Shoujo anime

Ben je op zoek naar een leuke anime, en met name shoujo (voor meisjes) doe dan deze quiz :3. Shoujo animes bevatten meestal minder actie, en meer romance/comedy/fantasy.

Mogelijke uitkomsten

Itazura na Kiss (15 x uitgekomen)

In Itazura na kiss heeft Kotoko Aihara een crush op Naoki Irie, de slimste jongen van de school. Ze besluit dan ook haar liefde aan hem te verklaren, maar hij wijst haar af. Kotoko die samen woont met haar vader (haar moeder is overleden) is pas verhuisd. Maar het huis stort al snel in na een kleine aardbeving. Kotoko's vader, Shigeo Aihara besluit naar een van zijn vrienden te gaan om onderdak te zoeken. Al snel blijkt dat die vriend de vader is van Naoki Irie! Kotoko heeft de hoop nog niet opgegeven en blijft voor Irie's liefde strijden.

La Corda d'Oro (9 x uitgekomen)

La corda d'oro is een anime met veel klassieke muziek. Het verhaal draait om Kahoko Hino een meisje die helemaal niks afweet van muziek. Ze zit op de seiso academy die 2 afdelingen heeft, een normale afdeling en een muziek afdeling. Op de school wordt een muziek contest gehouden. Alleen de beste kunnen meedoen, maar dan ontmoet Kahoko een muziekelfje, Lili. Hij geeft haar een magische viool en Kahoko kan het gelijk spelen als ze er alleen maar in geloofd. Ze word gedwongen mee te doen met de muziek contest, en krijgt te maken met haar tegenstanders die bijna allemaal jongens zijn. Bijna alle jongens krijgen een crush on Kahoko.

Ouran High School Host Club (3 x uitgekomen)

Haruhi Fujioka zit op een middelbare school voor alleen maar rijke mensen. Op een dag zoekt ze een plek om rustig te studeren, en loopt perongeluk een 'host club' in. Ze breekt daar een vaas waardoor ze verplicht word om ook mee te doen met de host club. Als een host flirt je met meisjes, maar heb je geen daadwerkelijke relatie met hun. Haruhi is een meisje, maar met haar korte haar lijkt ze net op een jongen. Al snel komt de club er achter dat ze een meisje is, maar laten haar toch in de club. De Host club is een groepje met allemaal eigenaardige personen, waar Haruhi zich na een tijdje wel tussen kan vinden.

Kimi ni Todoke (0 x uitgekomen)

Kimi ni todoke, from me to you, gaat over Kurunoma Sawako. Een verlegen en stil meisje die altijd verkeerd begrepen word door iedereen. Ze heeft dan ook geen vrienden en heeft dus niet kunnen leren hoe te communiceren met anderen. Ze zit in de klas met een erg populaire jongen, Kazehaya Shouta. Ze kijkt erg op naar hem, omdat hij altijd zo aardig is en iedereen vrienden met hem wilt zijn. Uiteindelijk word Kazehaya vrienden met Sawako en probeert haar ook te helpen opener te worden tegenover anderen. Zo krijgt ze er al snel vrienden mij, Ayane en Chizuru. Kazehaya en Sawako hebben beide gevoelens voor elkaar, maar dit leid tot veel vergissingen en miscommunicaties.

Kobato (7 x uitgekomen)

Kobato is een vrolijk, jong meisje die naar de aarde is gekomen om haar wens te laten vervullen. Ze wilt namelijk naar een speciale plek gaan, en omdat waar te maken moet ze 'konpeito' (snoep) verzamelen in een flesje. Als het hele flesje vol is komt haar wens uit. Samen met Ioryogi een pluche hond, probeert ze de harten van mensen te 'healen' zodat ze een konpeito verdiend. Ioryogi komt oorspronkelijk uit de spirit wereld, maar is in een lichaam van een pluche hond gezet als straf. Kobato ontmoet veel verschillende mensen op aarde, zo ontmoet ze Kiyokazu Fujimoto, een wat norse jongeman. Zal het lukken om het flesje te vullen met Konpeito? Zodat Kobato's wens uitkomt? Of neemt het verhaal een andere wending..

Gakuen Alice (0 x uitgekomen)

Sakura Mikan is een vrolijke en drukke meid die beste vriendinnen is met Hotaru Imai. Als blijkt dat Hotaru naar een andere school gaat besluit Mikan naar dezelfde school te gaan. 'Alice Academy' heet de school. Alle kinderen hebben speciale gaves. Mikan ontdekt al snel dat ze ook een gave heeft. Deze gaves worden 'Alices' genoemd. Maar de school is toch niet zo georganiseerd al het lijkt, er blijken veel geheimen verborgen te zitten.

