoes, die recht op de plek afkomen waar Scar Simba eerst met een smoes naartoe heeft gelokt. Mufasa's poging om Simba te redden lukt, maar Mufasa belandt zelf in een hulpeloze positie waarbij hij aan een rots hangt, net boven de stormloop met de gnoes. Scar staat boven aan de klif. Na smeekbedes van Mufasa, grijpt Scar hardhandig met zijn klauwen in de poten van Mufasa. Met de woorden 'Lang leve de koning', gooit hij Mufasa dan van de rots, de dood tegemoet. Simba ziet zijn vader vallen, maar weet niet wat er even daarvoor is gebeurd. Een hulpeloze Simba blijft even later wenend achter bij het lichaam van zijn vader, nog even hopende dat Mufasa zal ontwaken. Scar arriveert op de plek des onheils en maakt zijn neefje wijs dat het diens schuld is dat Mufasa is omgekomen. Scar maant Simba te vluchten en nooit meer in het leeuwenrijk terug te komen. Dan stuurt hij de hyena's Shenzi, Banzai en Ed achter Simba aan om ook hem te vermoorden, maar Simba weet net te ontkomen.

Wanhopig vlucht Simba naar het tropisch regenwoud, waar het stokstaartje Timon en het winderige knobbelzwijn Pumbaa hem redden. Door hun open en vrolijke karakter trekt hij een beetje bij. Van hen leert Simba de leus hakuna matata: heb geen zorgen. Simba besluit vervolgens zijn oude leven helemaal achter zich te laten, overtuigd als hij is dat de dood van zijn vader zijn schuld is. Hij leeft een bijna zorgeloos leven in het tropische regenwoud en groeit op van welp tot volwassen leeuw, onder toeziend oog van Timon en Pumbaa.

Ondertussen op de savanne heeft Scar het koninkrijk overgenomen en Sarabi en de leeuwinnen voorgelogen over de dood van zowel Mufasa als Simba. Ook de hyena's doen hun intrede op de koningsrots, tot groot ongenoegen van de leeuwentroep. De inmiddels volwassen Nala gaat op een dag op jacht naar voedsel en komt terecht in het regenwoud waar Simba is opgegroeid. Terwijl ze op Pumbaa jaagt komt ze oog in oog te staan met de volwassen Simba en de twee herkennen elkaar. Nala vertelt Simba dat iedereen op de savanne hem dood waant en het rijk is uiteengevallen, iedereen lijdt nu honger onder Scars waardeloze bewind. Simba die zich schuldig voelt, voelt zich echter vooralsnog niet geroepen om zelf koning te worden, totdat Rafiki die Simba ook terugvindt hem middels een visioen van zijn vader uiteindelijk toch tot inkeer weet te brengen. Rafiki leert Simba een grote levensles: je kunt van je verleden wegrennen of ervan leren. Ook Nala keert terug, samen met Timon en Pumbaa, zodra deze horen dat Simba onderweg is naar zijn geboorteplaats.

Eenmaal aangekomen in zijn geboortestreek ziet Simba hoe de savanne onder het regime van zijn oom tot een dorre en dode omgeving is geworden. Hij is nu echt vastbesloten zijn koninkrijk terug te winnen. Ze sluipen de rots binnen en Simba ziet hoe slecht zijn moeder wordt behandeld door Scar. Timon en Pumbaa helpen met het afleiden van enkele hyena's, terwijl Simba naar voren stapt en opkomt voor zijn moeder, die net neer is geslagen door Scar nadat ze hem heeft verteld dat alle voedsel op is en ze weg zullen moeten. Door zowel zijn moeder als Scar wordt hij daarop aangezien voor de uit de dood herrezen Mufasa. Als duidelijk wordt dat het om Simba gaat is iedereen verrast, inclusief Scar die dacht dat Simba was gedood door de hyena's. Scar zet een nieuwe troef in: hij beschuldigt Simba er nogmaals van Mufasa te hebben vermoord, nu tegenover alle andere leeuwen inclusief Simba's eigen moeder Sarabi. Deze kunnen dit niet geloven. Simba voelt zich nu weer zo schuldig dat hij niets ontkent.

