• Well, vandaag ben ik met mijn vriend gaan shoppen. Hij had nieuwe broeken nodig en het liefst een merkbroek zoals van Jack&Jones. Die hebben een bepaalde pasvorm die hem altijd goed zit. Alles goed en wel, we besloten naar Batavia stad te gaan. Ik had helemaal geen intentie om iets te gaan kopen eigenlijk, maar toch kwam ik het een en ander tegen.

    Op een gegeven moment liepen we de Hunkemöller binnen. Ik zag de winkel en had er een tijd geleden een hele mooie bh gekocht. Eigenlijk had ik wel een nodig, omdat ik al minstens drie exemplaren weg kan gooien, doordat de vulling slecht wordt (maar ja, ze waren ook spotgoedkoop, haha). En ik wilde het liefst dus weer iets met een vulling. Daar hadden ze bij Hunkemöller zat van, maar ja, daar kwam het probleem dus. Ik heb een best kleine maat. 75A, mehhh. Nu weet ik, een hele grote cup hebben is ook niet alles, maar de A-cup is ook pittig waardeloos. Ik voel me eigenlijk geen complete vrouw en vind het dan ook zeer beschamend om een lingeriezaak in te moeten om een bh te gaan kopen. Normaal ga ik dan ook altijd alleen en ik ga nooit, maar dan ook nóóóit een medewerkster vragen om advies, gewoon omdat ik me schaam. Mijn vriend en zaten dus wat te kijken, hij wees er al een aan die mij vast mooi zou staan, volgens hem. Ik vond 't niet wat, omdat een lichte roze doorheen zat, verder vond ik hem best mooi. Hij zag er ook nog eens leuk uit en was in mijn maat, dus dat was helemaal geweldig.

    Op een gegeven moment kwam er dus een medewerkster die vroeg of het lukte, of we al iets hadden gevonden of iets dergelijks. In de eerste instantie probeerde ik de hulp niet aan te nemen, want ik voelde me niet fijn. Dus ik zei dat het wel ging en was weer verder gaan kijken. Halverwege begon ik een beetje in te storten door misschien wel de 20e teleurstelling in die winkel. Ik zag een prachtige bh met vlinders erop, donkerblauw met roze vlinders. Ik was er gelijk verliefd op. Ik zag alleen cup C hangen en groter, dus ik baalde. Mijn vriend vroeg ook of ze hem in mijn maat hadden, 75A, dus ik kon toen wel helemaal door de grond zakken.

    Toen ze vervolgens zei dat die bh alleen in cup C en groter te krijgen was, stond het huilen me helemaal nader dan het lachen. Ik heb geen traan gelaten, daar niet van, maar ja. Ik loop al sinds mijn 15e met het feit dat ik mijn lichaam niet compleet vind en dat ik een vergroting overweeg. Je mag ervan vinden wat je wil, echt, maar ik vind dat ik er een goede reden voor heb. Bovendien hoef ik geen 'pornotieten' of iets. Gewoon een vergroting naar een B-cup of een kleine C, zou ik helemaal fijn vinden. Maar ja, dan moet ik eerst even 2000 euro hebben liggen en dat heb ik helaas niet.

    Maar ja. We bleven dus nog even verder kijken, maar uiteindelijk was die ene bh die we als eerst zagen, de beste keus. De medewerkster had er nog een gevonden, die vond ik niet geweldig, maar ik wilde het liefst twee bh's meenemen dus ik besloot 'm toch te passen. Ik paste die de medewerkster had gevonden als eerst. Die sloot niet mooi aan en bood me niet de push-up effect die ik wilde. Ik heb maar een kleine cup, dus push-up is voor mij cruciaal. De bh die mijn vriend aan had gewezen zat echter perfect. Hij sloot fantastisch aan, gaf mij het effect wat ik wilde en stond ook nog eens leuk. Ik kon mijn geluk dus even niet op, want ik voelde me eindelijk - na lange tijd - weer mooi in ondergoed. Hihi..

    Hugs voor degene die deze lap tekst heeft gelezen. Verder heb ik ook nog Allstars en bootcut jeans gekocht C:


    26 - 02 - '16

    Als het een troots is: ik denk dat iedere vrouw bh-struggles heeft, groot, klein of 'medium'. Iedere boezem is anders. Voor mij is het ook steeds zoeken. Ik vond het ook altijd een hele opgave, maar toen heb ik mezelf eens laten behelpen door een medewerkster van de Hunkemöller en sindsdien ga ik enorm graag naar daar. De Hunkemöllers waar ik altijd binnen ga, vind ik zeer professioneel en eerlijk. En als ik iets mooi vind, maar het me niet past, dan weten zij altijd nog wel andere bh's met hetzelfde model. Het is ook handig dat zij weten welke bh er misschien groter of kleiner uitvalt en welke modellen het beste bij een 'soort' boezem hoort. Dus ik laat me voortaan mee begeleiden. =)

    Fijn dat je alsnog een bh gevonden hebt. Ook fijn om te weten dat je vriend hem al zeker leuk vindt, haha. =P
    Allstars en broeken zijn altijd handig. Ik heb een hekel aan broeken kopen...


