Op wie uit mijn story 'Het Doolhof' lijk jij het meeste? [nieuwste versie]

"Als een klas van de middelbare school op excursie gaat naar Parijs, loopt dat anders dan dat ze verwachten. Eén voor één verdwijnen de leerlingen, terwijl niemand in de bus dit merkt. Ze komen terecht in een vreemde wereld, waar de dimensies elkaar overlappen. Al vrij snel ontdekken ze dat ze van dimensie naar dimensie kunnen reizen door zwarte gaten. Maar wie of wat heeft hen naar deze wereld gestuurd? Wat is de Mist die Sora, één van de leerlingen, beweert te zien? Zes van hen zullen het pad van het Licht bewandelen, zes van hen zullen het pad van het Duister bewandelen. Maar wie zal er winnen? Zij of de wereld waarin ze zijn beland?"


Het Doolhof is een verhaal vol fantasie en spanning, maar ook met personages die ieder een diepgaande persoonlijkheid hebben, ontstaan door alles wat zij in hun leven hebben meegemaakt.
Sora, Sophie, Mitch, Tyler, Christy, Sarah, Thomas, Andy, Laura, Alice, Matt en Björn. Op wie van hen lijk jij het meest?
Vul deze quiz in om erachter te komen!

Mogelijke uitkomsten

Sophie Rhine (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Sophie Rhine.
Sophie is een meisje dat het heel belangrijk vind dat anderen haar leuk en aardig vinden, maar hierdoor is ze vaak in conflict met zichzelf. Zo ook als ze steeds closer wordt met Sora, een meisje dat al jaren gepest wordt op school. Aan de ene kant wil ze dat Sora haar aardig vindt, maar aan de andere kant wil ze niet dat haar klasgenoten een zelfde soort beeld van haar krijgen als van Sora. Dit brengt voor Sophie veel moeilijkheden met zich mee.
Ook is ze bijna altijd vrolijk en spontaan, hoewel nooit duidelijk is of dit Sophies werkelijke karakter is, of dat dit enkel een masker voor haar is.
Sophie is spontaan verliefd geworden op Mitch, een jongen uit haar klas aan wie ze nooit zoveel aandacht heeft besteed. Onduidelijk is, of dat deze gevoelens echt van Sophie zijn of dat de andere wereld met haar gedachten speelt.
In de andere wereld, wil Sophie niet vechten, geen enkel wezen wil ze pijn doen en koppig houdt ze deze gedachte ook vol, totdat Matt haar ervan overtuigd dat ze moet vechten om zichzelf aan haar geliefden te verdedigen, anders zal ze niet overleven in Caèlus.
Als je haar in een aantal woorden zou moeten omschrijven zouden de woorden meegaand, standvast, gevoelig en spontaan het beste bij haar passen.

Björn van der Linden (7 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Björn van der Linden.
Björn staat op school bekend als de grappenmaker, de voetbalfreak maar ook de jongen die altijd een beetje anders dan anders is. Voetbal betekent heel veel voor hem, omdat het hem in zijn moeilijke jeugd waarin hij de jongste was van vier jongens heeft geholpen zich te onderscheiden en zijn ouders te laten zien dat ook hij ergens goed voor is.
Björn is heel erg bang dat men hem niet accepteert en daarom heeft hij zichzelf de rol als grappenmaker gegeven, zodat men zijn bestaan in ieder geval erkent en ook op prijs stelt in awkward situaties. Ook hierdoor klampt hij zich vast aan het handjevol mensen van wie hij zeker weet dat zij hem accepteren zoals hij is, hiertoe behoren vooral de jongens Mitch en Tyler.
Hij weet niet zoveel van liefde af en verzet zich er ook vaak tegen, vanwege het mislukte huwelijk van zijn ouders gelooft hij namelijk niet meer in de liefde. Bovendien is hij van mening dat meisjes alleen hun nagels en hun haren belangrijk vinden.
Van binnen heeft Björn er moeite mee de andere wereld te accepteren, maar toch is hij degene die de sfeer luchtig probeert te houden. Toch vermorzelt het hem van binnen, de onverklaarbare situatie waarin hij zich bevindt. En hij mist zijn voetbal.
Als je hem in een aantal woorden moest beschrijven zouden de woorden sportief (in beide betekenissen), gevoelig, introvert en realistisch het beste bij hem passen.