Aishiteruze Baby (1 x uitgekomen)

Ashiteruze baby is een anime waar de 5 jarige 'Yuzuyu' centraal staat. Haar vader is overleden, en haar moeder is niet langer in staat om voor haar te zorgen. Ze laat haar achter bij haar familie met als doel dat hun voor haar zullen zorgen. Kippei Katakura is een middelbare scholier die niets anders doet dan flirten met meisjes. Zijn ouders en zus bepalen uiteindelijk dat hij voor Yuzuyu moet gaan zorgen. Door het verhaal heen leert hij steeds meer dankzij Yuzuyu en begint steeds volwassener te worden. Hij krijgt een crush op Kokoro een meisje uit z'n klas, die hem ook vaak helpt bij het verzorgen van Yuzuyu.

Marmalade Boy (4 x uitgekomen)

Marmalade boy is een anime met als hoofdstrolspeelser, Miki Koishikawa. Ze is een aardig en spontaan meisje, maar dan krijgt ze te horen dat haar ouders besloten hebben om van partners te wisselen met een koppel die ze hebben ontmoet! Miki's wereld staat dan ook geheid op z'n kop. Haar ouders besluiten in 1 huis te wonen samen met het andere koppel. Het koppel blijkt een zoon te hebben, Yuu Matsuura. Miki begint verliefd te worden op Yuu, maar dat niet alleen vele love triangles komen in het verhaal voor. Zo is er ook Ginta Suou, die verliefd is op Miki. En Arimi Suzuki die verliefd is op Yuu. En Miki's beste vriendin Meiko blijkt een relatie te hebben met een leraar!

Lovely Complex (0 x uitgekomen)

Lovey complex, ookwel LoveCom gaat over een meisje genaamd Koizumi Risa en een jongen Otani Atsushi. Risa is een erg lang voor een gemiddelde japans meisje (1.72) en Otani is erg klein voor een gemiddelde japanse jongen (1.56). Ze zitten bij elkaar in de klas en kunnen het niet goed met elkaar vinden. Ze maken vaak ruzies en beledigen elkaar dan ook vaak om hun lengte. Maar al snel merken ze dat ze best veel gemeen hebben en worden vrienden. Uiteindelijk krijgt Risa gevoelens voor Otani, en ze vind het moeilijk het hem te vertellen.

Special A (1 x uitgekomen)

Special A ookwel SA gaat over een speciale klas op een school in Japan. In deze klas ziten de slimste leerlingen van de school. De hoofdpersonages van het verhaal zijn Hikari Hanazono en Kei Takishima. Hikari kent Kei al sinds ze kleine kinderen waren, en bij alles wat ze deden was Kei in staat om Hikari te verslaan. Steeds haalt Hikari de 2e plaats met toetsen/sporten met alles! Kei heeft gevoelens voor Hikari, maar ze ziet het helemaal niet. In de anime zitten natuurlijk ook andere personages. Zo is er ook Tadashi Karino en Akira Toudou die ook childhoodfriends zijn. Ook zij hebben gevoelens voor elkaar.

Hana Yori Dango (2 x uitgekomen)

Tsukushi Makino gaat naar een 'Elite' school, haar ouders zijn niet de rijkste maar toch kan ze naar deze school gaan. Op deze school domineert de F4 (flower 4), een groep van 4 jongens die zich niet aan de regels houden. De ouders van de F4 steunen de school met grote geldbedragen waardoor de school de F4 niet tegenhoud. Tsukasa Domyouji de leider van de F4, begint Tsukushi leuk te vinden doordat ze het enige meisje is dat hem niet eng vind. Maar Tsukushi vind Rui Hanazawa leuk, een andere jongen uit de F4.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • Yuzu

    Itazura na Kiss
    Die anime moet ik nog kijken :)
    Verder ben ik het eens met Sorlembum xD

    1 decennium geleden
  • Dominique03

    Itazura Na Kiss ;)

    1 decennium geleden
  • FallenAngel2

    kimi ni todoke :)

    die heb al gelezen en het is een van mn favoriete anime's :)

    1 decennium geleden
  • Fennec

    Special A, klinkt leuk ^^ ga ik sowieso eens uitproberen!

    1 decennium geleden
  • lovejapan

    La Corda d'Oro

    maar special A ziet er ook zoooooo geweldig uit!!!!
    de meeste in het lijstje eigenlijk wel ^^

    I LOVE ANIME (H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?