• Hoi,

    Ik ga (als ik uitgekozen word) volgend jaar in september naar Indonesië voor een uitwisseling!! Het is 1000 euro, maar mijn ouders vinden het goed, dus ik ben blij.
    Maar ik moet nu een motivatie schrijven waarom ik mee zou gaan. En mijn vraag was of jullie me zouden kunnen helpen.
    Ik heb zeg maar al wel een beetje ideeën, maar die zijn allemaal zo standaard; cultuur zien, leefstijl, armoede, school. Maar ik weet voor de rest niet zoveel, eigenlijk en het moet ongeveer 350 woorden zijn.

    En eigenlijk heb ik nog een vraag: of jullie misschien ideeën hebben om geld in te zamelen voor een weeshuis in Indonesië. We hebben al wat verzonnen, flessen inzamelen, maar hoe meer, hoe beter. En ik denk dat flessen inzamelen niet bijster veel geld oplevert.

    Dus; hebben jullie ideeën voor een motivatiebrief en hebben jullie misschien ideeën om geld in te zamelen?

    Alvast bedankt!


    "I solemnly swear that i am up to no good."

    Rommelmarktje kan je ook doen om geld in te zamelen, minibenefietconcert eventueel.
    Over je motivatie, de naam zegt het al. Wat is je motivatie om te willen, waarom wil je heen? Schrijf gewoon puur en eerlijk op waarom je heen wilt, wat het voor jou zou betekenen als je mag gaan en zet je emoties over de reis neer.


    #WWED - What Would Emma Do?

    Nawh, wat leuk. Ik kom zelf uit Indonesië en ga er elk jaar heen. Dit jaar in de zomer weer.
    Als je nog iets wilt weten, hoor ik het graag (:

    OT: Bij een motievatiebrief moet je gewoon eerlijk zeggen/opschrijven waarom je naar Indonesië wilt. Waarom het land je zo heeft aangetrokken etcetera. Als inzameling kan je ook een pot maken/bestellen en dan op school vragen of ze wat geld willen doneren.


    I don't want you to die, I want you to suffer.

    Ervaring, je wilt ervaring opdoen, alsin leefervaring. Had ik tenminste toen ik nog naar Zuid-Afrika wilde om vrijwilligerswerk te doen. En, als je talig bent (wat de meeste mensen op Q meestal wel zijn), kun je met mooie verwoording er toch nog iets heel 'origineels' van maken ^^

    Ik weet alleen niet of je al op de middelbare school zit? Want dan kun je namelijk met een aantal scholen inzamelingsacties organiseren. En je kunt zelfgemaakt dingen verkopen, een vriendin van me (die wel naar Zuid-Afrika gaat) heeft een oom of bekende gratis vogelhuisjes laten maken, om ze dan weer te kunnen verkopen.
    Is er binnenkort/ooit een keer een jaarmarkt/vlooienmarkt? Ik heb namelijk nog meegeholpen met een vlooienmarkt-idee. Je huurt gewoon een kraampje, laat iedereen zijn oude meuk die hij/zij niet meer gebruikt en verkoopt het.
    Ik weet niet of je sponsors mag hebben, maar anders kun je ook bij je ouders werk, supermarkt in de buurt, noem het maar op, om sponsoring vragen.
    En misschien kun je je leraren wel overhalen om jullie te sponsoren. Een leraar bij ons op school geeft aan iedereen die voor geschiedenis/aardrijkskunde (omdat hij die vakken geeft) een acht staat, zoveel euro.

    Ik hoop dat je er goed over hebt nagedacht, want het is leuk, maar ook zwaar ^^ Veel succes iig!


    Deep inside, I've never felt alive

    Bedanktt!!

    Kraampje huren is best een goed idee. Ik heb genoeg troep en ik denk de rest van het groepje dat meegaat ook.

    @Lavigna: Echt cool dat je Indonesisch bent! Is het erg arm in Yogyakarta? Daar ga ik namelijk in een gastgezin en ik denk dat het best moeilijk wordt voor mij omdat ik heel veel luxe gewend ben enzo.


    "I solemnly swear that i am up to no good."