Mitch Smit (22 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Mitch Smit.
Mitch is op school een onopvallende jongen, achter wie niet iedereen een diepgaande achtergrond zoekt, maar hij heeft deze wel. Hij is een dromer, hoewel niet iedereen dat van hem verwacht. Muziek is zijn leven en helpt hem de wereld om hem heen te begrijpen als hij alles kwijtraakt wat hij heeft. Hoewel hij dromerig is, zijn Mitch's oplossingen voor onverklaarbare situaties vaak wel realistisch en is hij een rationeel denker.
Hij houdt van rechtvaardigheid, net als zijn vriend Björn, en zal er dan ook alles aan doen om dat te bereiken. Ook is hij voor samenwerking, want 'samen zijn we sterker dan alleen'.
Maar, hoewel Mitch's persoonlijkheid perfect lijkt, is deze verre van perfect. Als Mitch alles kwijtraakt: zijn reden om te bestaan, zijn besef van alles wat er om hem heen gebeurt en zijn wil om door te gaan tot het bittere eind, is hij gebroken en moeilijk om weer te lijmen.
Hij gelooft heel sterk in ware liefde en is dan ook in eerste instantie verbaasd als hij zo plotseling verliefd wordt op het meisje Sophie Rhine, maar hij laat dat al snel los en zweert dat hij haar zal beschermen voor alle gevaren in de wereld. Maar ook dat zal misschien kunnen zorgen voor Mitch's instorting.
Iedereen ziet Mitch als een leider in de andere wereld en dat legt een zware last op zijn schouders. Hij spreekt met zichzelf af dat niemand hem ooit zal mogen zien huilen of gebroken zijn, omdat hij ervan is overtuigd dat dan iedereen om hem heen hem zal afwijzen.
Als je hem in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden dromerig, vastberaden, gevoelig en dapper het beste bij hem passen.

Alice Verheyen (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Alice Verheyen.
Alice is het populaire meisje op wie alle jongens verliefd zijn en op wie alle meisjes jaloers zijn. Tenminste, dit is hoe ze bekend staat bij de mensen om haar heen. Alice heeft zowel the beauty als the brains en dat is waarom mensen haar vaak als het perfecte meisje zien, maar van binnen is Alice helemaal niet zo perfect.
Slim is ze, jazeker, en knap ook, maar eigenlijk is Alice heel ongelukkig. Ze is al jaren bevriend met Laura Dockx, die ze haar beste vriendin noemt, maar Alice vermoedt dat er iets gaande is tussen Laura en haar vriendje, Thomas de Jongh en als ze er dan ook achterkomt dat haar voorgevoel klopte, breekt ze van binnen en probeert ze zich wanhopig vast te klampen aan haar andere klasgenootjes, die haar helemaal niet zo aardig blijken te vinden als ze had gehoopt.
De relaxte jongen Andy Wright is de enige aan wie ze zich nog vast kan houden, maar ook hij vertrouwt het blonde meisje niet volledig.
Alice neemt namelijk meer dan dat ze geeft en in een vriendschap hoort dit in balans te zijn, maar dit weet ze niet zo goed, omdat vriendschap iets is wat ze nooit echt heeft gekend. Ook liefde kan ze maar moeilijk begrijpen, mede doordat Alice is opgevoed door au pairs, terwijl haar ouders het te druk hadden met werken.
Dit alles speelt zich af in Alice's hoofd als de groep al is aanbeland in de andere wereld, waardoor het blonde meisje zich meer met haar persoonlijke problemen bezig houdt dan met de gemeenschappelijke problemen in de wereld.
Als je haar in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden eenzaam, quasi-perfect, ongelukkig en hard het beste bij haar passen.

