Wat voor cosplay type ben jij?

Het doen aan cosplay houdt in dat men zich verkleed als een personage uit een bepaalde game, anime/cartoon, manga/strip, televisieserie, boek of film. Vaak wordt dit gedaan op speciale dagen, die 'conventies' worden genoemd. Op zo'n conventie lopen honderden cosplayers rond, met een kostuum twee keer zo groot als henzelf, of juist erg onopvallend, met een kostuum dat ze volledig zelf hebben gemaakt, of op ebay hebben gekocht.
Er zijn dus heel veel verschillende soorten cosplays, maar wat voor cosplay zou jij dragen, mocht je naar zo'n conventie gaan? Of met andere woorden: wat voor cosplay type ben jij? Vul deze quiz in om het te weten te komen!


Voor de quizwedstrijd van Clary, Cosima en Sagitta, thema 1: fashion.

Mogelijke uitkomsten

Het 'creatieve' type (47 x uitgekomen)

Jij bent het creatieve cosplay type!
Het liefst maak jij je kostuums helemaal zelf en ga je dag en nacht met naald en draad aan de slag. Je vindt het prachtig om je eigen cosplay te maken en deze aan iedereen te laten zien op de dag van de conventie. Waarschijnlijk kijk je er dan ook maanden naar uit.
Je bent handig en creatief, maar ook een onwijs harde doorzetter; je zult niet stoppen tot je hét perfecte kostuum hebt gecreëerd.

Op de afbeelding: De Italiaanse cosplayer Serah Sirianni als Cecil Harvey uit Final Fantasy IV

Het 'subtiele' type (39 x uitgekomen)

Jij bent het subtiele cosplay type!
Het liefste wil jij een leuke, maar simpele outfit, waarin je gemakkelijk kunt bewegen als je eenmaal op de conventie bent, zoals een simpele kimono of een schooluniform. Je vindt het wel leuk om je als één van je favoriete personages te verkleden, maar van jou hoeft het allemaal niet zo uitgebreid; de conventie zelf is voor jou leuker en belangrijker dan het hebben van een fantastische cosplay. Bovendien wil je er ook niet al te veel geld en moeite aan kwijt.

Op de afbeelding: Shana uit Shakugan no Shana cosplay, cosplayer onbekend.

Het 'luie' type (152 x uitgekomen)

Jij ben het luie cosplay type!
Ik hoor je nu denken: 'lui, wat nou lui?' Maar je hebt het echt goed verstaan, want ik noem jou inderdaad het luie cosplay type. ;)
Je wil er mooi uit zien in je cosplay en toch nog aardig wat aandacht trekken, maar toch ben je óf niet creatief genoeg óf te lui om zelf een kostuum te maken, dus heb je een prachtige cosplay besteld op ebay of een cosplay site. Het koste je aardig wat zakcentjes, maar je hebt dan ook wel weer wat.

Op de afbeelding: Een cosplay van Mikasa Ackerman uit Shingeki no Kyojin, te koop op cosplaysky.com

Het 'verlegen' type (69 x uitgekomen)

Jij bent het 'verlegen' cosplay type!
Je bent ietwat verlegen en vindt het zelfs op een conventie waar iedereen gek doet wat lastig om jezelf goed te uiten. Je wilt niet al te veel aandacht trekken, maar vindt het wel leuk om te observeren wat er allemaal om je heen gebeurt. Daarom zet je alleen een leuke pruik of pikachu-oren op, om er toch bij te horen, maar niet al te veel op te vallen.

Op de afbeelding: cosplay wig, te koop op myeyesoul.com

Het 'gekke' type (72 x uitgekomen)

Jij bent het 'gekke' cosplay type!
Hoeze gek? Nou ja, omdat je het waarschijnlijk leuk vindt om je gezicht groen te verven of enge contactlenzen in te doen, om óf mensen te stuipen op het lijf te jagen, óf om ze aan het lachen te maken. Je doel is in ieder geval om flink op te vallen, maar niet met een 'mooi' iets, maar met een 'gek' iets. Ook wil je er allemaal niet al te veel geld uitgeven, dus ben je creatief met goedkope dingetjes en flans je zelf het één en ander in elkaar.

Op de afbeelding: Angry Birds cosplay, cosplayer onbekend.

Statistieken

Statistieken

Reageer (13)

  • Catmint

    Niet lui, ik kan nog niet naaien. Mijn moeder maakt mijn kostuums altijd.

    6 jaar geleden
  • Greenstone

    Lui, oh well. Maybe. Ik krijg een deeltje van mijn semi-casual cosplay voor mijn verjaardag :'D

    7 jaar geleden
  • Scara

    lui.

    Niet lui maar anime is verboden bij mij thuis. Daarom kan ik het niet maken.
    Ik wilde altijd al een Asuna cosplay.

    7 jaar geleden
  • Elevens_Eggos

    creatieve type dat is eigenlijk waar xD

    7 jaar geleden
  • Sekki

    Luie type..oke misschien is dat waar, maar ik heb wel een deel van de outfit zelf gemaakt

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?