Welke kleine katachtige uit Zuid-Afrika ben jij?

Welke kleine katachtige uit Zuid-Afrika ben jij? Test het hier!
Wil je ook een van deze quizzen doen?:
https://www.quizlet.nl/quiz/418580/kan-jij-de-zuidafrikaanse-namen-van-diersoorten-goed-vertalen-naar-het-nederlands/
https://www.quizlet.nl/quiz/418559/wie-ben-jij-van-rundfunk/
https://www.quizlet.nl/quiz/418410/welke-soort-slang-ben-jij/
https://www.quizlet.nl/quiz/418339/deze-quiz-gaat-over-spaties/
https://www.quizlet.nl/quiz/418317/welk-kattenras-ben-jij-veel-uitkomsten/
https://www.quizlet.nl/quiz/418289/welk-paardenras-ben-jij-veel-uitkomsten/

Mogelijke uitkomsten

Zuid-Afrikaanse wilde kat (5 x uitgekomen)

Naar Driscoll et al. (2007) worden vijf ondersoorten van de wilde kat wetenschappelijk erkend:[1][2]

Europese wilde kat (Felis silvestris silvestris) - Komt voor in Centraal-Europa, Schotland, Pyreneeën, de Karpaten, Balkan, Anatolië en het westen van de Kaukasus.
Aziatische steppenkat of steppenkat (Felis silvestris ornata) - Komt voor in Centraal-Azië, tot het westen van India, het westen van China en het zuiden van Mongolië.
Nubische kat of Afrikaanse wilde kat (Felis silvestris lybica) - Komt voor in Transkaukasië, het zuidoosten van Europees Rusland, het westen van Centraal-Azië, Iran, de Levant, de randgebieden van het Arabisch Schiereiland, Noord-Afrika, de Sahelzone van West-Afrika, oostwaarts naar Soedan en Ethiopië. Nubische katten werden vereerd door de oude Egyptenaren.
Zuid-Afrikaanse wilde kat (Felis silvestris cafra) - Komt voor in Zuidelijk Afrika.
Gobikat of Chinese bergkat (Felis silvestris bieti) - Komt voor in het noorden van China in de provincies Binnen-Mongolië, Sinkiang, Gansu en Qinghai.

Zwartvoetkat (7 x uitgekomen)

De zwartvoetkat (Felis nigripes) is een katachtige uit de drogere streken van zuidelijk Afrika. De zwartvoetkat is de kleinste kattensoort. Waarschijnlijk is hij nauw verwant aan de woestijnkat.
De zwartvoetkat heeft een lichtbruine vacht, waarover grote zwarte vlekken en strepen lopen. Over de poten lopen brede, donkere ringen. De voetzolen zijn geheel zwart en behaard. Ook de punt van de dikke, korte staart is zwart. De zwartvoetkat heeft slechts een klein neusje. De oren zijn groot en de kop is klein, breed en rond. De zwartvoetkat wordt 27 tot 50 centimeter lang en 1 tot 3 kilogram zwaar. De staart is 13 tot 20 centimeter lang.
De zwartvoetkat jaagt voornamelijk op kleinere zoogdieren, als muizen, gerbils en andere knaagdieren en springspitsmuizen. Ook andere kleine dieren, als hagedissen, vogeltjes, spinnen, termieten en sprinkhanen. De zwartvoetkat is een goede graver, en veel prooien weet hij te vangen door ze uit te graven. Zwartvoetkatten halen voldoende vocht uit het voedsel, en hoeven daardoor zelden tot nooit te drinken.
De zwartvoetkat is een solitair nachtdier, die twee of drie uur na zonsondergang actief wordt. Na een draagtijd van 63 tot 68 dagen worden twee tot drie jongen geboren in november of december. Het mannetje helpt niet mee met de zorg voor de jongen.
Zwartvoetkatten leven in de open zandige halfwoestijnen, steppen en savannen van Zuid-Afrika, Botswana en Namibië, zoals de westelijke Kaap, de Kalahari en de Karoo. De zwartvoetkat heeft een voorkeur voor schaars begroeid land, maar heeft wel struikgewas, graspollen of een termietenheuvel nodig om zich in te verschuilen voor gevaar.

Serval (4 x uitgekomen)

De serval (Leptailurus serval of Felis serval) is een katachtige die leeft op de Afrikaanse savanne. Het is de enige soort uit het geslacht Leptailurus. Serval komt uit het Portugees en betekent wolvenhert.
De serval is een middelgrote katachtige met zeer lange poten (relatief de langste poten van alle katachtigen), een kort staartje, lange nek en een kleine kop met grote, afgeronde oren en een korte snuit. De vacht is geelbruin van kleur, met een onregelmatige tekening van zwarte strepen en vlekken. Een zwarte kleurvariëteit is in sommige gebieden algemeen, vooral in bergachtige streken als het Ethiopisch Hoogland, terwijl in Oeganda en Oost-Congo-Kinshasa een variëteit met een meer gespikkelde vacht algemeen is. De onderzijde is vuilwit van kleur. De korte staart is afwisselend zwart en geelbruin geringd. De achterzijde van de oren zijn zwart, met een duidelijke witte vlek in het midden.

Hij heeft een kop-romplengte van 67 tot 100 centimeter. De staart is 24 tot 35 centimeter. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes. Mannetjes wegen 10 tot 18 kilogram (gemiddeld 13 kilogram), vrouwtjes wegen 6 tot 12,5 kilogram (gemiddeld 11 kilogram).

Zwarte Serval (6 x uitgekomen)

De serval (Leptailurus serval of Felis serval) is een katachtige die leeft op de Afrikaanse savanne. Het is de enige soort uit het geslacht Leptailurus. Serval komt uit het Portugees en betekent wolvenhert.
Een zwarte kleurvariëteit is in sommige gebieden algemeen, vooral in bergachtige streken als het Ethiopisch Hoogland, terwijl in Oeganda en Oost-Congo-Kinshasa een variëteit met een meer gespikkelde vacht algemeen is.

Witte Serval (4 x uitgekomen)

De serval (Leptailurus serval of Felis serval) is een katachtige die leeft op de Afrikaanse savanne. Het is de enige soort uit het geslacht Leptailurus. Serval komt uit het Portugees en betekent wolvenhert.

Caracal (7 x uitgekomen)

De caracal (Caracal caracal, syn. Felis caracal, Profelis caracal) is een middelgrote katachtige uit Afrika en Zuidwest-Azië. Hij wordt soms ook woestijnlynx genoemd, vanwege de pluimpjes aan de oren. De caracal is waarschijnlijk echter meer verwant aan de Afrikaanse goudkat en (in mindere mate) de serval, dan aan de lynxen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?