Als Simba even later aan een rots hangt terwijl Scar hem vastklemt met zijn klauwen, herinnert Scar zich hardop dat deze scène hem bekend voorkomt; het doet hem denken aan Mufasa die ook zo aan zijn einde is gekomen. Scar fluistert daarop in Simba's oor dat hij Mufasa vermoord heeft. Simba die nu alles snapt valt daarop, ondanks zijn benarde situatie, Scar aan. Terwijl de woedende Simba Scar bijna verstikt, bekent Scar tegenover de hele troep dat hij het zelf is die Mufasa heeft vermoord. Hierop ontstaat een gevecht tussen de leeuwen en de hyena's. Scar rent laf weg, maar Simba achtervolgt hem. Als Simba Scar in het nauw heeft gedreven, beveelt hij hem te vertrekken op dezelfde manier zoals Scar hem als klein welpje vertelde weg te gaan. Scar verklaart alles te doen wat Simba hem opdraagt en beschuldigt bovendien de hyena's ervan dat het hele plan om alles over te nemen hun idee was. Scar begint vervolgens echter nogmaals het gevecht door Simba gloeiend heet materiaal in zijn gezicht te gooien. Na een heftige worsteling wordt Scar door Simba van de rots gegooid. Hij overleeft dit, maar dan komen de hyena's. Zij verwijten Scar dat hij zijn helse plannen heel laf helemaal op hen heeft afgeschoven tegenover Simba. Als wraak vallen ze Scar aan en verscheuren hem. De savanne die grotendeels in brand stond door de bliksem wordt geblust door de regen.

Nu er een eind is gekomen aan Scars heerschappij kan alles op de savanne zich herstellen; de bomen worden weer groen en alles wordt als vanouds. Simba heeft zijn koninkrijk nu terug en trouwt met Nala. De gehele troep en de dieren van de savanne kijken toe als Simba zijn plek op de rots opeist, waar Mufasa ooit in volle glorie de jonge Simba leerde wat van hem zal worden. De film eindigt bijna net zoals hij begon: Rafiki laat vanaf de rots alle dieren een welpje zien, dit keer dat van Simba en Nala

belle en het beest (17 x uitgekomen)

De film begint met een auctoriële verteller, die vertelt hoe een jonge en mooie, maar zeer arrogante prins wordt vervloekt door een tovenares die hem in de gedaante van een oude vrouw om onderdak vroeg waarna hij weigerde. De prins moet voor straf als een afzichtelijk beest verder leven. De vloek zal enkel kunnen worden verbroken worden als hij op iemand verliefd wordt en diezelfde persoon ook op hem verliefd wordt. Als dit niet gebeurt vóór zijn 21ste verjaardag, de dag dat het laatste rozenblaadje van de magische roos van de tovenares valt, zal hij voor altijd als het Beest moeten leven. De vloek treft ook het voltallige personeel van de prins; zij veranderen in huishoudelijke voorwerpen, maar met behoud van al hun menselijke vermogens en eigenschappen, inclusief de spraak.

Vervolgens wordt ingezoomd op een dorpje op het Franse platteland. Hier wonen Belle en haar vader, de uitvinder Maurice. Belle is het knapste meisje van het dorp en brengt haar tijd het liefst door met lezen. Beiden worden echter door de dorpelingen echter als zonderlingen gezien, Belle omdat ze zoveel leest en Maurice vanwege zijn rare uitvindingen. Gaston, de sterkste en knapste man van het dorp, heeft een oogje op Belle, maar zij ziet hem niet staan.

