Wie ben jij van Liefde tussen de boeken?

Heb je mijn verhaal gelezen? En heb je altijd al willen weten op wie jij lijkt? Hier krijg je verschillende vragen waardoor jij kunt testen op wie je het meeste lijkt!

Korte samenvatting over het verhaal:
Mayra is zestien jaar en in tegenstelling tot haar klasgenoten, een grote fan van boeken. Lezen, dat doet ze al haar hele leven lang. Elk boek in de dorpsbibliotheek kent ze. Bij toeval hoort ze over een baantje in de grote bibliotheek in de stad. Na een motivatiegesprek wordt ze aangenomen. Ze is dolgelukkig met haar werk. Ze kan zoveel lezen als ze wilt en vindt het leuk om klanten te helpen. Met haar collega, Jannet, kan ze het ook goed vinden. Geen wonder dat het haar goed bevalt.

Bij toeval komt er een leuke jongen langs, maar ze besluit hem te vergeten. Het kan toch niets worden, hij keek haar niet eens aan. Dan ontmoet ze Lisanne, een klein en jong meisje. Lisanne komt steeds vaker bij haar langs en ze kunnen het goed met elkaar vinden. Haar kleine vriendin vertelt haar alles over haar leven, en ze besteedt meer aandacht aan het meisje dan aan haar baantje. Wanneer ze erachter komt dat Lisanne een broer blijkt te hebben, ontdekt ze dat het de leuke jongen is die ze eerder zag.

De broer van het meisje, Mathias, is eerst erg afstandelijk. Mayra valt als een blok voor hem, maar hij voelt de klik pas later. Al snel hebben ze een relatie en Mayra kan haar geluk niet op. Het perfecte baantje en een perfect vriendje. Maar dan komt ze erachter dat Mathias niet perfect is. Telkens als ze over haar baantje of boeken praat, lijkt hij geen interesse te hebben. Ze vindt het jammer dat hij haar hobby niet deelt.

Deze desinteresse gaat verder dan wat onverschilligheid. Meerdere keren neemt hij haar tijdens werktijd mee om leukere dingen te doen. Haar collega, Jannet, met wie ze eerst zo goed bevriend was, raakt er zat van. Ze heeft een streng gesprek met de directeur en hij is niet blij met haar. Ook vindt Mathias dat ze te veel tijd aan haar baantje besteedt, waardoor hij ook niet tevreden is. Mayra staat voor een keuze, haar vriendje of haar baantje? Hoe moet ze kiezen tussen haar twee liefdes?

Als je meer wilt weten, moet je het verhaal maar lezen. Dat kan heel simpel, door hier te klikken! ;)

Mogelijke uitkomsten

Lisanne (16 x uitgekomen)

Je lijkt op Lisanne. Je hebt lange blonde haren en houdt van shoppen. Vaak help je je moeder met boodschappen doen of bij het koken. Je bent niet verlegen en ook niet bang om vreemden aan te spreken. De band met je broer, Mathias, is niet zo goed. Maar toch heb je wel veel voor hem over. Een leugentje om bestwil vind jij geen probleem, maar je kent de limiet wel. Je kunt goed met Mayra opschieten en ziet haar als een grote zus die je nooit hebt gehad. Ook heb je ervoor gezorgd dat Mathias en Mayra een koppel vormen! Jij lijkt het meeste op Lisanne!

Mayra (14 x uitgekomen)

Mayra, een verlegen meisje met een laag zelfbeeld. Ze is erg onzeker over alles. Voor haar sollicitatiegesprek is ze dan ook erg zenuwachtig. Wanneer ze wordt aangenomen is ze dolblij. Het is het perfecte baantje voor haar. Ze kan zoveel lezen als ze wil en af en toe mensen helpen. Tegenover vreemden is ze erg ingetogen maar wanneer ze je beter kent, wordt ze wat losser. Ondanks haar onzekerheid, heeft ze impulsieve momenten waarbij ze dingen doet waar ze niet over nadenkt. Ze heeft een goede band met Janet en beschouwt haar ook als haar beste vriendin. Ook met Lisanne kan ze goed opschieten. Al voelt ze zich wel een beetje dom doordat ze door een 10 jarig kind is voorgelogen. Ze is dan ook best na?ef. Toch vergeeft ze Lisanne alles wanneer het tussen haar en Mathias blijkt te klikken. Jij lijkt het meeste op Mayra!

Janet (6 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Janet! Je bent een volwassen vrouw. Je vindt het heerlijk om te lezen en geniet van je baan. Dat het je weinig opbrengt, maakt je niet uit. Je bent liever gelukkig met weinig geld, dan ongelukkig maar iets rijker. Je kunt goed met Mayra opschieten. Ze is als een dochter voor jou. Maar ondanks dat je haar mag, kan ze ook te ver gaan. Zo geef je wel aan wanneer Mayra te ver gaat en roept haar dan tot orde. Wanneer Mayra bijna wordt ontslagen, neem je het voor haar op. Ze betekent toch meer voor je dan je denkt. Je bent een vriendelijke en spontane vrouw. Jij bent Janet!

Mathias (8 x uitgekomen)

Jij lijkt op Mathias! Mathias is een rustige jongen. Hij doet zich echter heel anders voor. Vroeger is hij erg gepest geweest, wat hem heeft verandert. Hij deed zich daarna stoerder voor zodat hij werd geaccepteerd. Mayra haalt de kleine verlegen Mathias weer in hem naar boven. Hij houdt veel van zijn zusje, al laat hij dat niet altijd merken. Mathias is een ambitieuze jongen. Hij weet wat hij wilt en hoe hij dat gaat bereiken. Nog steeds kan hij het moeilijk verkroppen dat hij zijn grootste hobby heeft moeten opgeven. Dankzij Mayra is hij hier nu opnieuw mee begonnen. Mathias is een lieve en rustige jongen, als kan hij zich heel anders voordoen. Jij lijkt op Mathias!

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • shanny

    Mayra :)

    8 jaar geleden
  • fungi

    lisanne!! dat klopt wel : D ga je story lezen(lol)

    1 decennium geleden
  • NoWorries

    Mayra xD

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?