Hoeveel weet jij over de boeken uit mijn boekenkast?

Mijn boekenkast bevat heel erg veel boeken, ook verschillende soorten. Nu gaat deze quiz over de boeken en kun jij testen wat je weet. Gewoon wat vraagjes over de schrijvers, verhaallijnen en titels. Misschien vind je er zelf ooknogwel leuke boeken bij!
Alvast veel plezier! =)

Mogelijke uitkomsten

Volle boekenkast! (63 x uitgekomen)

Wow! Zit jij in mijn boekenkast te spieken ofzo? Of hou je gewoon heel erg van lezen? Je hebt namelijk heel erg veel antwoorden goed, waarschijnlijk heb je mijn hele boekenkast ookal gelezen! Supergoed gedaan, of heb je stiekem gewoon gegokt?

Bij de uitkomst antwoorden staan misschien nog wel een aantal boeken die je niet hebt gelezen en wel leuk zijn! ;)

Lege boekenkast (92 x uitgekomen)

Als ik mijn kast zou vullen met boeken die jij hebt gelezen komen er echt maar heel weinig in! Misschien hebben we niet echt dezelfde interesses qua boeken, of misschien heb je gewoon niet alle boeken onthouden?

Bij de uitkomst antwoorden staan misschien nog wel een aantal boeken die je niet hebt gelezen en wel leuk zijn! ;)

Antwoorden. (0 x uitgekomen)

Hierbij de antwoorden en een korte samenvatting van de boeken. Misschien dat het je leuk lijkt!

1. Harry Potter
Geschreven door J.K. Rowling.
Delen: Hp en de steen der Wijzen, Hp en de geheime kamer, Hp en de gevangene van Azkaban, Hp en de vuurbeker, Hp en de orde van de feniks, Hp en de halfbloedprins, Hp en de relieken van de dood.
-De boeken gaan over Harry Potter. Hij woonde bij zijn oom, tante en neefje. Erg gelukkig is hij daar niet, tot er op z'n elfde een uitnodiging komt om op Zweinstein lessen te volgen. Zweinstein is de school voor magiërs. Hier leert Harry alles over zijn magische krachten, toverdrankjes maken en vliegen op een bezem. Hij raakt bevriend met Hermelien en Ron. Daarvan hoort hij ook over Voldemort. Voldemort heeft zijn ouders vermoord en is nu uit op Harry Potter. Zal hij het tegen Voldemort kunnen opnemen?

2. Mijn reis met Jake
Geschreven door Morgan Matson.
-Amy is zeventien en heeft net een rotjaar gehad. Haar vader is overleden en haar moeder wil verhuizen naar de andere kant van Amerika. Amy's moeder denkt dat Amy wel naar Californië kan rijden, maar Amy rijd geen auto meer sinds het ongeluk met haar vader. Als oplossing huurt haar moeder de 19-jarige Jake in. Amy kent hem al als kennis, ze vind hem wel oké. Maar om nou vier dagen lang met hem in de auto te zitten, ze weet niet of ze dat volhoudt. Als Jake haar ophaalt krijgt ze tochwel een beetje zin. Al snel klikt het goed en nemen ze omroutes voor leuke plekjes, hun band wordt steeds hechter en ook Amy's gevoelens voor Jake veranderen. Deze reis zal ze niet gauw vergeten...

3. Privé
Geschreven door Kate Brian.
Delen: Privé, Verboden terrein, Onkwetsbaar, Bekentenissen,Rituelen, Traditie, Ambitie, eind september komt deel 8 uit.
-Reed Brennan, een gewone 15 jarige studente wordt toegelaten op Easton Academy. Daar ziet ze dat ze uit een totaal andere omgeving komt. Iedereen op Easton is rijk, moderner en mooier dan ze zich had kunnen voorstellen. Als ze de meiden van Billing house ontmoet, wil ze koste wat het kost een van hen worden.
In deel twee lukt dat haar, maar dat ze in Billings zit betekend niet dat ze gelijk geaccepteerd wordt. Ze voelt zich buitengesloten en bedrogen. Ook ontdekt ze dat de Billing meiden niet zo perfect zijn als ze lijken, iedereen heeft z'n eigen geheimen en zal er alles aan doen om die te bewaren. Reed weet niet meer wat ze moet geloven, zeker niet als haar vriendje dan ook nog plotseling verdwijnt....
Zouden de Billing girls er meer van weten?


4. Het kleine huis ...
Geschreven door Laura Ingalls.
Delen: Het kleine huis in het grote bos, Hkh op de prairie, Hkh aan de rivier, De grote hoeve, Het zilvermeer, De lange winter, Stad op de prairie, Een huis voor Laura, De vier prairiejaren, Onderweg.
-In een klein houten huis in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika woont Laura, met haar ouders en twee zusjes. Er wonen bijna geen andere mensen; wel leven er wolven, beren en grote wilde katten. En in de winter ligt de sneeuw zo hoog tegen het huis, dat ze er een gang doorheen moeten graven om buiten te komen. Overdag helpt Laura met karnen, bakken en kaas maken. 's Nachts ligt ze soms te luisteren naar de geluiden van de wilde dieren. Ze weet dat die gevaarlijk kunnen zijn. Maar hun hond Jack houdt de wacht, en boven de deur hangt het geweer van haar vader. Het overleven in het grote bos...