Maurice gaat met een uitvinding naar een beurs, maar verdwaalt onderweg. Na te zijn aangevallen door wolven belandt hij in het kasteel van het Beest. De betoverde dienaren heten hem hartelijk welkom, maar het Beest zelf moet niets weten van de indringer. Maurice wordt opgesloten in de toren. Omdat haar vader niet terugkeert, gaat Belle naar hem op zoek waarna ook zij in het kasteel belandt. Daar maakt ze met het Beest een deal: ze zal vrijwillig voor de rest van haar leven bij hem blijven als hij haar vader laat gaan. Het Beest gaat akkoord.

Het Beest wordt er door zijn betoverde personeel op gewezen dat hij de vloek kan verbreken als het hem lukt om met Belle een liefdesband op te bouwen. 's Avonds vraagt het Beest aan Belle of ze met hem wil dineren, maar Belle moet niets van hem hebben en weigert. Belle krijgt meer vrijheid dan haar vader: zij mag door het kasteel rondlopen, behalve in de zijvleugel, daar staat namelijk de roos. Op een bepaald moment komt Belle, nieuwsgierig geworden, toch in de zijvleugel. Het Beest betrapt haar en jaagt haar het kasteel uit, maar krijgt even later spijt van zijn daad en gaat haar achterna. Hij redt haar van een troep wolven en de twee keren terug naar het kasteel. Het Beest is gewond geraakt en Belle verzorgt hem. Hierdoor begint de band tussen de twee langzaamaan steeds hechter te worden, terwijl ze elkaar eerst haatten. Het Beest doet Belle zijn hele bibliotheek cadeau en Belle is hiermee ontzettend blij. Het hoogtepunt van hun groeiende relatie is een romantisch avondje waarbij Belle en het Beest in de balzaal dansen op het lied 'Belle en het Beest', gezongen door mevrouw Tuit.

Ondertussen probeert Maurice de dorpelingen zover te krijgen dat ze hem helpen Belle te redden, maar niemand gelooft zijn verhaal over het Beest. Maurices gedrag brengt Gaston wel op een onzalig idee om Belle te chanteren: hij sluit een deal met de eigenaar van het lokale gesticht om Maurice daar op te laten sluiten als Belle niet instemt om met Gaston te trouwen. Maurice gaat ten einde raad zelf maar weer naar het kasteel maar bezwijkt al snel door uitputting. Wanneer Belle via de toverspiegel van het Beest verneemt wat er met haar vader is gebeurd, laat het Beest haar gaan zodat ze hem naar huis kan brengen. Hij houdt nu zoveel van haar dat hij dit niet kan weigeren, ook al betekent het voor hemzelf dat alle hoop om de betovering nog op tijd te verbreken hiermee vervlogen is. Het Beest geeft Belle tevens zijn toverspiegel mee, zodat ze hem altijd kan zien. Barstje, het theekopje (eigenlijk een jongetje van een jaar of zes), reist mee als verstekeling.

Belle vindt haar vader en de twee keren huiswaarts. Daar wachten Gaston en de dorpelingen hen al op. Om te bewijzen dat haar vader niet gek is, toont Belle het Beest aan de dorpelingen via de spiegel. Dit heeft een averechts effect, want Gaston overtuigt de dorpelingen ervan dat het Beest een gevaarlijk monster is dat zo snel mogelijk vernietigd moet worden. Belle en Maurice worden opgesloten terwijl Gaston en de dorpelingen naar het kasteel vertrekken. Barstje helpt de twee later ontsnappen met Maurices eigen uitvinding, maar tegen die tijd zijn de dorpelingen al bij het kasteel gearriveerd en beuken de poort in.

In het kasteel breekt een veldslag los tussen de dorpelingen en de betoverde kasteelbewoners, waarbij de dorpelingen uiteindelijk worden verjaagd. Gaston kan echter aan het gevecht ontkomen, spoort het Beest op dat zich eenzaam in een vertrek heeft opgesloten en gooit hem naar buiten op een kanteel. Aanvankelijk laat het Beest Gaston nog zijn gang gaan omdat zijn eigen leven toch al verloren is, maar wanneer het Beest ziet dat Belle is teruggekeerd krijgt hij nieuwe moed. Hij vecht nu terug en overmeestert Gaston met gemak. Gaston doet alsof hij zich overgeeft, maar zodra het Beest zich omdraait en Belle opzoekt steekt Gaston hem neer. Met zijn laatste kracht slaat het Beest Gaston van de kasteelmuur, zodat hij in de afgrond valt.