    I'm just a musical prostitute, my dear. - Freddie Mercury

    Oh bh's kopen. The struggle is pittig real. Kennelijk heeft je vriend er toch wel een beetje oog voor! Fijn dat je nog eentje hebt kunnen kopen. Ik ben ook vaak wel fan van de Hunkemoller, daar zijn de bh's in mijn maat tenminste nog een beetje betaalbaar en mooi. Ik was laatst ook even pittig teleurgesteld. Ik had nog een cadeaubon van de Livera en moest nog een strapless bh hebben voor 1 van mijn jurken. Ze maken overal in de Livera reclame dat ze ook in grote maten vanalles hebben. Maar niet eens de simpelste strapless bh hadden ze in F.

    "Nee mevrouw de meeste bh's gaan bij ons tot cup E."

    Le sigh. (Ja dit is stiekem slechte reclame maken, haha) Gelukkig was de hunkemoller mijn redder in nood en had ik voor 22 euro de perfecte bh. Volgens mij blijft bh's kopen altijd een strijd. Ongeacht de maat. Maar ik zou hulp aannemen wel aanraden. Vaak weten de dames bij de hunkemoller wel wat te vinden. Ik ben ze ook nog steeds eeuwig dankbaar voor mij in een longline bh pletten. Echt de perfecte pasvorm voor mij. Heb je trouwens ook even gekeken op jet kaartje welke pasvorm jouw bh was? Dikke kans dat je de volgende keer weer slaagt in die specifieke pasvorm!


    The truth is out there.

    Ik snap je wel hoor. Ik heb ook een kleine b of 75A. Bh's passen vind ik nooit leuk. En ik vind dst die medewerkers zich altijd veel te veel bemoeien. Ze willen gewoon helpen, maar soms geven ze me een heel opdringerig gevoel.

    Wel super leuk dat je de bh gekocht hebt die je vriend uitgezocht heeft. Zal hij vast ook blij mee zijn. (:


    Wie durft te verdwalen, zal nieuwe wegen vinden!

    Hi!

    Ik snap hoe je je voelt want ik heb exact diezelfde maat als jij. Alleen heb jij dan weer een vriendje en ik ben bang dat jongens niet op mij vallen vanwege mijn borsten, dusja.

    In elk geval, probeer H&M voor bh's! Ik koop ze altijd daar en ik zweer erbij. Ze hebben push up en super push up, en ik elke maat verkeijgbaar. Ik koop ook altijd bikini's met push up daar, dus.


    Not every fairy tales ends with: and they lived happily ever after - Prince Harry of Wales

    Ik heb exact hetzelfde aan de hand, dus ken het gevoel (: maar zoals Rabiot al zegt, die van de H&M zijn het beste voor ons. (Bijna) altijd in onze maat en je hebt geen irritante verkoopsters die je maat willen opnemen ofzeu (;
    En laat niemand je ooit onzeker maken over je lichaam, ook jezelf niet.


    “Moonlight drowns out all but the brightest stars.” - Tolkien

    Zelf heb ik niet meer moeite met BH's dan met andere kleren, maar ik heb ook geen vriend dus ik kijk er wel naar, maar ben ook niet erg extreem bezig met erop te letten hoe sexy ik ermee uitzie of niet. Nu niet dat ik zo'n sportding ga dragen of één voor oude vrouwen, maar ik ben er niet in die mate mee bezig met erop te letten of ik er wel piekfijn mee sta. Er is toch geen mens die dat ziet. Of ja, mijn mama, mijn zus... En als ik er ooit één heb, zal hij niet moeten zeuren dat mijn BH eventueel niet prachtig genoeg is of ik maak het uit. Hij mag al blij zijn dat hij me in me BH mag zien. Maar ik snap je onzekerheid wel. Voor mij valt het gelukkig dus best wel nog mee, maar misschien heb ik een gemakkelijkere maat of zo dan. (:

    [ bericht aangepast op 24 april 2016 - 10:06 ]


    Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon.