Laura Dockx (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Laura Dockx.
Laura is een meisje dat streeft naar perfectie op alle denkbare gebieden, mede doordat haar beste vriendin Alice Veheyen op al deze gebieden perfect lijkt te zijn en Laura jaloers op haar perfectie is. Hoewel deze twee meiden elkaar hun beste vriendin noemen, weet Laura niet hoe erg Alice van binnen lijdt en weet Alice niet hoe onzeker Laura is. Hierdoor leven ze als het ware naast elkaar, dan met elkaar.
Laura begrijpt niet dat perfectie iets is wat niet noodzakelijk is voor geluk, en door haar perfectionisme heeft ze dan ook geen tijd om gelukkig te zijn. Sowieso heeft ze het moeilijk, omdat ze verliefd is op Thomas de Jongh, die in feite het vriendje van Alice is. Als Thomas ook gevoelens voor haar blijkt te hebben, is Laura zo zielsgelukkig dat ze vergeet dat ze Alice verraadt door stiekem met Thomas af te spreken. Ook realiseert ze zich niet dat het vreemd is, dat Thomas het niet uit wil maken met Alice voor haar en alles achter de rug van zijn vrienden om wil doen.
Als Alice hun geheime relatie ontdekt, komt het schuldgevoel hard aan bij Laura, ze stort in en wenst zichzelf de hel toe.
Als je haar in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden perfectionistisch, kwetsbaar, onzeker en naïef het beste bij haar passen.

Christy Mills (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Christy Mills.
Christy is een tomboy, een meisje dat niet kan begrijpen waarom andere meisjes interesse hebben voor kleding, liefde en make up. Christy maakt het niet uit als haar kleren vies worden en haar nagels afbreken, zolang ze maar haar enige passie kan uitvoeren: voetbal.
Hierin lijkt ze op Björn, die net als haar voetbal ook als uitlaatklep voor emoties ziet. Maar ze is ook totaal anders dan hem, ze heeft namelijk een grote mond en is brutaal op bijna alle momenten waarop ze met iemand spreekt. Ze is hard, hard met woorden, en ook fel in haar spel met voetbal.
Veel andere meisjes zijn bang voor haar en mijden haar, waardoor ze vaak alleen is, maar eigenlijk vindt ze dit niet erg.
Christy is ook een durfal, maar schrikt wel heel erg als ze in de andere wereld terecht komen. Ineens lijkt haar hele realiteit in te storten en omdat Christy nooit gelooft heeft in sprookjes en extreem realistisch is, valt het haar heel zwaar.
Ze heeft het gevoel dat de wereld iets tegen haar heeft en verdrinkt in zelfmedelijden, terwijl ze niet ziet dat anderen het misschien zelfs nog zwaarder te verduren hebben dan zij.
Als je haar ine en aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden dapper, brutaal, realistisch en tomboy het beste bij haar passen.

Thomas de Jongh (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Thomas de Jongh.
Thomas is een jongen die gemeden wordt door heel veel klasgenoten. Velen zijn bang voor hem en eigenlijk bevalt die uitstraling hem prima. Hij houdt namelijk niet zo van gezelschap, het liefst is hij alleen.
Thomas is snel agressief en ook manipulatief, hij kan er heel gemakkelijk voor zorgen dat mensen doen wat hij wil, dit komt vooral door het feit dat hij in zijn vroegere jeugd nooit is tegengesproken, waarschijnlijk omdat zijn ouders hem in eerste instantie bijna hadden verloren: hij was namelijk bijna gestikt in de baarmoeder.
Ook is hij snel gefrustreerd en gaat hij het liefst op in de houding die hij heeft, enkel om mensen niet bij hem binnen te hoeven laten. Hij gelooft ook niet in liefde en ziet 'liefde' alleen als iets om in op te gaan in plaats van op te gaan in zijn agressiviteit. Het is dan ook niet zeker of hij werkelijk van Alice, laat staan van Laura, houdt en eigenlijk weet hij dat zelf ook niet zo goed.
Niemand weet precies hoe Thomas van binnen is, ook hijzelf niet. Hij is zo opgegaan in de muur die hij om zich heen heeft gebouwd, dat hij niet goed meer weet wat echt en wat kunstmatig is.
Als je hem in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden introvert, manipulatief, agressief en verloren het beste bij hem passen.