Belle bereikt het stervende Beest en bekent eindelijk dat ze van hem houdt. Daarmee wordt de betovering net op tijd verbroken. Het Beest verandert weer in de knappe prins van vroeger en geneest daarbij meteen ook van al zijn verwondingen. Ook het betoverde personeel verandert weer in echte mensen. Belle en de prins trouwen en leven nog lang en gelukkig.

peter pan (8 x uitgekomen)

De film begint in Londen, in het huis van de familie Van Dalen. George van Dalen en zijn vrouw Mary zijn zich aan het klaarmaken voor een feest. Hun kinderen, Wendy, Michiel en Jan, zijn in de kamer aan 't spelen. Michiel en John spelen zoals gewoonlijk 'Peter Pan', hun grote held waar grote zus Wendy hun geregeld verhalen over vertelt. George vindt echter dat Wendy zich een tikkeltje volwassener moet gaan gedragen en haar (kinderlijke) fantasie dient te beperken.

Als het echtpaar Van Dalen net naar het feest vertrokken zijn en de kinderen slapen, klapt opeens het raam open en er verschijnt een jongen in gezelschap van een klein lichtje: Peter Pan en het elfje Tinker Bell. Ze zijn op zoek naar de schaduw van Peter, die hij bij een vorig bezoek aan het huis is verloren en die toen door Wendy is gevonden. Wendy wordt wakker en helpt Peter zijn schaduw terug te krijgen door de schaduw aan Peters voet vast te naaien. Wanneer Peter hoort dat Wendy volwassen moet worden van haar vader, besluit hij dit te voorkomen door haar en haar broers mee te nemen naar zijn land, het eiland Fantasieland. Hij leert hen eerst vliegen en dan vliegen ze samen weg, eerst over Londen en dan de hemel in.

Eenmaal aangekomen in Fantasieland staan de vier op een wolk en kijken uit over het eiland. Dan worden ze ineens beschoten vanaf het schip van kapitein Haak, de beruchte piratenhoofdman van het eiland. Peter geeft Tinker Bell opdracht om Wendy en de jongens snel naar zijn schuilplaats te brengen. Tinker Bell, die een grote jaloezie koestert tegen Wendy vanwege haar vriendschap met Peter Pan, maakt echter van de gelegenheid gebruik om de Slimme Jongens – Peters bende – tegen Wendy op te zetten zodat ze op haar gaan schieten. Peter redt Wendy, brengt de Slimme Jongens snel tot inzicht en verbant Tinker Bell voor een week.

John en Michiel gaan met de Slimme Jongens op pad, maar worden gevangengenomen door een groep indianen. Tijgerlelie, de dochter van het opperhoofd, is ontvoerd. De Slimme Jongens en Jan en Michiel worden van de ontvoering verdacht en door het opperhoofd met de dood bedreigd als Tijgerlelie niet voor de zon ondergaat is teruggevonden. Ondertussen neemt Peter Wendy mee naar de zeemeerminnen. Even later zien Peter en Wendy kapitein Haak en meneer Smee samen met Tijgerlelie in een roeiboot langskomen; zij zijn degenen die Tijgerlelie hebben ontvoerd, in de hoop dat zij hun de schuilplaats van Peter Pan vertelt. Een van Haaks handen is bij een eerder gevecht met Peter Pan afgehakt en door een krokodil opgegeten, waarna de kapitein zijn hand door een haak heeft vervangen. Haak heeft gezworen hiervoor bloedig wraak te nemen. De krokodil heeft ook een klok van Haak ingeslikt en is daardoor door het getik steeds op afstand te horen. Als Tijgerlelie weigert iets te vertellen, wordt ze door de kapitein vastgebonden aan een paal in het water om te verdrinken. Peter leidt Smee en de kapitein af en slaagt er nog net op tijd in Tijgerlelie te redden waarna hij haar terugbrengt naar haar stam. Haak vlucht terug naar zijn schip, opnieuw achtervolgd door de krokodil.

