Wat voor soort walvis ben jij?

Wat voor soort walvis ben jij?
Test het hier en laat een reactie achter!

Mogelijke uitkomsten

Grijze walvis (6 x uitgekomen)

De grijze walvis (Eschrichtius robustus) is een baleinwalvis uit de familie grijze walvissen (Eschrichtiidae), waarvan hij de enige levende soort is. De grijze walvis trekt jaarlijks tussen het voedselgebied en het gebied waar de jongen ter wereld komen. De walvis kan een lengte bereiken van 13 tot 15 meter, een gewicht van 14 tot 35 ton en een leeftijd tussen de 50 en 60 jaar.

De grijze walvis werd door walvisjagers ook wel duivelsvis genoemd omdat hij zich, in tegenstelling tot andere walvissoorten, niet zonder gevecht liet vangen.

Er bestaan twee Pacifische populaties van de grijze walvis: een kleine, sterk bedreigde, die tussen de Ochotskzee en zuidelijk Korea trekt, en een grote, die tussen de wateren voor de kusten van Alaska en Neder-Californië pendelt. Een derde populatie, de Noord-Atlantische, werd in het begin van de 18e eeuw door overbejaging tot uitsterven gebracht. In het begin van de 21ste eeuw werd er echter een grijze walvis waargenomen in de Middellandse Zee en in de Atlantische Oceaan ten zuiden van de evenaar.

Dwergvinvis (5 x uitgekomen)

De dwergvinvis (Balaenoptera acutorostrata) is een in zee levend zoogdier dat hoort tot de suborde van baleinwalvissen.

Het zijn redelijk nieuwsgierige dieren die ook wel mensen en boten opzoeken. Soms worden er ook wel speciale tochten georganiseerd om deze dieren te bekijken, bijvoorbeeld vanuit Reykjavik en Húsavík op IJsland. Ze zijn langdurig voorwerp geweest van menselijke jacht. Er wordt op kleine schaal nog steeds op deze soort gejaagd.

Gewone vinvis (8 x uitgekomen)

Met een lengte van maximaal 27 meter is het de op een na grootste walvisachtige en daarmee ook de op een na grootste diersoort die op aarde leeft en tevens een van de snelste. Alleen de blauwe vinvis is groter. De vinvis heeft een donkergrijze rug, inclusief de borst- en staartvinnen. De rugvin heeft een holle achterrand en staat relatief ver naar achteren, op twee derde van de rug. Het dier heeft 55 tot 100 keelgroeven.

Het is een relatief lange en slanke walvis met een kenmerkende rugvin, die zichtbaar wordt vlak nadat het dier aan de oppervlakte is gekomen om te ademen. De ademwolk bestaat uit een enkele, vijf meter hoge kolom. Tijdens het duiken komt de staartvin niet boven het water uit.

Blauwe vinvis (0 x uitgekomen)

De blauwe vinvis (Balaenoptera musculus) is een zeezoogdier uit de onderorde van de baleinwalvissen (Mysticeti). De blauwe vinvis is het grootste dier dat op de Aarde leeft en wordt gemiddeld ongeveer 25 meter lang en 100 ton zwaar.

De blauwe vinvis komt voor in alle wereldzeeën. Het is een pelagische soort die leeft op open zee. Van de blauwe vinvis is bekend dat de meeste exemplaren trektochten afleggen van duizenden kilometers van de voedselgebieden rond de polen naar de voortplantingsgebieden rond de evenaar. Het gedrag van de blauwe vinvis is nog deels onbekend, omdat het dier lastig te bestuderen is.

De blauwe vinvis is net als alle walvissen een roofdier. Ondanks het reusachtige lichaam leeft de vinvis vrijwel uitsluitend van kleine kreeftachtigen die nog geen tien centimeter lang worden.

De volwassen exemplaren zijn zo groot dat ze geen natuurlijke vijanden hebben. De mens heeft de vinvis sinds het einde van de negentiende eeuw echter op grote schaal bejaagd om het vlees en het vet. In 1966 werd de jacht op de blauwe vinvis verboden. Er was toen minder dan 1 procent van de oorspronkelijke populatie over. Tegenwoordig zijn er volgens schattingen minder dan 25.000 exemplaren wereldwijd.

Bultrug (6 x uitgekomen)

De bultrug (Megaptera novaeangliae), ook wel bultrugwalvis genoemd, is een zeezoogdier uit de onderorde van de baleinwalvissen (Mysticeti). Het is een relatief grote vinvis, die zich van andere vinvissen onderscheidt door zijn lange borstvinnen, zijn gedrongen lichaam en de knobbels op zijn bek en onderkaak. Volwassen bultruggen variëren in lengte van 12 tot 16 meter en wegen zo'n 25 à 30 ton.

Dwergwalvis (7 x uitgekomen)

De dwergwalvis (Caperea marginata) is de kleinste baleinwalvis. De soort komt uitsluitend voor op het zuidelijk halfrond ten zuiden van de Steenbokskeerkring. De dwergwalvis is de enige soort uit het geslacht Caperea en de familie Neobalaenidae, hoewel hij soms tot de familie echte walvissen (Balaenidae) wordt gerekend. Soms wordt ook de geslachtsnaam Neobalaena gebruikt.

Groenlandse walvis (2 x uitgekomen)

De Groenlandse walvis bevolkt het koude Noordpoolwater en de subarctische zeeën aan de rand van het pakijs, dat het dier volgt met de seizoenen. Hij leeft er in ondiep water dicht bij land.

Zuidkaper (0 x uitgekomen)

De zuidkaper of Australische walvis (Eubalaena australis) is een walvis uit de familie der echte walvissen (Balaenidae), een van de drie soorten uit het geslacht der noordkapers (Eubalaena). Het is het enige lid van de familie dat op het Zuidelijk halfrond leeft. Alle noordkapers lijken sterk op elkaar en om die reden werden ze vroeger tot dezelfde soort gerekend.

Retarded Walvis (19 x uitgekomen)

(Dit is een inside-joke. Je begrijpt hem niet.)
HAHAHAha! Jij bent een retarded walvis!

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?