Ben jij een hondenkenner?

Deze quiz is best wel moeilijk. Misschien leer je er zelfs wat van, of wist je alles al? Dat is wel heel knap.
Bereid je voor op deze lange lijst met vragen. De ultieme ben-ik-een-hondenkenner-test!

Niks opzoeken op het internet hè, anders klopt je score niet!
P.s. Bij de uitslagen is er ook een uitslag genaamd "antwoorden". Als je benieuwd bent naar wat je goed/fout hebt gedaan, kan je daar eens gaan kijken! (lol)

Mogelijke uitkomsten

Jij weet (bijna) alles! (23 x uitgekomen)

Jij hebt op 1 of 2 foutjes na, alles goed beantwoord! Goed gedaan, hopelijk heb je niks opgezocht.

Jij weet opzich wel veel (0 x uitgekomen)

Jij hebt een paar fouten gehad, maar voor de rest weet jij best wel veel van honden af! Goed gedaan.

Matige hondenkenner... (8 x uitgekomen)

Misschien verkeerd gegokt? Maakt niet uit, hopelijk heb je nu wat geleerd!

Antwoorden: (0 x uitgekomen)

1. De oorspronkelijke naam van de hond is Canis lupus familiaris. Canis staat voor zoogdier uit de familie van de hondachtigen. Lupus familiaris betekent "gezelschapsdier", wat de naam al zegt.
2. Een hond wordt niet alleen maar gebruikt voor hulp- of politiehond. Ze worden het meest gebruikt voor gezelschapsdieren.
3. De hond stamt alleen van de hond af. Veel mensen denken ook van jakhalzen of coyotes, maar dat is niet waar.
4. Een hond heeft een schouder, elleboog, pols en enkel allemaal.
5. Het gebit bestaat wel uit 42 tanden! (Hoek- en snijtanden meegeteld).
6. Ja, puppy's wisselen hun tandjes ook!
7. Honden zijn carnivoren, dat betekent dat ze alleen vlees eten. Vroeger dacht men dat het omnivoren waren, dus vlees & planten. Maar ze hebben de honden toch als carnivoren bestempeld.
8. Hoe honden beter kunnen horen dan mensen? Dat komt door de beweeglijke oorschelp!
9. De bewering: 'Honden kunnen een rode bal in het groene gras niet goed zien, omdat ze rood als groen ervaren' was juist!
10. De bloedhond kan het beste ruiken, die staat daar bekend om!
11.Een teef wordt het eerst loops tussen 6 - 9 maanden. Ze kunnen het 1 - 2 keer per jaar worden.
12. De dracht (zwangerschap) bij een hond duurt ongeveer 64 dagen. Bij grotere rassen zoals de bouvier kan het wel oplopen tot 85 dagen!
13. De Jack Russell en de Sint-Bernard kunnen niet met elkaar paren, omdat de grootte te verschillend is. Als de Jack Russell het teefje zou zijn, zou ze overlijden bij de geboorte, omdat haar puppy's te groot zijn.
14. De eerste 10 dagen na de geboorte zijn de puppy's nog blind. 3 weken lang zal de moeder hun verzorgen, en na 5 - 7 weken zijn ze volledig gespeend (afhankelijk van hun moeder).
15. Hondsdolheid is een besmettelijke ziekte voor de mens. Het is een gevaarlijke ziekte waar nog best veel mens aan overlijden.
16. De bewering: 'Honden hebben geen lichaamstaal, ze verwoorden zichzelf alleen maar via blaffen' is niet waar, want honden hebben ook een eigen lichaamstaal die ze gebruiken voor communicatie met andere honden, zowel met de mens.
17. Honden horen alleen klanken, dus al je zegt:" zit, af, poot" horen ze waarschijnlijk alleen i, à, oo.
18. De poedel behoort tot de groep 'gezelschapshonden'! En weet je waarom de poedel er zo uit ziet? Omdat het vroeger een jachthond was, wat je misschien niet meteen verwacht. Ze schoren het haar weg, maar op sommige plaatsen lieten ze het staan omdat het daar te gevoelig was. Op de kop en de staart lieten ze ook het haar staan, zodat ze de hond goed in de gaten konden houden als hij in het water lag.
19. Oertypen zijn hondenrassen die vroeger al bestonden en niet veel zijn veranderd. Ze zien er dus nog redelijk hetzelfde uit als heel veel jaar geleden, in tegenstelling tot de meeste andere hondenrassen.
20. Lopende honden en zweefhonden is een groep waarin honden kunnen worden verdeeld. De dalmatiër is daar een voorbeeld van. Dat betekent niet dat hij meer zweet, maar gewoon omdat ze vroeger werden ingeschakeld bij het begeleiden van koetsen.
21. Een shar-pei is een hondenras. Zoek maar eens een afbeelding er van op. Shar-pei's hebben een rimpelige vacht.
22. De schnauzer heeft een ruwharige vacht, dat betekent dat de vacht uit draden bestaat.
23. De Bichon frisé is wit, klein, en heeft veel vachtverzorging nodig. Ze knippen het haar rondom de kop altijd rond af, zoek maar eens een afbeelding op.
24. Sommige mensen verwachten van een boxer meer agressief gedrag, maar dat is helemaal niet waar. Een boxer is juist een speelse en actieve hond. De husky staat toch meer bovenaan het lijstje. Dat komt niet omdat ze zo gevaarlijk van zichzelf zijn, nee. Het zijn juist vrolijke honden, maar ze hebben erg veel beweging nodig. Veel mensen kunnen ze niet die beweging geven. Ook doordat het te warm is in onze landen, want ze zijn gemaakt voor erge kou te trotseren. Daarom worden ze vaak in omgevingen gezet die hun niet liggen en dat kan voor gedragsproblemen zorgen.

Hopelijk vond je deze quiz leuk (en leerzaam, lol). Respect als je al die antwoorden hebt gelezen, trouwens.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Soppertje

    Ik had bijna alles goed! Op 1 foutje na.

    5 jaar geleden
  • IrisThePiris

    Laat weten wat jij voor uitslag had!
    En is er iemand geweest die de antwoorden heeft na gelezen? Punt 18, 20 en 24 vind ik de leukste.

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?