Welk zintuig kan jij missen?

De keuze is lastig, als jij 1 zintuig moest missen, welke zou dat dan worden? Ik kan het me niet voorstellen dat ik ook maar één zintuig moet missen, deze test gaat je helpen met kiezen.

Ik ben zelf heel erg benieuwd welk zintuig ik zou kunnen missen, want ik heb zelf namelijk geen idee.

Mogelijke uitkomsten

Het gehoor (35 x uitgekomen)

Het gehoor is het zintuig dat je kan missen. Je verliest al die prachtige geluiden van de natuur, van pratende mensen en van misschien wel het ergste, je verliest muziek.

Daarentegen hoor je niet meer keiharde geluiden op een bouwterrein, hoge pieptonen, huilende baby's en je kan nog steeds met mensen communiceren door middel van gebarentaal. Je hoeft niet alles te missen, al is het een groot gemis de prachtige geluiden van het leven

Het zicht (58 x uitgekomen)

Je verliest het zicht, al de prachtige beelden om je heen. Een potje dammen gaat opeens niet meer zo makkelijk en lopen is ook een ramp. Je verliest het zicht, de wereld om je heen in nu zwart geworden. Nooit meer prachtige avondluchten, schilderijen en als je een tekenaar bent kan je je eigen tekening niet meer zien. Alles is kleurloos geworden en je kan niet meer lezen, weet niet meer waar alles staat en het is gevaarlijk in het verkeer.

Daarentegen kan je nu helemaal focussen op de geluiden om je heen, je kan veel meer kleine details opvangen van de warmte en je richt je daarop. Ook is er braille en kan je nog steeds gesprekken met mensen houden en aan de toon herkennen of iemand boos is etc. Hoewel het zicht super mooi is, er zijn andere manieren om van het leven te genieten

De reuk (49 x uitgekomen)

Je verliest je reuk, dit is een van de belangrijkste zintuigen. Vroeger gebruikten we geur om gevaarlijke stoffen te herkennen zoals bijvoorbeeld gas. Het heeft direct te maken met leven en dood. Bovendien kunnen geuren herinneringen opwekken.

Het voordeel van niet meer ruiken is dat je al die vieze geuren niet meer hoeft te ruiken en je kan nog steeds veel muziek luisteren en naar dingen kijken. Eten kan ook heel mooi zijn om naar te kijken en je raakt minder snel in de verleiding door de geur om dingen te eten. Je kan ongelooflijk afgeleid worden door geur en daar niet van kunnen slapen en/of je kan er afgeleid van raken. Zo kan je je dus volledig concentreren op je studie.

Smaak (6 x uitgekomen)

Smaak is een belangrijk onderdeel, stel je voor je kan nooit meer je favoriete smaken proeven. Niets anders dan saai eten, geen zoet of zure smaken, niet meer kunnen genieten van chocolade. Dit lijkt me afgrijselijk.

Echter eet je dan niet meer dan je nodig hebt, eten is niet meer interessant en zo wordt je minder snel dik, ook kan je hele vieze dingen eten zonder ze te proeven en je kan nog steeds genieten van verschillende texturen in je mond.

Voelen (7 x uitgekomen)

Als je niet meer kan voelen dan voel je geen temperatuur meer evenals druk die op je wordt gezet of een streling van een geliefde. Je voelt het niet meer alsof het verlamd is.

Wel kan je nog genieten van andere dingen, geluiden, geuren, zicht. Ook hoef je oppervlakkige pijn niet mee te maken. Als iemand je een duw geeft heb je daar minder last van en je kan altijd een boek schrijven over je leven en over niet kunnen voelen.

De minste waar ik van wist dus kon helaas niet veel vertellen. Dit is het zintuig wat je het minst zou missen.

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?