Sora Yue (11 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Sora Yue.
Sora is anders, heel anders dan de anderen om haar heen en dat is waarom ze altijd alleen is. Ze heeft een mysterieuze uitstraling die veel mensen niet kunnen plaatsen, sommigen voelen zich erdoor aangetrokken, zoals Tyler Grice, maar hij weet niet goed wat hij ermee aan moet en besluit haar ook te negeren, net als alle anderen.
Sora is gewend om alleen te zijn en maakt er dan ook geen probleem van. Ze weet zich goed te uiten met behulp van haar creativiteit en fantasie en dat is de enige reden waarom ze niet zo eenzaam voelt als ze zich zou moeten voelen. Wel voelt ze dat ze anders is en ze begrijpt niet goed waarom. Ze draagt toch geen rare kleren en is ook geen betweter die iedere les haar hand op steekt als de leraar iets vraagt? Waarom wordt ze dan zo vermeden?
Sora wordt als mysterieus gezien, hoewel ze zichzelf helemaal niet mysterieus vindt. Ze heeft het gevoel dat die rol haar wordt gegeven, dan dat ze die rol echt zelf speelt.
Als ze verliefd wordt op de knappe, populaire Tyler, weet ze niet goed wat ze met zichzelf aanmoet, maar toch verklaart ze haar liefde voor hem, waarna ze hard wordt afgewezen. Dan lijkt er iets in haar te knappen, waardoor Sora zich wel eenzaam gaat voelen. Ze stopt haar gevoelens weg, maar die komen weer naar boven als Tyler haar in de andere wereld redt van een wezen wat haar al de hele tijd achtervolgt, een wezen dat alleen zij kan zien.
Omdat Sora van fantasy houdt, had ze niet veel moeite met de andere wereld, maar dus wel met de Mist, de Mist die alleen zij kan zien. Sora blijkt speciaal te zijn in de andere wereld, iets wat ze nog minder snapt. Waarom zij? Zo speciaal is ze toch helemaal niet?
Als je haar in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden dromerig, creatief, gevoelig en mysterieus het beste bij haar passen.

Andy Wright (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Andy Wright.
Andy wordt vaak gezien als de rustige, relaxte jongen, wat soms ook wel als irritant wordt ervaren. In de meest onmogelijke situaties blijft Andy kalm en zegt hij dat iedereen eens even rustig moet doen, omdat het allemaal wel mee valt wat er aan de hand is.
Andy is dan ook de enige die volledig kalm blijft als ze in de andere wereld terecht komen, gewoon omdat hij van mening is dat paniek helemaal niets oplost en daar heeft hij ook gelijk in.
Hij houdt niet zo van mensen, in ieder geval niet om mee om te gaan, hij vindt het wel heel leuk om te kijken wat mensen allemaal aan het doen zijn. Dat doet hij dan ook vaak: mensen kijken. Wel gaat hij met Thomas de Jongh om, wat een vreemde combinatie lijkt, maar Andy vindt het allemaal wel best. Maar toch is hij het allerliefste alleen met zijn iPod.
Andy houdt ook niet zo van meisjes, maar voelt zich wel af en toe op een vreemde manier aangetrokken tot de populaire Alice Verheyen, wat eigenlijk volledig tegen zijn principes ingaat, omdat hij Alice ook een vreselijke dramaqueen vindt. Hij is de enige die Alice opvangt als ze alleen over is, gebasseerd op die aantrekkingskracht die hij voelt.
Hij is vaak degene die de sfeer luchtig houdt in de andere wereld, met zijn doorsnee opmerkingen als het hebben van blaren. Ook zorgt hij ervoor dat de rust nog enigszins blijft bestaan.
Als je hem in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden rustig, rationeel, relaxt en betrouwbaar het beste bij hem passen.