    Super leukk!! Ik ben echt jaloers! Oké, het is niet dat ik nog nooit ergens ben geweest (o.a. één keer in Indonesië ;') ) Maar met school lijkt me super!
    Afgelopen schooljaar gingen bij ons ook alle vierdeklassers naar het buitenland (ik ook). Één van de opties was Ghana, waar acht leerlingen heen gingen. Voor deze reis moest je eerst een motivatiebrief schrijven en later ook nog een voor een gesprek. Ik heb toen ook een brief geschreven met motivatie en sponsor ideeën. Daarvan zet ik hieronder wel wat voorbeelden die je zou kunnen gebruiken. Ik ben ook in Yogyakarta geweest, je moet wel rekenen op minder luxe en welvaart bij de mensen waar je terecht gaat komen. Tenzij je echt bij super rijke mensen komt, maar ik denk eerlijk gezegd dat die kans kleiner is. Waarschijnlijk kom je ook niet in een gezin wat in een hutje woont van een paar kartonplaten, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Ten eerste zijn er daar niet heel veel van en ten tweede doet je school een uitwisseling met een wat betere school daar. Op elke school hebben ze schooluniformen en zeker op de betere zijn die duurder, dus de ouders moeten dit wel kunnen betalen en zullen thuis dan ook meer te besteden hebben. Toch zal het niet gelijk de luxe zijn van hier. Verder weet ik nog dat Yogyakarta echt een hele leuke stad is en natuurlijk het zilver van Yogyakarta waar het om bekend staat =) Verder is er ook de grootste universiteit van Indonesië te vinden, dus het is ook zeker een stad voor jongeren.

    Hier mijn hele motivatiebrief (natuurlijk moet je het niet volledig overnemen en moet je idd de tips opvolgen van hierboven, schrijf gewoon heel eerlijk) :

    Uw vragen aan ons waren: Waarom denk je mee te mogen naar Ghana en hoe zouden we geld op kunnen halen? Het standaard antwoord op die eerste vraag is vast: Het zal een geweldige ervaring zijn. Dat zal het ook zeker zijn. Alles, zelfs de weg er naar toe lijkt me een leerzame belevenis. Samen met zeven andere geld inzamelen, er naar toe leven en uiteindelijk naar een hele andere wereld. En ook nog eens goed werk daar verrichten. Ik denk dat dit mij heel erg zou kunnen helpen later en zelfs nu al. Ik ben wat verlegen, maar sta wel open om nieuwe contacten te maken. Daarom lijkt mij samen met de anderen die geldacties doen zo leerzaam.
    Ik houd van reizen. Wil wat van de wereld zien. Ik heb door Indonesië gereisd. Daar ben ik al een beetje bewust geworden van de verschillen in de wereld. Ghana is een nog armer land, als je zoiets van dichtbij hebt kunnen zien, dan heb je volgens mij een streepje voor in deze wereld. Bij alles zal je bewuster zijn, dankbaar voor het feit dat wij het zo goed hebben. Ik wil later niet een ondankbaar persoon worden die andermans leed niet ziet, alleen maar doordat ze zelf is opgegroeid in een samenleving waar het heel normaal is dat er 3x per dag eten op tafel staat. Er gewoon schoon drinkwater uit een kraan komt en er genoeg geld is voor goed sanitair.
    Al van jongs af aan proberen mijn ouders me zo goed mogelijk weer te geven hoe het zit in de wereld. Alle verschillen tussen de rijke westerse landen en de armere landen in Azië, Zuid-Amerika en vooral Afrika. Op school krijgen we dit ook heel vaak te horen, dat het grootste deel van de bevolking daar arm is en bijna geen bezittingen heeft. Overal worden we er tegenwoordig over bewust gemaakt. Geprobeerd tenminste. Ik denk dat je het pas echt gaat begrijpen en snappen als je het met eigen ogen hebt gezien, als je er echt geweest bent. Je leert eigenlijk veel meer door iets te doen of mee te maken dan het voorgekauwd uit een boek te leren of het aan te horen van een leraar of je ouders. Ik zal hier zo veel gaan opsteken. Contact met leeftijdsgenoten in een totaal andere wereld, kinderen op school zien, in het gewone alledaagse lijkt mij geweldig. Op een “gewone” vakantiereis zie je dat minder helaas.
    Cultuur snuiven, daar houd ik ook van. Zien hoe andere mensen leven, werken, wat ze eten, wat voor muziek, dans en kunst is er, welke geloof is belangrijk, enzovoort. Ik denk zeker ook lekker te kunnen eten in Ghana, nieuwe dingen proberen.
    In de afgelopen jaren dat ik op Scouting zat sprak dat me ook erg aan: ontdekken, nieuwe, andere mensen ontmoeten, zelf proberen, uitdagingen opzoeken. Dit lijkt me op deze reis naar Ghana helemaal daar bij aansluiten.
    Ik heb van mijn opa en moeder al veel verhalen gehoord over Afrika, doordat mijn opa vanwege zijn werk in Mozambique heeft gewoond. Een totaal andere wereld, maar super spannend om te willen zien en beleven. Ik wil graag meemaken hoe het daar écht is, en niet alleen maar uit verhalen of beelden op tv.
    Afrika is een geweldig continent. Het is er warm weer, het lijkt erop dat de mensen er over het algemeen super aardig zijn en bovendien hebben ze er best lekker eten (denk ik, ik ben in Egypte geweest. Ik weet niet of je dat met elkaar kunt vergelijken, maar dat hoop ik te kunnen gaan doen).