Het opperhoofd laat de Slimme Jongens en Jan en Michiel natuurlijk gaan wanneer hij zijn dochter terugziet en uit dank voor de redding organiseert hij een groot feest. Iedereen heeft dolle pret, alleen Wendy wordt buitengesloten omdat ze een squaw is. Daarop krijgt Wendy genoeg van haar verblijf in Fantasieland. Wanneer ze allemaal terug zijn in het hol van Peter, vertelt Wendy over haar ouders in Londen en herinnert haar twee broers eraan hoe goed het thuis was. Ze biedt de Slimme Jongens, die zonder ouders zijn opgegroeid, aan om mee terug te gaan naar Londen, zodat ze daar geadopteerd kunnen worden. Peter is diep teleurgesteld; hij heeft een grote afkeer van de wereld van de volwassenen.

Ondertussen verneemt Haak op zijn schip dat Tinker Bell verbannen is. Hij laat haar vangen door meneer Smee. Door te doen alsof hij alleen Wendy gevangen wil nemen, krijgt Haak het elfje zover dat ze hem de schuilplaats van Peter verraadt, waarna hij haar opsluit. Haak en zijn piraten zetten een val bij de schuilplaats en vangen Wendy, Jan, Michiel en alle Slimme Jongens op het moment dat die naar buiten komen. Als de kinderen eenmaal aan boord van het piratenschip weigeren om zich bij Haaks bende aan te sluiten, worden ze ter dood veroordeeld. Voor Peter laat Haak een pakje achter met een bom erin. Dankzij Tinker Bell, die van het piratenschip heeft kunnen ontsnappen en Peter het pakje net op tijd uit zijn handen rukt, ontkomt Peter aan de dodelijke aanslag.

Peter haast zich naar het schip en bevrijdt de kinderen, net op het moment dat Wendy als eerste van de plank moet lopen. Daarna volgt een laatste gevecht tussen hem en Haak, waarbij Haak ten slotte in zee valt alwaar hij wordt opgewacht door de krokodil. Peter en de kinderen nemen nu het schip over. Met het schip en de zeilen vol elfenstof zweven ze terug naar Londen om Wendy, Michiel en Jan terug naar hun huis te brengen.

Wanneer de kinderen weer thuis zijn en alles vertellen wat ze hebben meegemaakt, kijkt vader George naar buiten en ziet hoog in de hemel het schip nog even zweven. Dan herkent hij het ineens uit zijn eigen jeugd; hij is zelf dus ook ooit in Fantasieland geweest.

frozen (17 x uitgekomen)

Er zijn twee prinsessen in het koninkrijk Arendelle: Elsa (Idina Menzel), de troonopvolgster, en haar jongere zus Anna (Kristen Bell). Elsa heeft magische krachten, waarmee ze sneeuw en ijs kan creëren. Als kleine meisjes spelen ze samen met Elsa's krachten. Het spel loopt uit de hand, wanneer Elsa per ongeluk Anna's hoofd raakt. Anna raakt hierdoor bewusteloos. Elsa roept haar ouders en die weten hoe ze het leven van Anna kunnen redden. Ze brengen een bezoek aan de trollen die Anna kunnen helpen. Ze wissen haar geheugen gedeeltelijk waardoor ze niet meer weet dat Elsa magische krachten heeft. De trol vraagt de koning en koningin om de krachten van Elsa te verbergen voor de buitenwereld en ook voor haar zusje. Hierdoor leven ze voortaan allebei een apart bestaan in hetzelfde gesloten kasteel.