Matthew Adams (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Matthew Adams.
Matthew wordt bijna nooit bij zijn volledige naam genoemd, maar altijd afgekort tot Matt. Dit komt omdat hij vernoemd is naar zijn vader, die ook Matthew heeft, maar Matt wil liever niet vergeleken worden met zijn vader, waardoor hij zich altijd voorstelt met de naam 'Matt'.
Matt is een hoogbegaafde jongen, die ook een aantal klassen heeft overgeslagen en daardoor jonger is dan de rest. Hij is dan ook heel slim en streeft naar het zo snel mogelijk invullen van sudoku's, iets waarin zijn broer ook heel erg goed is. Hij droomt ervan zijn broer op een dag te verslaan, omdat zijn broer zelfs nog slimmer is dan hij en meer wordt geprezen, waardoor Matt vaak door zijn ouders en de rest van de familie op de tweede plaatst wordt gezet.
Hij heeft weinig vrienden, omdat hij vriendschap niet belangrijk vindt in zijn leven. Hij heeft een oneindige prestratiedrang door zijn familiesiutatie en wil dan ook overal de beste in zijn. Het maakt hem niet uit als hij wordt genegeerd door zijn hele klas, als zijn ouders hem maar zullen accepteren.
Ook heeft hij een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, waar hij dan ook erg naar streeft.
In de andere wereld probeert Matt een verklaring te zoeken voor alles wat er gebeurt, maar dat blijkt moeilijker te zijn dan dat hij had gedacht. Iedereen verwacht een theorie van hem, wat ervoor zorgt dat er veel druk op hem ligt. Toch blijkt hij de betrouwbaarste van het stel te zijn, degene aan wie ze misschien wel het meeste hebben, omdat hij, ondanks het feit dat hij de wereld niet meer kan verklaren, toch rustig blijft.
Als je hem in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden rechtvaardig, perfectionistisch, slim en betroubaar het beste bij hem passen.

Sarah Kapur (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Sarah Kapur.
Sarah is een geadopteerd meisje met een Indiaase achtergrond, maar omdat ze op heel jonge leeftijd is geadopteerd, weet ze maar weinig van haar moederland af. En hoe weinig zij van India weet, weten haar klasgenoten ook van haar. Want Sarah is verlegen, heel verlegen en gesloten, het lijkt soms alsof ze zich afsluit van de hele buitenwereld.
Ze heeft eigenlijk een hekel aan deze onrechtvaardige, verschrikkelijke wereld en droomt van de ideale wereld die alleen bestaan in de talloze boeken waarachter ze zich vaak verstopt. Lezen is daarom ook haar passie, haar leven, alles wat ertoe doet.
Waarschijnlijk heeft niemand ooit haar echte 'ik' gezien, misschien zelfs zijzelf niet, omdat ze zich zo opsluit in haar droomwereld. Maar diep van binnen is Sarah lief, eerlijk en betrouwbaar en zou ze een geweldige vriendin zijn als iemand haar daartoe de kans gaf.
Als Sarah terecht komt in de andere wereld, is ze zielsgelukkig, ze gelooft dat deze wereld haar ideale, perfecte wereld zal zijn, maar het zal niet lang duren voordat ze beseft dat ook deze wereld niet perfect is.
Als je haar zou moeten omschrijven in een aantal woorden, zouden de woorden gesloten, idealistisch, eerlijk en beleefd het beste bij haar passen.