    Dus kies mij !
    Ik zal deze ervaringen voor de rest van mijn leven meenemen, nooit vergeten en het zeker niet zien als een leuk reisje naar de zon. Ik kan echt iets doen voor de mensen daar, al is het maar een heel klein beetje; ik zal met iedereen hier mijn ervaringen delen; proberen te vertellen hoe het daar echt was aan iedereen die ik ken.


    Hier ook nog wat ideeën, bij de opbrengsten is er vanuit gegaan dat je met z'n 8en 7500 euro moest ophalen ;):
    1. Vakantiewerk 2 weken per persoon
    € 4 per uur x 40 uur x 2 € 2.560,--
    2. Informatie-bijeenkomst met leuke presentaties direct na terugkomst voor familie en bekenden over de reis en het project in Ghana, per persoon tenminste 20 personen regelen, met toegangsgeld van € 10 per persoon. Locatie: in de aula van school, of bij een bedrijf die ruimte gratis ter beschikking wil stellen. Vooraf bijdrage vragen als men zich aanmeld voor deze avond. € 1.600,--
    3. In groepjes van 2 een leuke presentatie verzorgen over het project in Ghana en aanbieden aan bedrijven (gebruik maken van contacten ouders), als opleuken van de lunchpauze in de kantine voor een vergoeding voor het goede doel van € 200 per keer. Bedrijven kunnen een rekening krijgen. Er moet wel een goede presentatie worden gemaakt over wat we in Ghana gaan doen, en het duidelijk is dat dit een goed doel is om te sponsoren. Totaal aantal presentaties 8 € 1.600,--
    4. Auto’s wassen op paar zaterdagen bij de hockeyclub of andere sportclub € 400,--
    5. Op Koninginnedag een circus-act doen of muziek spelen (opbrengst p.p. € 50) € 400,--
    6. Paaseieren verkopen aan leerlingen en leerkrachten,
    Inkoop € 10 per kilo, verkoop per zakje van 100 gram a € 1,50, 500 zakjes
    Op basis van voor-inschrijving (i.v.m. inkoop)
    (als Pasen al is geweest, dan een ander product bedenken, wellicht iets rond het EK Voetbal) € 250,--
    7. Met eieren gooien op de 8 leerlingen, en op 1 of 2 leraren (die geven we een kadootje na afloop), € 1,-- per ei, inkoop € 0,10 per stuk (bij een boer, die een lage prijs wil vanwege het goede doel), 525 eieren (de kadootjes gaan van de opbrengst) € 500.—

    Wat ik me eigenlijk afvroeg, komt er dan ook een Indonesische bij jullie thuis als een echte uitwisseling? Of gaan jullie echt alleen maar daarheen?


    "Everything you see exists together in a delicate balance." -Mufasa

    Page394 schreef:
    Bedanktt!!

    Kraampje huren is best een goed idee. Ik heb genoeg troep en ik denk de rest van het groepje dat meegaat ook.

    @Lavigna: Echt cool dat je Indonesisch bent! Is het erg arm in Yogyakarta? Daar ga ik namelijk in een gastgezin en ik denk dat het best moeilijk wordt voor mij omdat ik heel veel luxe gewend ben enzo.


    Het is best arm, maar in grote steden zoals Yogyakarta valt de armoede nog wel wat mee. Je schoolt regelt natuurlijk een uitwisseling met een gezin die wel geld genoeg heeft. Ik kan je verzekeren dat er zeker wel huizen zijn die simpel zijn gemaakt van platen en zo, maar ik denk niet dat je in zo'n huis terechtkomt. Ik ben zelf ook de luxe gewend in Nederland én Indonesië, maar dat komt omdat mijn familie nogal veel geld heeft voor mensen daar en ik verblijf meestal in een appartement. Ghehe. Zelf ben ik een paar keer in Yogya geweest, maar ben altijd te lui om daar heen te gaan vanwege de hitte. Ach, als je Jakarta overleeft, overleef je het wel. In Bogor is het nog warmer. Oh en, genoeg dingen voor muggen meenemen.

