welk dier schuilt in jou

In iedereen schuilt wel een dier. in deze quiz kun je een bepaalde soort vinden die in jou zou kunnen schuilen. in een andere quiz kun je een meer specifieker dier vinden naar aanleiding van deze uitslag.

Mogelijke uitkomsten

katachtige (24 x uitgekomen)

De meeste katachtigen leven in bossen, en zijn goede klimmers met scherpe nagels. Ook leven de meeste soorten solitair. hun nagels zijn intrekbaar, behalve bij het jachtluipaard, en ze hebben scherpe en hoektanden. katachtige kunnen erg goed zien, zelfs met maar heel weinig licht en met hun snorharen kunnen ze silhouetten onderscheiden in het donker. dit maakt ze uitstekende jagers.

Vogel (4 x uitgekomen)

Misschien ken je de uitdrukking, vogelvrij, wel. vogels zijn er in alle soorten en maten, van een onschuldig roodborstje tot een grote albatros. ze vliegen waar ze maar willen en leven over de hele wereld. ze zijn gekenmerkt om hun 2 poten, veren en vleugels. wil jij je ook zo vrij voelen en vliegen als een vogel?

Hondachtige (34 x uitgekomen)

Honden en wolven zijn erg sociaal, de beer daar in tegen weer iets minder en bij de hyena verschilt het per soort. Hondachtigen zijn aangepast aan het jagen van prooidieren op open grasvlakten door middel van de achtervolging. Veel hondachtigen kunnen grote afstanden afleggen. De meeste soorten kunnen zich goed aanpassen aan omstandigheden en ze hebben een zeer goede reukzin. in tegenstelling tot katachtige kunnen hondachtige hun klauwen niet intrekken.

zeedieren (6 x uitgekomen)

Zeedieren, heerlijk in het water, dolfijnen haaien vissen. hou jij ook zo van zwemmen?

knaagdier (5 x uitgekomen)

Knaagdieren zijn meestal klein maar vergis je niet, ze zijn razend snel. knaagdieren hebben goede, scherpe tanden waarmee ze op noten kunnen knagen of zichzelf kunnen verdedigen. ze hebben meestal korte ledematen maar een lange staart waar ze veel mee kunnen. sommige knaagdieren houden een winterslaap en andere leggen een voedselvoorraad aan, ze zijn meestal s'nachts of rond de schemering actief.

Amfibie (2 x uitgekomen)

Een amfibie is een dier dat in het water maar ook op het land kan leven. Ze zijn meestal viervoetig. Voorbeelden van amfibieën zijn kikkers, padden en salamanders.
Amfibieën zijn koudbloedige dieren, en kunnen zichzelf dan ook niet warm houden. De lichaamstemperatuur moeten ze dan ook regelen met de warmte of kou van buitenaf. Amfibieën kunnen beter tegen kou dan tegen warmte. Sommige amfibieën kunnen zo slecht tegen warmte dat ze tijdens de zomer een zomerslaap houden. Doordat amfibieën zichzelf niet warm hoeven te houden maar zich aanpassen aan de weersomstandigheden, hebben amfibieën niet veel eten nodig. Als ze eten, eten ze kleinere dieren zoals insecten.

reptielen (6 x uitgekomen)

reptielen zijn koudbloedig en hebben een geschubde huid, in tegenstelling tot amfibieën leven de meeste reptilien op het land. reptielen verweren zich op meerdere manieren, sommige met gif en andere hebben zeer scherpe klauwen en/of tanden. reptielen kunnen vaak heel geduldig afwachten en voor zeer lange tijd doodstil blijven staan om dan plots in een keer toe te slaan.

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?