Tyler Grice (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meeste op Tyler Grice.
Tyler is een knappe jongen, populair bij de meisjes en als rivaal gezien door de jongens, maar eigenlijk kent bijna niemand hem goed. Meestal wordt er naar hem gekeken als een perfecte verschijning, maar eigenljk is dat helemaal niet zo. Tyler mag dan knap zijn, zijn persoonlijkheid is eigenlijk niet echt iets om altijd trots op te zijn.
Hij is namelijk best een beetje een aansteller en een watje, ten eerste omdat hij bang is voor alles wat op horrorfilms lijkt en ten tweede omdat hij alle verhalen die hij vertelt altijd tien keer zo overdreven zijn dan de realiteit. Maar aan de andere kant is hij ook heel puur en echt, omdat iedereen die veel met hem omgaat weet hoe Tyler in elkaar steekt.
En als je hem dan ook echt goed kent, weet je dat hij een vechter is, een vechter voor rechtvaardigheid en dat hij nooit zal opgeven totdat hij zijn doel heeft bereikt. Als er iets op het spel staat, vergeet hij ineens dat hij zo bang voor enge dingen is.
Tyler voelt zich al een hele tijd aangetrokken tot het buitenbeentje Sora Yue en hij weet niet goed waarom, maar het gevoel dat hij heeft blijft telkens maar naar boven komen. Tyler weet dat Sora gevoelens voor hem heeft, omdat ze die al wel eens aan hem verklaart had, maar toen had hij haar heel hard afgewezen en nog steeds heeft hij daar spijt van, omdat hij de aantrekkingskracht die hij voor haar voelt nog steeds niet heeft kunnen begrijpen.
Als Sora constant in gevaar is in de andere wereld, aarzelt Tyler eerst voor hij haar leven redt en ook daar voelt hij zich schuldig over. Hierna zweert hij dat hij Sora zal beschermen en hij zal niet opgeven totdat hij haar heeft geredt. Langzaam aan begint hij te begrijpen dat hij verliefd op haar is en beetje bij beetje accepteert hij dat.
Als je hem in een aantal woorden zou moeten omschrijven, zouden de woorden vastberaden, rechtvaardig, dapper en puur het beste bij hem passen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (11)

  • Katalante

    Sora, maar volgensmij lijk ik echt op niemand hiero haha.
    Ik ben inderdaad wel creatief en een dromer en hoor ik niet bij het 'popu-clubje'
    Maar ik ben wel stoer, sportief, hard, vurig, intelligent(hele erge betweter), perfectionist, dapper en nieuwsgierig, iets wat volgensmij niet echt bij Sora past.

    1 decennium geleden
  • Morgenster

    OMG ik lijk echt abnormaal veel op Sora. Alleen klopt dat betweter gedeelte niet, want dat ben ik net volgens iedereen weer wel.
    Lijkt me een super leuk verhaal en ik zal eens gaan kijken.

    1 decennium geleden
  • Jaegerjaquez

    Mitch Smit <333 He's hot
    x

    1 decennium geleden
  • XCutiepieX

    Sara Kuper
    lezen is mijn leven
    schrijven is een droom
    begrepen worden is mission impossible

    1 decennium geleden
  • AgentNCD

    Mitch Smit. WAAR IK BEN PRECIES HET ZELFDE, alleen ben ik een meisje.... >.<
    Maar, Mitch is best wel knap
    Gedaches; BEST WE? BEN JE NU HELEMAAL GEK GEWORDEN? MITCH IS EEN KNAPPERD! ASDFGHJKL <3 PLEASE, LET HIM BE YOU'RE BOYFRIE-
    Me; Ja, je hebt gelijk!
    *Zwijmelt weg*
    Hahaha
    IK GEEF JOU EEN UBERCOOLECHOCOSNOEPIEKUDO!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?