Welke politieke partij past bij jou?

Je kent de Nederlandse politiek natuurlijk wel, maar misschien weet je niet welke partij nou echt goed bij jouw past! In deze quiz staan de beroemdste partijen:

VVD
PVV
D66
GroenLinks
CDA
PvdA

Ontdek in deze quiz welke partij het beste bij jouw past! (Y)

Mogelijke uitkomsten

VVD (89 x uitgekomen)

Jij past het beste bij de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie). De lijsttrekker van jouw partij is Mark Rutte (nu de minister-president!) bekijk de standpunten op deze site: https://www.vvd.nl/standpuntenoverzicht/.

PVV (71 x uitgekomen)

De PVV (Partij voor de Vrijheid) past het beste bij je! De lijsttrekker van de PVV is Geert Wilders en op deze site kan je het verkiezingsprogramma van de PVV bekijken: www.pvv.nl

D66 (25 x uitgekomen)

De partij die het beste bij je past is D66 (Democraten 66). Als lijsttrekker heeft D66 Alexander Pechtold en op deze site kun je zien waar de partij voor staat: https://d66.nl/standpunten/

GroenLinks (29 x uitgekomen)

Jij past het beste bij GroenLinks! De naam zegt al een beetje wat GroenLinks belangrijk vindt. De lijsttrekker hiervan is Jesse Klaver en als je op deze link klikt ga je naar de site met hun standpunten: https://groenlinks.nl/standpunten.

CDA (14 x uitgekomen)

De partij die bij jou past is het CDA (christen democratisch appél) met als lijsttrekker Sybrand Buma. Als je deze site bekijkt zie je hun standpunten: https://www.cda.nl/standpunten/

PvdA (33 x uitgekomen)

De partij die het beste bij je past is de PvdA (Partij voor de Arbeid), jammer dat ze zo weinig stemmen gekregen hebben :'(. Jouw lijsttrekker is Lodewijk Asscher en de standpunten van de PvdA zie je hier: https://www.pvda.nl/standpunten/.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • Fennec

    Leuke quiz. Ik kreeg D66 maar had GL gestemd omdat ik daar net wat meer mee overeen kwam dit keer :) Er ontbreken wel een paar partijen, wat ik je niet kwalijk kan nemen met hoe veel het er tegenwoordig zijn. De SP en de CU zijn voor de volgende keer misschien handig om er bij te doen, die zij ook redelijk groot nu.

    6 jaar geleden
  • marvinronge

    PVV. EIGEN VOLK EERST GVD

    6 jaar geleden
  • jeromeb

    PVDA

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?