• Cover gemaakt door Twisty




    'Zij heet Pandora,' zegt de vrouw, schijnbaar achteloos. In haar ogen ziet Matthias echter een onuitgesproken verdriet en een woede die ze niet kan uitdrukken. Pandora kijkt hem angstig aan. Ze is bang voor blanke mannen, schiet het door zijn hoofd. Toch kan hij zijn blik niet afwenden.

    Het is 1820 en de achttienjarige Matthias vertrekt verlangend naar Suriname. Zijn vader bezit daar een plantage en nu hij oud genoeg is mag hij eindelijk met zijn vader mee. Het leven in de West is echter heel anders dan hij had verwacht: hij vindt het klimaat onprettig, het sociale leven saai en hij blijkt toch niet zo goed tegen het hardhandige behandelen van de slaven te kunnen. En dan heb je ook nog Pandora, de jongste dochter van de huisslavin. Pandora is anders, anders dan alle anderen en ze leeft in continue angst. Samen vluchten ze de jungle in, op zoek naar de Morrons, op zoek naar een plek waar Pandora zich echt thuis kan gaan voelen.

    Genres: Avontuur, Romantiek, Drama, Historisch, Onbekende Personen

    Lees hier het verhaal


    Zij zingen, nijgen naar elkaar en kussen, geenszins om liefde, maar om de sublieme momenten en het sentiment daartussen.