Jaren later moeten de koning en koningin naar een bevriend koninkrijk overzee. Onderweg belanden ze in een storm, waarin hun schip zinkt en ze beiden overlijden. Drie jaar later wordt kroonprinses Elsa 21 en is dus oud genoeg om de troon te bestijgen. Niemand weet nog van haar krachten af en ze spreekt voor het eerst weer met haar zusje. Wanneer haar zusje op de dag van de kroning prins Hans ontmoet, wil Anna meteen met hem trouwen en hij met haar. Anna vraagt toestemming aan haar zus. Elsa keurt het huwelijk af en er ontstaat een ruzie. Anna pakt een handschoen af waarmee Elsa al jaren haar krachten verbergt. Elsa's emoties lopen uit de hand en haar magische krachten nemen de vrije loop. Hier schrikt het hele volk van en de arrogante hertog van Weselton (Alan Tudyk) zet iedereen op tegen 'het monster' Elsa voor zijn eigen duivelse plan. Elsa slaat op de vlucht, diep de bergen in terwijl Anna haar tegenover het volk verdedigt. Door Elsa's vlucht laat ze Arendelle in een eeuwige en vrieskoude winter achter; hier is ze zich niet van bewust. Wanneer ze de hoogste berg bereikt, creëert ze een eigen kasteel van ijs waar ze zich vrij en zichzelf voelt.

De dappere en optimistische Anna gaat op zoek naar haar zus en belooft dat de zomer weer in Arendelle zal terugkomen. Ondertussen neemt prins Hans de leiding in Arendelle. Wanneer Anna door haar paard wordt achtergelaten in het bos, komt ze al gauw bij een herbergje uit. Hier ontmoet ze de ruige Kristoff (Jonathan Groff) en zijn trouwe rendier Sven. Nadat Anna Kristoff aan haar kant heeft gekregen om haar naar de Noorderberg te brengen, trekken ze samen op avontuur om haar zus Elsa te vinden. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff een kleine, jonge en vooral speelse sneeuwman die Olaf (Josh Gad) heet en ervan droomt de zomer mee te maken, zich helemaal niet bewust dat de temperatuur hem zou kunnen doen smelten. Anna maakt zich de bedenking dat Olaf wel heel erg lijkt op de vroegere sneeuwman die zij en haar zus altijd maakten. Wanneer Anna het kasteel gevonden heeft, probeert ze haar zus over te halen om weer terug te keren. Elsa vertelt Anna dat ze niet kan terugkomen, omdat ze denkt dat ze daar niet thuis hoort, maar Anna houdt vol dat ze niet weggaat zonder haar zus. Hierdoor schreeuwt Elsa het uit, waardoor ze een ijsgolf creëert die Anna's hart raakt. Doordat Anna is geraakt, wordt ze steeds kouder en kouder. Ook creëert Elsa uit woede en angst een enorm sneeuwmonster dat Anna, Olaf, Kristoff en Sven van de Noorderberg wegjaagt.

Inmiddels blijkt het rosse haar van Anna steeds witter te worden, doordat Elsa Anna's hart per ongeluk geraakt heeft. Kristoff weet dat vrienden van hem kunnen helpen. Ondertussen wordt Elsa opnieuw belaagd, ditmaal door prins Hans en zijn garde. Prins Hans weet haar te vangen en neemt haar weer mee naar Arendelle. Ze belandt daar in de gevangenis, waar een paar gesloten handboeien haar van haar toverkunsten moeten tegenhouden, hoewel haar kracht toch sterker lijkt te zijn.