5.Leugens
Geschreven door Helen Vreeswijk.
-Dagelijks zien en horen Albert en zijn zus hoe hun moeder mishandeld wordt. Albert hoopt maar één ding: dat zijn vader snel oprot en dat hij niet op hem gaat lijken. Op een dag krijgt Albert verkering. Het meisje wordt een obsessie, hij is bang haar te verliezen. Langzaam verandert hij van slachtoffer in dader. Alfred draait door en legt de schuld bij zijn vader. Hij wil wraak. Intussen besluit zijn moeder te scheiden en dat is niet naar de zin van haar man. Ook hij wil wraak.

6.Echte vriendinnen
Geschreven door Ann Brashares.
-Em, Romy en Ama zijn al hartsvriendinnen sinds hun achtste. Maar nu ze op het punt staan om naar High School te gaan, dreigt hun vriendschap te verwateren. Ook omdat ze alledrie andere plannen hebben voor de zomervakantie:
Ama heeft een hekel aan kamperen en is niet sportief. Toch komt ze in de wildernis terecht, waar ze een trektocht moet zien te volbrengen met flirtende leeftijdsgenoten, onbegaanbare paden, pijnlijke blaren en dat allemaal zonder haarproducten. Romy heeft alles op alles gezet om deze zomer een cursus te kunnen volgen om model te worden. Door zich helemaal op de lessen storten, hoeft ze bovendien niet te zien hoe haar vriendinnen steeds meer hun eigen leven leiden, los van haar.Em brengt haar zomer door in het vakantiehuisje van haar ouders aan het strand. Ze raakt bevriend met een groepje populaire meiden van haar nieuwe school. Ama en Romy passen niet in dit plaatje. Wanneer Em de aantrekkelijke Zach ontmoet, slaat de liefde toe. Maar dan staat Romy plotseling op de stoep. Het verloopt anders dan ze het gepland hadden...


7. Deadline
Geschreven door Rachel Ward.
-Jem kijkt dagelijk de dood in de ogen. Letterlijk: als ze naar iemand kijkt ziet ze de data waarop de persoon doodgaat. Vrienden maakt ze niet want ze gaat ervanuit dat het toch geen zin heeft. Tot ze Spider ontmoet, een loner net als zij. Spider heeft niet lang meer te leven, maar toch raken ze goed bevriend. Als ze samen naar The London Eye gaan ziet Jem dat iedereen om haar heen dezelfde sterfdata heeft. Die data is vandaag! Jem en Spider vluchten weg. Seconden later vind er een aanslag plaats. Vanwege hun vluchtactie worden ze beschouwd als hoofdverdachten. Nu is ineens het hele land naar hun op zoek. Wanhopig proberen ze zich te verstoppen, en kan Jem de naderende sterfdata van Spider voorkomen?

8.Vallen
Geschreven door Anne Provoost.
-Een verhaal over een verborgen verleden.
Over vriendschap en manipulatie.
Over kettingzagen en wapens.
Over geweld en onwetendheid.
Over houthakken en dansen.
En vooral over hoe moeilijk het is de juiste beslissing te nemen.


9. Madeleine Wickham
Madeleine Wickham is een pseudoniem voor Sophie Kinsella.
Sophie heeft wereldberoemde chicklits geschreven als: Wat spook jij uit? Aanpakken en de Shopaholic-serie!
Onder de naam Madeleine Wickham heeft ze meerdere romans geschreven met titels als: De cocktailclub, het Zwemfeestje, Zoete tranen en Dubbelfeest.

10. Fatale liefde
Geschreven door Carry Slee.
- Twee vriendinnen, twee fatale liefdes Liz heeft al twee jaar verkering met Djawad en wil graag met hem samenwonen. Maar wanneer ze erover begint, reageert hij afwijzend. Ze weet niet dat hij met een groot geheim rondloopt. Amber wil na de modeacademie een hippe kledinglijn voor jongeren beginnen, samen met haar beste vriendin Liz. Hun droom wordt werkelijkheid als Amber dertigduizend euro van haar tante erft. Zonder dat ze het weet zet Amber hun droom op het spel door verliefd te worden op Leon, die zich heel anders voordoet dan hij in werkelijkheid is Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Zullen ze het allebei overleven? En wat gebeurd er met hun droom?

Hopenlijk heb je 't leuk gevonden en misschien een leuk boek gevonden!;)

Statistieken

Statistieken

Reageer (29)

  • Douceur

    Lege boekenkast, mijn boekenkast staat propvol ik heb er twee en nog een stapel die niet meer past, waarschijnlijk lees ik hele andere boeken want ik ken alleen van dit rijtje 'Mijn reis met Jake' wat btw wel een superboek was.

    9 jaar geleden
  • savedtaccount

    Mijn reis met Jake is echt een super leuk boek, echt een aanrader! x]

    1 decennium geleden
  • Spotgaai

    Ghehe, ik spiekte stiekem in jouw boekenkast ^^

    1 decennium geleden
  • ParkDooly

    Volle boekenkast!!

    I (H) books and reading!!

    1 decennium geleden
  • quirinaaaxx

    lege..

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?