Welk Harry Potter boek past het best bij jou?



Harry Potter zijn de boeken waar we van houden. Het toppunt van fantasie, drama, actie, avontuur en thriller in één. We hebben de boeken inmiddels al heel vaak gelezen, maar zijn er alsnog verzot op. Het is zo mooi geschreven en goed uitgewerkt. Af en toe hebben we nog steeds de sterke drang een Harry Potter boek te lezen. Maar op zo'n moment moet je een moeilijke keuze kunnen maken. Welk boek? Er zijn er maar liefst tien... Daarom deze quiz, om te kijken welk Harry Potter boek het best bij jou past en welke je zeker (nog) een keer moet lezen!



Deze quiz is gemaakt door Pippilotta en Droppie10

Mogelijke uitkomsten

Harry Potter en de steen der wijzen (25 x uitgekomen)

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Harry Potter en de geheime kamer (21 x uitgekomen)

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek.

Harry Potter en de gevangene van Azkaban (71 x uitgekomen)

Voor Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus begint, moet hij de zomervakantie bij zijn gemene oom en tante doorbrengen. Door een magisch ongelukje komt hij ineens 's avonds laat op straat te staan. Dan blijkt dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Jeweetwel, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt.
Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, maar Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.

Harry Potter en de Vuurbeker (84 x uitgekomen)

Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!

Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.

Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...

Harry Potter en de Orde van de Feniks (95 x uitgekomen)

Harry Potter staat op het punt om te beginnen aan zijn vijfde schooljaar op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Harry kan haast niet wachten en bovendien wil hij weten waarom zijn vrienden Ron en Hermelien de hele zomer zo geheimzinnig hebben gedaan. Maar wat Harry zal gaan ontdekken in zijn nieuwe schooljaar zal zijn wereld op z'n kop zetten...

Harry Potter en de halfbloed prins (67 x uitgekomen)

Het land wordt geteistered door vreemde rampen en aanslagen, en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onhellspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry Potter s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harrys terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het elnd van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft?

Harrys zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen...

Harry Potter en de relieken van de dood (86 x uitgekomen)

Harry staat voor een duistere, gevaarlijke en haast onmogelijke taak: hij moet de overgebleven Gruzielementen van Voldemort opsporen en vernietigen. Nooit eerder voelde Harry zich zo eenzaam en onzeker over zijn toekomst. Maar het is aan hem om de kracht te vinden om de zware taak goed te volbrengen. Om zonder angst of aarzeling aan zijn lange, zware reis te beginnen, moet Harry eerst zijn veilige omgeving verlaten...

Fabeldieren en waar ze te vinden (44 x uitgekomen)

In vrijwel ieder toverhuishouden is een exemplaar van Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden aanwezig. Nu hebben ook Dreuzels de kans om erachter te komen waar de Quintaped leeft, wat de Pulkerik eet en waarom je nooit een schoteltje melk buiten moet zetten voor een Knarl.

Zwerkbal door de eeuwen heen (15 x uitgekomen)

Als u zich ooit heeft afgevraagd waar de Gouden Snaai vandaan komt, hoe Beukers zijn ontstaan en waarom de Wigtown Wanderers een afbeelding van een hakmes op hun gewaad hebben, moet u Zwerkbal Door de Eeuwen Heen kopen. Deze beperkte oplage is een facsimile van het boek uit de schoolbibliotheek van Zweinstein, die vrijwel dagelijks door jonge Zwerkbalfans wordt geraadpleegd.

De vertelsels van Baker de Bard (23 x uitgekomen)

'De vertelsels van Baker de Bard' is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen met het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. De vijf toversprookjes zijn uit de oorspronkelijke runen vertaald door Hermelien zelf en geïllustreerd door J.K. Rowling. Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (22)

  • InnieVilijn

    De iets van nogwattes
    Ik ben nu bezig in Harry Potter en de gevangende van Azkaban
    (ik ben de naam kwijt
    Jullie:@
    Ik:(puh)
    Jullie:(huil)
    Ik:(yeah)
    Jullie:(huil)(huil)
    Ik:8
    AVADA KEDAVRA!!!!

    7 jaar geleden
  • DreamerxxBFF

    De Orde van de Feniks
    ik lievelings is Harry Potter en de relieken van de DOOD

    9 jaar geleden
  • myrt3

    de vuurbeker, jammer die heb ik al gelezen.

    9 jaar geleden
  • Jamie2003

    Ik heb een gezien en gelezen ben nu met 2 lezen bezig ik ben op een uitgekomen

    9 jaar geleden
  • Write2it

    Aaargh, ik wil niemand doden! Dat is gemeen... He die arme Albus maar gekozen, want die anderen hadden een nog langer leven voor zich. Enorm schuldgevoel...

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?