Het leven van Chantal 3

Je ouders komen op gesprek. Je mentor:"Nou, ik wil het hebben over het gedrag van Chantal." Jij: Daar hoef ik toch niet bij te zijn?"

Mogelijke uitkomsten

ja (11 x uitgekomen)

Je laat je vallen op een bankje in het park. Daar komen de tranen. Ze begrijpen het gewoon niet, denk je. Als ik niet stoer doe raak ik al mijn vrienden kwijt. Het was al zo moeilijk om aan die vrienden te komen. Maar dat ga je natuurlijk niet vertellen. Wat denken ze wel!
Er komt een jongen naast je zitten: “Wat doet zo’n meisje als jij hier helemaal alleen in het park?” Jij: “Dat gaat je helemaal niks aan.” De jongen: “Rustig maar. je hoeft me niet te vertellen wat er is.” Jij: “Ik heb ruzie met mijn ouders en de leraren op school. Ze vinden me te brutaal.” De jongen: “Ben je dat ook dan? jij: “ja eigenlijk wel. Maar het is zo lastig om dat toe te geven waar al die volwassenen bij zijn.” De jongen: “Ik begrijp het. Dat is ook moeilijk. Maar soms moet het.” je voelt je wel opgelucht. Het gebeurt niet vaak dat je je zorgen aan anderen kunt vertellen. En al helemaal niet tegen een wildvreemde.” De jongen: “Maak je maar geen zorgen. Ik wil je helpen. Hoe heet je eigenlijk. Je noemt je naam. De jongen: “Ik heet Mark.” Jij: “Nou, weet je dan een oplossing voor die ruzie?” Mark: “Gewoon terug naar huis gaan en dan zien we wel verder.”

nee (2 x uitgekomen)

helaas

Statistieken

Statistieken

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?