Welke godin ben je?

16-16-16-16-16-16-16-16-16-16-16

Mogelijke uitkomsten

Africa (12 x uitgekomen)

Ook Afri of Ifri. Godin in Noord-Afrika, vooral in de Romeinse tijd vereerd als vruchtbaarheidsgodin, beschermgodin van het land en later van het Romeinse leger.

Agape (18 x uitgekomen)

'Liefdesfeest' of 'Spiritueel huwelijk'. De christelijke martelares Ste. Agape was oorspronkelijk een der horen, de nimfen of priesteressen in dienst van Aphrodite. De andere horen die tot het pantheon der christelijke heiligen werden opgenomen heetten hier Chione ('Sneeuwkoningin', een titel van een der horen) en Irene.
Agape had betekenis in het ritueel van een seksuele communie. Deze rituelen werden nog beoefend door vroege Christelijke gemeenschappen zoals de Ophieten, als voortzetting van de dienst voor Aphrodite. Sinds de zevende eeuw werden deze praktijken officieel tot ketterij verklaard, maar in het geheim werden ze gedurende de hele Middeleeuwen voortgezet.

Agave (18 x uitgekomen)

Ook Agaue. Haar naam betekent 'hooggeboren'. Haar ouders waren Harmonia en Kadmos. Haar echtgenoot heette Echion. Hij was een soldaat, geboren uit de tand van een door Kadmos gedode draak, die in de aarde was begraven. Agaves zoon was Pentheus

Ahurani (18 x uitgekomen)

Perzische of Iraanse, Zoroastrische watergodin en vruchtbaarheidsgodin. Ze zorgde voor een goede oogst en veel nakomelingen. Ahurani werd ondermeer aangeroepen door vrouwen die zwanger wilden worden. Een bestanddeel van de voor haar gehouden rituelen was een wateroffer. Ahurani werd geassocieerd met de god Ahura Mazda.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • snoezy

    Africa

    1 decennium geleden
  • Ayumii

    Agape :p

    1 decennium geleden
  • Folklore

    Agave =]

    1 decennium geleden
  • Nyx

    Ahurani. ^^

    1 decennium geleden
  • Fassy

    agape

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?