Welke beroemde zanger ben jij?

Vele beroemde zangers, vele beroemde namen. Iedereen kent hun deuntjes, niemand kent hun namen of liedjesnamen. Tijd dus om te ontdekken welke zingende held uit de jonge jaren van onze ouders er in jou verborgen zit!

Mogelijke uitkomsten

Peter Gabriel (31 x uitgekomen)

De ex-frontman van Genesis. Een absolute hit, inderdaad meneer. Gabriel produceerde met Genesis klassieker als The Knife e.a. Na zijn vertrek uit de band ging hij solo en de geschiedenis in met geweldige nummers als Sledgehammer e.a>

Hij staat erom bekend van ieder concert een groot feest/verhaal te maken. Dansen, zingen, alles doet hij! Tijdens zijn Genesis-dagen trok hij voor ieder nummer zelfs een ander pak aan!

Alice Cooper (10 x uitgekomen)

De nachtmerrie van de ouders, de held van de kinderen uit de jaren '70. Vincent Damon Furnier of Alice Cooper, zoals we hem kennen, is een icoon. De grootmeester van de shockrock, de heer der nachtmerries, de Lord Of The Minions.

In de band Alice Cooper kwamen meesterwerken als Billion Dollar Babies en School's Out vers van de pers, maar solo ging het hem niet minder af. Poison, Go To Hell, Welcome To My Nightmare, Feed My Frankenstein, Hey Stoopid, dit zijn maar enkele van zijn grootwerken. Alice Cooper is nu ver in de 60, maar nog steeds geeft hij geweldig goede concerten, zoals enkel hij dat kan.

Roger Waters (20 x uitgekomen)

De bassist van Pink Floyd. Al was deze man het creative genie van de band, interne botsingen duwden PF in de afgrond. Helaas, want na geweldige albums als Dark Side Of The Moon en The Wall was PF op haar hoogtepunt. Waters bleef echter overeind en ging zelf verdertouren met The Wall. Al is zijn kennis van de basgitaar beperkt, hij is en blijft een creatief wonderkind, dat je vandaag nog kunt zien aan zijn geweldige opvoering van The Wall Live.

Bruce Dickinson (44 x uitgekomen)

DE beroemde en beruchte zanger van Iron Maiden. Eem echte duizendpoot is hij. Naast geweldig zingen kan hij ook een Boeing 757 besturen en is hij een meesterlijk schermer. De concerten van Iron Maiden zijn o.a. beroemd geworden door zijn energieke bewegingen, zijn ongelooflijk veelzijdige stem en zijn geweldige interactie met het publiek. Met hits als The Number Of The Beast, Hallowed Be Thy Name, Fear Of The Dark en vele anderen bestookt hij het uitzinnige publiek minstend 2 uur. Een dijk van een frontman!

Bruce Springsteen (33 x uitgekomen)

The Boss. De stem van de arbeiders. De frontman en oprichter van de E-Street Band. Slechts enkele namen die allemaal over dezelfde man vertellen: Bruce Springsteen, de inmiddels 63-jarige, geweldig goede zanger en gitaatspeler. Met hits als Dancing In The Dark, Born In The USA, Born To Run, Glory Days en vele anderen betoverden hij en zijn legendarische E Street Band in dik 2,5 uur met een geweldige show. Een icoon, dat mag gezegd worden.

Agnetha Fältskog & Anni-Frid Lyngstad (39 x uitgekomen)

Wow! In jou zitten de 2 legendarische zangeressen van ABBA! Respect! De 2 waren het gezicht van ABBA, tesamen met hun wederhelften, die de gitaar en piano deden. Eind jaren '70 was ABBA legendarisch, geen concerten waren sneller uitverkocht dan die van hen, maar na een kleine 10 jaar was de kaars opgebrand. Een reunie is er nog niet gekomen, helaas, maar soloplaten wel. Nooit waren ze succesvoller dan ABBA-platen. Met hits als Dancing Queen, Chiquitita, Voulez-Vous, Our Last Summer en nog zoveel meer is en blijft ABBA de grootmeestergroep van de disco. Voor eeuwig.

Meat Loaf (46 x uitgekomen)

De vlezige zanger die onder het naam Meat Loaf (=gehaktbrood) met het meesterlijke album Bat Out Of Hell de wereldlijsten van best verkopende muziek bestormde. Die lijst is nooit meer hetzelfde geweest. Met de hits Paradise By The Dashboard Light, Bat Out Of Hell en vele anderen was hij de grote performer van die tijd, de grote acteur en geweldige zanger.

John Lennon (58 x uitgekomen)

Dood, maar nooit vergeten. John Lennon, 1 van de Fab Four, van The Beatles. Ook solo was hij wereldberoemd. Dood maar nooit vergeten. Geweldige nummers als Help!, Hey Jude en Imagine zijn o.a. van zijn hand. Met The Beatles eenzaam aan de top, met Yoko Ono solo als strijder voor de wereldvrede. John Lennon is een legendarische, iconische figuur die de muziekwereld verbijsterd achterliet. En die vervolgens nooit meer hetzelfde was.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • PsychoYandere

    Bruce Dickenson! Mijn lievelings zanger haha! Ik hou van hem, Iron maiden the best!
    Oh well, whatever, whatever you are. Iron maiden is gonna get you, no matter how far!

    7 jaar geleden
  • Crimbie

    Peter Gabriel

    Maar Bruce Springsteen of Jonh Lennon passen veel beter bij mij.

    1 decennium geleden
  • MissSwaggerx

    Ik ben Peter Gabriel:O

    1 decennium geleden
  • Dominique03

    John Lennon ;)

    1 decennium geleden
  • HNLLZ1D

    Bruce Springsteen..
    Nouja, kan slechter toch? :P
    M'n pa is daar helemaal gek van :P Gaat maandag ook naar Pinkpop..
    x Leuke quiz

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?