• Queen of the Winter • Game of Thrones



    __________________________________________________________________________

    Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, vooral in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos.

    De Zeven Koninkrijken vormden ooit zeven aparte staten maar werden verenigd door de Targaryens. Zij regeerden bijna 300 jaar over de Zeven Koninkrijken totdat Aerys II Targaryen "de gekke koning" door een verbond van Baratheons, Starks, Arryns, Tullings en Lannisters werd afgezet en gedood. Robert Baratheon werd de nieuwe koning.

    De gehele Nachtwacht is geschokt als een paard voor De Muur verschijnt. Op dit paard ligt een bewusteloze vrouw met witblond haar. Iedereen denkt gelijk dat dit een Targaryen is maar dit is niet zo. Ze draagt een ketting met een wolf eraan waardoor mensen suggereren dat het wellicht een Stark zou kunnen zijn, ondanks haar lichte haarkleur. En daarom brengen ze de jonge vrouw naar Jon, die haar wellicht zou kunnen herkennen als ze van het Stark Huis zou zijn. Maar ook Jon heeft geen idee wie ze is, hij weet alleen dat hij onder de indruk is van haar schitterende uiterlijk en haar klassieke verschijning. Deze vrouw, die Yue heet, wil echter niks loslaten over haar verleden of afkomst en al snel wordt duidelijk dat ze met een bijzondere vrouw te maken hebben. Een vrouw die haar krachten uit de Maan haalt. Elke man is gek op haar en ze zorgt voor meer blijdschap bij de Nachtwacht, maar is deze vrouw wel te vertrouwen? En worden haar extreme krachten haar niet teveel?


    • Een Nederlands geschreven verhaal.
    • Gebaseerd op de televisieserie "Game of Thrones" en kan matig tot sterk afwijken van de originele verhaallijn daarvan.
    • Reacties, kudo's en abonnementen zijn meer dan welkom!
    • Ik heb de boekenreeks niet gelezen en ken ook alleen seizoen 1 dus bij voorbaat mijn excuses mochten er bepaalde dingen niet kloppen.


    Chaos is a ladder.