Ondertussen komen Kristoff en Anna aan bij de vrienden van Kristoff: dit blijken de trollen te zijn. Hier vertelt de trol dat hij ditmaal niet kan helpen maar dat alleen een daad van ware liefde de vloek kan verbreken. Gebeurt dit niet op tijd, dan verandert Anna in een ijsprinses. Anna en Kristoff denken meteen aan prins Hans en gaan dus snel terug naar Arendelle. Daar aangekomen zet Kristoff Anna af bij het kasteel en gaat zelf weer de bergen in. Als Anna prins Hans heeft gevonden en vraagt om een liefdeskus, komt Hans' ware aard naar boven: hij blijkt twaalf broers te hebben en zou daarom nooit kunnen heersen over een koninkrijk. Daarom wilde hij met Elsa trouwen, maar ze bleek moeilijk bereikbaar. Gelukkig wilde de naïeve Anna al na één dag trouwen en hoefde hij alleen maar Elsa uit de weg te ruimen. Nadat hij dit heeft onthuld, sluit hij Anna eveneens op. Olaf weet Anna te vinden en warmt haar op bij de kachel. Dan vertelt hij haar dat Kristoff misschien verliefd op haar is.

Sven, het rendier, zit het dwars dat Kristoff is weggegaan. Hij besluit om Kristoff terug te sturen naar Arendelle. Wanneer zij op de terugreis zijn, zien ze dat daar de storm alleen maar erger wordt en ze haasten zich om Anna te redden. Wanneer zij aankomen, blijken Anna en Elsa allebei ontsnapt te zijn en is Anna juist op zoek naar Kristoff, voor haar liefdeskus. Elsa is buiten in de storm op de vlucht voor de bewakers die van prins Hans de opdracht hebben gekregen om haar te doden. Uiteindelijk wordt Elsa gevonden door prins Hans die haar wat aan wil doen. Prins Hans vertelt Elsa de leugen dat het haar schuld is dat Anna dood is. Elsa valt moedeloos op de grond en de storm stopt. Op dat moment ziet Anna Kristoff, maar ondertussen ziet ze ook dat prins Hans Elsa wil doden. Hierdoor staat ze voor een keuze: kiest ze voor haar eigen leven of beschermt ze haar zus? Ze kiest voor haar zus en springt tussenbeide. Tegelijkertijd verandert ze in een ijsprinses, een ijsstandbeeld zo hard als steen. Hiermee beschermt ze haar zus tegen het zwaard dat kapot breekt. Het lijkt te laat te zijn voor Anna. Elsa huilt van verdriet op Anna's schouder. De opoffering van Anna was een ware liefdesdaad voor haar zus, waardoor de vloek verbreekt en Anna weer tot leven komt.

Doordat ware liefde het ijskoude hart weer laat leven, beseft Elsa ook dat ze de winter in Arendelle kan stoppen met liefde. Het handelscontract met de hertog wordt verbroken en de prins wordt in een kleine gevangenis gegooid. De zomer keert terug, waardoor Olaf dreigt te smelten. Elsa geeft hem zijn eigen sneeuwwolkje en nu kan ook hij zijn droom waarmaken, namelijk de zomer meemaken. Iedereen is gelukkig en Elsa vindt een balans in haar krachten, ze kan weer samen met haar zus gaan leven en de kasteelpoorten blijven dan ook voor altijd geopend. Ze is nu een zeer gewaardeerde koningin en viert uiteindelijk een feest met alle inwoners van haar koninkrijk door een ijsbaan te creëren op het plein van het kasteel.

gwn niks! (83 x uitgekomen)

jij houd gwn van netflixen enzo.

jij bent zo iemand die geen levensverhaal nodig heeft XD

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • Yin_8

    frozen, mijn favoriet! (nou ja, gewoon Elsa dan...)

    7 jaar geleden
  • 4everme

    Ik heb gwn niks. Vind ik helemaal mooilol

    7 jaar geleden
  • florapower

    Niks maar iedereen heeft zijn eigen levensverhaal dus eigelijk zegt dit niks ( ik wil dit niet afblaffen ofzo het is wel een mooie quiz

    7 jaar geleden
  • Marisha

    gwn niks!

    7 jaar geleden
  • Paardenvriend

    Ik heb gwn.

    Maar ik heb wel degelijk een levensverhaal. xD

    En die is nog lang niet af, hoop ik.

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?