    [ bericht aangepast op 10 april 2013 - 17:31 ]


    I don't want you to die, I want you to suffer.

    SunnySpring schreef:
    Super leukk!! Ik ben echt jaloers! Oké, het is niet dat ik nog nooit ergens ben geweest (o.a. één keer in Indonesië ;') ) Maar met school lijkt me super!
    Afgelopen schooljaar gingen bij ons ook alle vierdeklassers naar het buitenland (ik ook). Één van de opties was Ghana, waar acht leerlingen heen gingen. Voor deze reis moest je eerst een motivatiebrief schrijven en later ook nog een voor een gesprek. Ik heb toen ook een brief geschreven met motivatie en sponsor ideeën. Daarvan zet ik hieronder wel wat voorbeelden die je zou kunnen gebruiken. Ik ben ook in Yogyakarta geweest, je moet wel rekenen op minder luxe en welvaart bij de mensen waar je terecht gaat komen. Tenzij je echt bij super rijke mensen komt, maar ik denk eerlijk gezegd dat die kans kleiner is. Waarschijnlijk kom je ook niet in een gezin wat in een hutje woont van een paar kartonplaten, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Ten eerste zijn er daar niet heel veel van en ten tweede doet je school een uitwisseling met een wat betere school daar. Op elke school hebben ze schooluniformen en zeker op de betere zijn die duurder, dus de ouders moeten dit wel kunnen betalen en zullen thuis dan ook meer te besteden hebben. Toch zal het niet gelijk de luxe zijn van hier. Verder weet ik nog dat Yogyakarta echt een hele leuke stad is en natuurlijk het zilver van Yogyakarta waar het om bekend staat =) Verder is er ook de grootste universiteit van Indonesië te vinden, dus het is ook zeker een stad voor jongeren.

    Hier mijn hele motivatiebrief (natuurlijk moet je het niet volledig overnemen en moet je idd de tips opvolgen van hierboven, schrijf gewoon heel eerlijk) :

    Uw vragen aan ons waren: Waarom denk je mee te mogen naar Ghana en hoe zouden we geld op kunnen halen? Het standaard antwoord op die eerste vraag is vast: Het zal een geweldige ervaring zijn. Dat zal het ook zeker zijn. Alles, zelfs de weg er naar toe lijkt me een leerzame belevenis. Samen met zeven andere geld inzamelen, er naar toe leven en uiteindelijk naar een hele andere wereld. En ook nog eens goed werk daar verrichten. Ik denk dat dit mij heel erg zou kunnen helpen later en zelfs nu al. Ik ben wat verlegen, maar sta wel open om nieuwe contacten te maken. Daarom lijkt mij samen met de anderen die geldacties doen zo leerzaam.
    Ik houd van reizen. Wil wat van de wereld zien. Ik heb door Indonesië gereisd. Daar ben ik al een beetje bewust geworden van de verschillen in de wereld. Ghana is een nog armer land, als je zoiets van dichtbij hebt kunnen zien, dan heb je volgens mij een streepje voor in deze wereld. Bij alles zal je bewuster zijn, dankbaar voor het feit dat wij het zo goed hebben. Ik wil later niet een ondankbaar persoon worden die andermans leed niet ziet, alleen maar doordat ze zelf is opgegroeid in een samenleving waar het heel normaal is dat er 3x per dag eten op tafel staat. Er gewoon schoon drinkwater uit een kraan komt en er genoeg geld is voor goed sanitair.
    Al van jongs af aan proberen mijn ouders me zo goed mogelijk weer te geven hoe het zit in de wereld. Alle verschillen tussen de rijke westerse landen en de armere landen in Azië, Zuid-Amerika en vooral Afrika. Op school krijgen we dit ook heel vaak te horen, dat het grootste deel van de bevolking daar arm is en bijna geen bezittingen heeft. Overal worden we er tegenwoordig over bewust gemaakt. Geprobeerd tenminste. Ik denk dat je het pas echt gaat begrijpen en snappen als je het met eigen ogen hebt gezien, als je er echt geweest bent. Je leert eigenlijk veel meer door iets te doen of mee te maken dan het voorgekauwd uit een boek te leren of het aan te horen van een leraar of je ouders. Ik zal hier zo veel gaan opsteken. Contact met leeftijdsgenoten in een totaal andere wereld, kinderen op school zien, in het gewone alledaagse lijkt mij geweldig. Op een “gewone” vakantiereis zie je dat minder helaas.
    Cultuur snuiven, daar houd ik ook van. Zien hoe andere mensen leven, werken, wat ze eten, wat voor muziek, dans en kunst is er, welke geloof is belangrijk, enzovoort. Ik denk zeker ook lekker te kunnen eten in Ghana, nieuwe dingen proberen.
    In de afgelopen jaren dat ik op Scouting zat sprak dat me ook erg aan: ontdekken, nieuwe, andere mensen ontmoeten, zelf proberen, uitdagingen opzoeken. Dit lijkt me op deze reis naar Ghana helemaal daar bij aansluiten.
    Ik heb van mijn opa en moeder al veel verhalen gehoord over Afrika, doordat mijn opa vanwege zijn werk in Mozambique heeft gewoond. Een totaal andere wereld, maar super spannend om te willen zien en beleven. Ik wil graag meemaken hoe het daar écht is, en niet alleen maar uit verhalen of beelden op tv.
    Afrika is een geweldig continent. Het is er warm weer, het lijkt erop dat de mensen er over het algemeen super aardig zijn en bovendien hebben ze er best lekker eten (denk ik, ik ben in Egypte geweest. Ik weet niet of je dat met elkaar kunt vergelijken, maar dat hoop ik te kunnen gaan doen).