    Ik ken de struggle zo enorm. Ik heb ook een 75A en voel me soms net een 12-jarig meisje.
    Op onze examenstunt had ik een blouse aan met flink decolleté dus besloot ik maar flink te forceren, en had ik 3 bh's over elkaar aan. Toen pas zag het er een beetje uit als iets, hahaha.
    Primark heeft trouwens ook een aantal geweldige push-up bh's die niet super hard zijn en waardoor het dus niet lijkt alsof je borsten in je nek beginnen. :')


    I had a few, got drunk on you and now I'm wasted

    Nou mijn borsten zijn anders ook zwaar klote, een A is te klein en een B sluit bijna nooit helemaal aan.


    You were born original, don't die as a copy.

    Ik herken je BH-koop struggles. Ik heb zelf 65B/C, het zit er altijd een beetje tussenin. Heel vaak hebben ze deze maat ook niet in de winkels. ):


    -

    Frodo schreef:
    Ik heb exact hetzelfde aan de hand, dus ken het gevoel (: maar zoals Rabiot al zegt, die van de H&M zijn het beste voor ons. (Bijna) altijd in onze maat en je hebt geen irritante verkoopsters die je maat willen opnemen ofzeu (;
    En laat niemand je ooit onzeker maken over je lichaam, ook jezelf niet.


    Right! En ze passen gewoon altijd! Ook online en retourneren is noot echt een probleem. Zoo chill!


    Not every fairy tales ends with: and they lived happily ever after - Prince Harry of Wales

    Ik hoop echt dat je wat positiever over jezelf gaat denken want je vriend vind je duidelijk prachtig zoals je bent dus je mag dat zelf ook gaan vinden! Niks om voor te schamen en ik hoop ook echt niet dat je wat aan jezelf gaat veranderen want je mag er zijn zoals je bent.
    Medewerkers horen trouwens niet anders, die staan daar echt niet om iemand uit te lachen om hoe groot haar tetten zijn; dat zou even wat zijn.


    Everything is illuminated by the light of our past.

    Mocht het een troost zijn: een 70A past mij vaak niet eens, tenzij de halve cup uit vulling bestaat. Het kan dus nog erger, en geloof me, ik begrijp je gevoel helemaal. Het is niet zo zeer dat ik me schaam voor mijn (halve) cupmaat, maar ik voel me gewoon niet honderd procent vrouwelijk met die platte borstkas. :')


    "Her heart was a secret garden, and the walls were very high."

    Ik heb ook geen grote borsten. Een tijdje slikte ik de diane pil waardoor ze bijna een cup groter waren, maar toen ik weer een normale pil ben gaan slikken herinnerde ik me weer de struggle. Ik ga zelf nooit naar de Hunkemöller of andere lingeriezaken omdat ik skeer ben en liever voor de helft van de prijs iets bij de h&m koop, maar ik ga wel eens mee met vriendinnen als zij iets nodig hebben. En die vriendinnen hebben echt memmen waar je u tegen zegt, dus die kunnen niet anders dan naar een lingeriezaak gaan. Kan niet zeggen dat ik er erg jaloers op ben, aangezien die zooi fucking duur is HAHA. En hun borsten zijn wel dermate groot dat het de vorm niet veel goeds doet. Zo heeft iedereen wel wat waar ze onzeker over zijn helaas.


    i put the fun in funeral

    Ik kan me inderdaad voorstellen dat ook een kleine BH maat niet fijn is. Iedereen zeurt er eigenlijk wel over wanneer ze grote cupmaat hebben (ik heb zelf 85F), maar over een kleine cupmaat wordt bijna nooit iets gezegd.
    Wel fijn dat je toch nog iets hebt kunnen vinden en het is inderdaad wel eens zo dat bepaalde BH's maar tot/vanaf een bepaalde maat gaan. Bij winkels zoals de Hunkemöller lijkt het me dat je die werkneemster rustig kan aanspreken en dat ze je echt niet uit gaan lachen of iets. Elke vrouw is anders en af en toe moet je eerst 10 BH's hebben gepast voordat je de perfecte hebt gevonden.


    "Nice is different than good." CORPSEHUSBAND > SCORPIO

    Ik heb net het tegenovergestelde aan de hand: te grote cupmaat. Maar ik herken je gevoel echt heel erg goed. BH's kopen is voor mij altijd een hel, ik schaam me altijd dood als ik naar een grote winkel moet als de Hunkemöller - de enige BH's die me daar passen zijn ook van die lelijke bomma modellen zonder voorgevormde cup :/ Daarom ga ik ook altijd naar een kleinere lingeriewinkel, daar voel ik me meer op mijn gemak omdat je meestal ook de enige klant bent - en daar heb ik ook meer keuze en 'betere' BH's (je betaalt er helaas ook voor). Maar in ieder geval: ik vind het best rot voor je dat je niet blij bent met je lichaam, maar geloof me, je bent prachtig zoals je bent en dat vindt je vriend vast ook.


    If you can't remember my name, just say 'chocolate' and I'll turn around.