• ///

    [ bericht aangepast op 6 juni 2016 - 20:06 ]


    No growth of the heart is ever a waste

    De 3 kleuren van de Nederlandse vlag hebben ieder hun eigen betekenis. Het is een heel interessant verhaal eigenlijk, dus laat me je het eens haarfijn uitleggen.

    Het blauw spreekt waarschijnlijk voor zich. Dit staat namelijk voor het water. Nederland is immers bekend als het waterland, al is de kleur blauw eigenlijk gekozen, omdat wij Nederlanders het water hebben overwonnen.
    Ook de rode kleur staat voor een overwinning. Het staat symbool voor de strijd die wij Nederlanders hebben gevoerd tegen Spanje, om onafhankelijk te worden. De kleur rood komt in de vlag van Spanje voor, dus hebben wij die kleur overgenomen om zo te laten zien dat we het hier over Spanje hebben. Ook staat het symbool voor het bloed dat gevloeid is in de strijd tegen Spanje.

    Als laatste de kleur wit. Dit is misschien de minst voor de hand liggende kleur, maar gelukkig hebben jullie mij om het haarfijn uit te leggen.

    Toen deze vlag werd gemaakt, was de over-over-over-over-over-over-(ga zo maar door)-vader van onze geliefde Geert Wilders aan de macht. Hij vond dat de echte Nederlander gewoon een wandelende melkfles qua huidskleur was, dus heeft hij besloten de kleur wit in de vlag te doen, want dit staat symbool voor de "rasechte Nederlanders". Iets waar Geert Wilders tot de dag van vandaag nog altijd enorm trots op is. Goh, hij heeft het in ieder geval niet van een vreemde :')

    Griekenland!!

    (Neem het bovenstaande alsjeblieft niet te serieus. Het is bedoeld als grapje, niet om te kwetsen o.i.d.)


    "A good book is always good, no matter how many times you've read it."

    7. Het stuk van Geerts overoveroveroverovergrootopa vind in erg slim bedacht, overigens.

    En godverdomme. Lost the Game. (cat)

    De Grieken staan bekend om hun mythes en heldenverhalen. Het is echter een goedbewaard geheim van hen gebleven dat deze goden niet zo'n held waren in wiskunde. Zeker met optellen hadden ze enorm veel problemen. Daarom hebben de Grieken zich voorgenomen om vanaf dat moment hun wiskunde heel erg goed te trainen. Sindsdien besloten ze om een plusteken in de linkerbovenhoek van hun vlag te zetten. De blauw-witte, horizontale strepen in de vlag zijn tevens bedoeld als wiskundeoefening. Telkens als de Grieken de strepen zien, moeten ze het aantal blauwe strepen (vijf) optellen met het aantal witte (vier). Kom je als antwoord niet negen uit, dan ben je helaas niet competent genoeg om het beroep van econoom of politicus uit te oefenen in het land. Helaas bleek deze som wel heel erg makkelijk te zijn en is men sinds de zware staatsschulden in het land aan het overwegen om iets meer strepen in de vlag te verwerken (en het plusteken misschien te vervangen door pi). Het blauw staat trouwens voor de mooie, blauwe Middellandse Zee en het wit voor hun overheerlijke Griekse yoghurt.

    De Verenigde Staten! :Y)

    [ bericht aangepast op 12 aug 2015 - 0:50 ]


    I would tell you my autumn joke but you probably wouldn't fall for it

    Lost it!


    Mirror, mirror on the wall, will there be glory if I fall?