    Dus kies mij !
    Ik zal deze ervaringen voor de rest van mijn leven meenemen, nooit vergeten en het zeker niet zien als een leuk reisje naar de zon. Ik kan echt iets doen voor de mensen daar, al is het maar een heel klein beetje; ik zal met iedereen hier mijn ervaringen delen; proberen te vertellen hoe het daar echt was aan iedereen die ik ken.


    Hier ook nog wat ideeën, bij de opbrengsten is er vanuit gegaan dat je met z'n 8en 7500 euro moest ophalen ;):
    1. Vakantiewerk 2 weken per persoon
    € 4 per uur x 40 uur x 2 € 2.560,--
    2. Informatie-bijeenkomst met leuke presentaties direct na terugkomst voor familie en bekenden over de reis en het project in Ghana, per persoon tenminste 20 personen regelen, met toegangsgeld van € 10 per persoon. Locatie: in de aula van school, of bij een bedrijf die ruimte gratis ter beschikking wil stellen. Vooraf bijdrage vragen als men zich aanmeld voor deze avond. € 1.600,--
    3. In groepjes van 2 een leuke presentatie verzorgen over het project in Ghana en aanbieden aan bedrijven (gebruik maken van contacten ouders), als opleuken van de lunchpauze in de kantine voor een vergoeding voor het goede doel van € 200 per keer. Bedrijven kunnen een rekening krijgen. Er moet wel een goede presentatie worden gemaakt over wat we in Ghana gaan doen, en het duidelijk is dat dit een goed doel is om te sponsoren. Totaal aantal presentaties 8 € 1.600,--
    4. Auto’s wassen op paar zaterdagen bij de hockeyclub of andere sportclub € 400,--
    5. Op Koninginnedag een circus-act doen of muziek spelen (opbrengst p.p. € 50) € 400,--
    6. Paaseieren verkopen aan leerlingen en leerkrachten,
    Inkoop € 10 per kilo, verkoop per zakje van 100 gram a € 1,50, 500 zakjes
    Op basis van voor-inschrijving (i.v.m. inkoop)
    (als Pasen al is geweest, dan een ander product bedenken, wellicht iets rond het EK Voetbal) € 250,--
    7. Met eieren gooien op de 8 leerlingen, en op 1 of 2 leraren (die geven we een kadootje na afloop), € 1,-- per ei, inkoop € 0,10 per stuk (bij een boer, die een lage prijs wil vanwege het goede doel), 525 eieren (de kadootjes gaan van de opbrengst) € 500.—

    Wat ik me eigenlijk afvroeg, komt er dan ook een Indonesische bij jullie thuis als een echte uitwisseling? Of gaan jullie echt alleen maar daarheen?


    Hartstikke bedankt! Ik weet zeker dat ik veel inspiratie uit die motivatiebrief kan halen en die ideeën om geld op te halen zijn ook heel erg slim!
    Bedankt!

    En er komt inderdaad een Indonesiër naar mij toe ook. Dat lijkt me ook super leuk!


    "I solemnly swear that i am up to no good."

    Lavigna schreef:
    (...)

