Wat weet jij over konijnen?

Konijnen zijn onderschatte huisdieren, die veel meer werk vergen dan men vaak denkt. Als jij een konijn hebt (gehad), laten we dan hier je kennis testen!

Mogelijke uitkomsten

Expert! (28 x uitgekomen)

Óf je kan gewoon goed gokken, óf je bent een echte kenner!
Je had (bijna) alles goed!

Matige kenner (2 x uitgekomen)

Jij weet hier en daar wel wat dingen over konijnen. Misschien nog iets meer research doen als je ooit van plan bent een te nemen ;P

Geen kenner (5 x uitgekomen)

Goed dat je het hebt geprobeerd, maar je hebt wel ongeveer alles fout. Als je ooit in de planning hebt om een konijn te nemen, vergt dat misschien iets meer research.

Antwoorden (0 x uitgekomen)

1. Hoe oud worden konijnen gemiddeld? = 6-10 jaar
2. Kunnen konijnen samen worden gehouden? = Ja, minstens met 2.
3. Een konijn valt onder de groep knaagdieren. = Niet waar. Ze vallen onder de groep haasachtigen.
4. Hoeveel konijnenrassen zijn er ongeveer? = 50.
5. Hoe markeren konijnen hun territorium NIET? = Door grommende geluidjes te maken. Dit doen konijnen niet.
6. Waar kun je je konijn houden? = Binnen en buiten. Dit maakt in principe niet uit. Houdt wel één plek aan, want ze kunnen slecht tegen temperatuur wisselingen.
7. Is een konijn een nachtdier? = Nee, een konijn is een schemerdier en is vooral 's ochtends en 's avonds actief.
8. Konijnen vinden het heerlijk kom te worden opgetild en op schoot te zitten. = Niet waar. Konijnen zijn prooidieren, want betekent dat ze het liefst met alle 4 de pootjes op de grond blijven staan. Dan voelen ze zich het veiligst.
9. Konijnen kunnen zindelijk worden. = Ja, vaak kiezen ze 1 plek (vaak een hoekje) uit om hun behoefte te doen. Dit kun je ze ook leren.
10. Het dieet van een konijn is als volgt... = 80& hooi, 10% groenvoer, 5% brokken. Je zult je afvragen waar de overige 5% is. Dat wordt vaak aangevuld door fruit of snoepjes, maar dat is optioneel en moet niet te vaak worden gegeven.
11. Een konijn eet een deel van zijn keutels op, zogenaamde blinde darm keutels. Waarom doen ze dit? = Hierin zitten onmisbare voedingsstoffen die ze nogmaals opeten.
12. Hoe wordt een mannetjes en vrouwtjes konijn genoemd? = Mannetje rammelaar, vrouwtje voedster (ook wel moer).
13. Konijnen kunnen myiasis krijgen. Wat is dit? = Dit is een madenziekte, waarbij de vleesvliegen hun eitjes in de vacht van het konijn leggen. De maden eten door de huid heen. Dit kan heel snel dodelijk worden.
14. Wanneer kan een konijn drachtig (zwanger) worden, en hoeveel jongen krijgt ze gemiddeld? = Na 3-5 maanden kan de voedster drachtig worden. Ze krijgt vaak 3-8 jongen.
15. Konijnen hebben een groot hok met het liefst een ren er aan vast nodig. Waarom is dit? = Dit is om goede spieren te ontwikkelen, anders kunnen ze problemen met hun pootjes of darmen ontwikkelen (én het is goed tegen de verveling :P)
16. Wat is een binky? = Een binky is een sprong in de lucht waarbij het konijn met de poten opzij schopt. Zoek maar eens een youtube video op om te kijken! Ziet er altijd erg leuk uit. Dit betekent een blij konijn :)

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • Aurea

    Leuke quiz! Alleen grommen konijnen wel soms. Niet vaak, maar ze doen het wel eens als ze pijn hebben oid.
    Verder had ik alles goed.

    2 maanden geleden
  • Megaeraaa

    Expert! Ik kan dus heel goed gokken xD

    2 jaar geleden
  • Flux

    Expert! Maar ik weet helemaal niets van konijnen :P

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?