Welke zomeractiviteit past het beste bij jou?

Je kent het vast wel: het is eindelijk zomervakantie, je hebt hier maanden naar uitgekeken, erover gefantaseerd en honderden plannen gemaakt. Maar nu is het eindelijk zover en plots... slaat de verveling toe. Je hebt geen zin meer om naar de stad te fietsen en een ijsje te gaan eten, geen zin meer om opnieuw het zwembad in te springen en al helemáál geen zin om een summer job te zoeken. Wat nu? Doe deze quiz en ontdek wat je zou kunnen gaan doen!

Voor de quizwedstrijd van Clary, Cosima en Sagitta.

Mogelijke uitkomsten

Smoothies maken! (25 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is het maken van smoothies! Je bent dol op lekkere snackjes en hapjes en vindt het leuk om te koken en dingetjes te maken, maar wil toch ook wel een beetje op je buikje letten, aangezien je jezelf nog wel in bikini wilt durven vertonen. Met het maken van smoothies heb je een win-win-win situatie: het is lekker, gezond en je bent weer eventjes bezig geweest!

Tip: voor ideetjes ga je naar deze of deze website. Veel plezier!

Een scrapbook maken! (26 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is het maken van een scrapbook! Je hebt al ontzettend veel leuken dingen gedaan in je vakantie en vindt het persoonlijk altijd erg belangrijk om herinneringen te koesteren en op te kunnen halen. Ook ben je behoorlijk creatief en vind je het erg leuk om met een schaar, lijm en papier bezig te zijn. Mijn tip voor jou is om een mooi scrapbook te maken met al je mooie zomerherinneringen. Je bent lekker bezig, plus het is ontzettend leuk voor later!

Tip: kijk op deze pagina voor handige tips en ideetjes.

Meedoen aan een 30 days challenge! (15 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is het meedoen aan een 30 days challenge! Een 30 days challenge houdt in dat je dertig dagen lang schrijft; iedere dag schrijf je een ander kort verhaaltje. Er zijn veel verschillende soorten, die overal op het internet te vinden zijn. Jij bent creatief en houdt erg veel van schrijven, maar vindt het vaak wel moeilijk om de discipline op te roepen. De 30 days challenge helpt je goed vol te houden!

Tips: enkele 30 days challenges: 1, 2, 3.

Een dagje treinen! (20 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is een dagje treinen! Je vindt het leuk om alle hoeken van het land te zien en nieuwe plekken te ontdekken. Ook vind je het prima om een keer een dagje vroeg op te staan, de hele dag rond te rennen en 's avonds weer laat te gaan slapen. Je bent graag druk en reist graag. Mijn tip voor jou is om samen met een vriend/vriendin een dagkaartje van de trein te kopen en lekker een dagje rond te touren.

Tip: er zijn vaak acties voor dagkaarten van de NS, waaraan verschillende winkels deelnemen. Helaas zijn er op dit moment geen acties lopend, maar misschien heeft een kennis of familielid nog een kaartje liggen die je kunt overkopen? (;
Tip 2: ken je de tienertoer al? Met zo'n kaartje kun je, als je tussen de twaalf en de achttien jaar oud bent, drie dagen lang onbeperkt met de trein reizen voor €33,-

Bezoek de (kinder)boerderij! (19 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is het bezoeken van de (kinder)boerderij! Zit er een boerderij of kinderboerderij bij jou in de buurt? Vraag eens of je daar wat mag helpen; elke ochtend wat brood komen brengen, bijvoorbeeld, of de konijntjes borstelen. Je houdt veel van dieren en vindt het leuk om lekker buiten bezig te zijn. Als je elke dag even bij de (kinder)boerderij of het dierenparkje langs gaat, heb je weer een beetje een dagbesteding en heb je het gevoel dat je weer iets gedaan hebt met je dag. Je maakt jezelf en de beestjes blij! (;

Tip: hier kun je opzoeken of er een kinderboerderij bij jou in de buurt is.

Doe mee aan het postcrossing project! (14 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is het meedoen aan het postcrossing project! Dit project houdt kort gezegd in dat je brieven schrijft naar mensen over de hele wereld en brieven ontvangt van mensen over de hele wereld. De regel is, dat je voor één brief die je verzendt, ook weer één brief terugkrijgt van een random iemand (natuurlijk iemand die ook aan postcrossing meedoet) op de wereld. Jij bent erg sociaal en vindt het leuk en interessant om contact te maken en te hebben met mensen van over de hele wereld. Je bent geïnteresseerd in mensen en culturen en vindt het geweldig om daar van alles over te leren. Ook ben je redelijk creatief in het maken en schrijven van brieven en vind je het leuk om over jezelf te vertellen.

Tip: kijk even op de officiële website van postcrossing. Misschien vind je het echt wel heel leuk. (:

Leer alles over één van de vele wereldwonderen! (16 x uitgekomen)

Jouw ideale zomeractiviteit is het leren over een wereldwonder! Jij bent erg leergierig en nieuwsgierig en vindt het geweldig om feitjes te weten. Maar het leukste vindt je om iets tot op de bodem uit te pluizen en te weten te komen. En wat is er nu interessanter dan een wereldwonder? Ga naar de bieb en leen er boeken over en surf wat op het internet rond, totdat je je eigen theorie hebt kunnen vinden.

Tip: de Bermudadriehoek en de Piramide van Cheops zijn erg interessant.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Adamantium

    Is dat kinderboerderij Noord in Enschede? ;$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?