    Het is best arm, maar in grote steden zoals Yogyakarta valt de armoede nog wel wat mee. Je schoolt regelt natuurlijk een uitwisseling met een gezin die wel geld genoeg heeft. Ik kan je verzekeren dat er zeker wel huizen zijn die simpel zijn gemaakt van platen en zo, maar ik denk niet dat je in zo'n huis terechtkomt. Ik ben zelf ook de luxe gewend in Nederland én Indonesië, maar dat komt omdat mijn familie nogal veel geld heeft voor mensen daar en ik verblijf meestal in een appartement. Ghehe. Zelf ben ik een paar keer in Yogya geweest, maar ben altijd te lui om daar heen te gaan vanwege de hitte. Ach, als je Jakarta overleeft, overleef je het wel. In Bogor is het nog warmer. Oh en, genoeg dingen voor muggen meenemen.


    Ja, ik dacht ook al dat het wel een beetje rijk moest zijn, want die kinderen moeten ook teruggestuurd worden en dat kost echt veel geld.
    Maakt het uit in welk jaargetijde je gaat, of is het altijd even warm in Indonesië?

    Bedankt voor de tip! Ik heb altijd erg veel last van muggen D:


    "I solemnly swear that i am up to no good."

    ik zou geldpot doen met een kleine show ofzo

    mijn dansjuf die in 5 jaar van 5 leerlingen naar 500 is uitgebreid ging naar bali en die heeft dat ook gedaan, natuurlijk wel echt optreden maar die had iets van 1500 euro


    Change is for weirdos ~ Niall Horan

    Een meisje dat bij mij in de klas zat moest een motivatiefilmpje voor haar buitenlandse stage, misschien heb je daar iets aan:


    Happy girls are the prettiest ~ Audrey Hepburn

    Wow, wat gaaf! Ik ben echt heel erg jaloers en voor €1000,- valt nog best mee.

    Ik heb alleen tips voor het geld inzamelen want voor Uganda moest ik ook geld ophalen. Dat heb ik gedaan door heel simpel naar iedereen te mailen wat ik ging doen. Mensen zijn vaak zeer enthousiast en in een mum van tijd kon ik niet meer normaal rondlopen of iemand sprak me erover aan - ook wildvreemden die familie/vrienden kende -. Hierdoor kreeg ik ook veel gifts. Verder heb ik gekookt voor mensen. Per keer nodigde ik 6 personen uit om bij mij te kopen eten en dan kookte ik traditioneel Afrikaans - niet alleen maïspap :'D - daarmee heb ik ook meer dan 500,- op gehaald. Mijn oom had ook een eigen bedrijf en die heeft mij ook gesponsord.


    "The only way of finding a solution is to fight back, to move, to run, and to control that pressure."

    Volgens mij maakt het wel degelijk uit in welk seizoen je gaat, maar het is altijd wel warm, want Indonesië ligt nou eenmaal op de evenaar. Als je dus alleen naar Yogyakarta gaat, wat op Java ligt, ben je zelfs op de andere helft van de wereld. Dit betekent dus dat daar zomer is als het bij ons winter is en andersom. Echter ligt het te dicht bij de evenaar om echt verschil in seizoenen op die manier te hebben. Er is volgens mij wel een droog en een nat seizoen, maar hoe dat zit weet ik niet precies.. Ik ben in de zomervakantie geweest en vaak was het toen gewoon warm, maar het is wel te doen.


    "Everything you see exists together in a delicate balance." -Mufasa

    Page394 schreef:
    (...)

    Ja, ik dacht ook al dat het wel een beetje rijk moest zijn, want die kinderen moeten ook teruggestuurd worden en dat kost echt veel geld.
    Maakt het uit in welk jaargetijde je gaat, of is het altijd even warm in Indonesië?

    Bedankt voor de tip! Ik heb altijd erg veel last van muggen D:


    Ik ben een paar jaar in december naar Indonesië geweest en daar blijft het wel warm, wel is het in december wat natter dan in augustus. Er zijn geen echte seizoenen daar, maar verschil heb je wel degelijk.


    I don't want you to die, I want you to suffer.

    Bedankt voor alle hulp! Ik heb mijn motivatiebrief ingeleverd en volgens mjn moeder was die heeeel erggoed, hopen dan maar haha :')
    Ik heb van de man die het allemaal organiseert gehoord dat er 28 aanmeldingen waren en hij gaat vragen of we allemaal mogen komen naar Indonesie. Ik hoop her echt want het lijkt me zoo vet!!


    "I solemnly swear that i am up to no good."