I'll melt the snow for you. '2

mo0nXlo0n & Temporary

Thnx ^^

x.

Mogelijke uitkomsten

It's a slow fade. (11 x uitgekomen)

Onderweg kom ik bomen tegen en wegen die zijn bedekt met knarsende sneeuw. Zo gaat het in de winter bij ons. Hier en daar gooien kinderen met sneeuwballen naar en elkaar en lachen luid. Vaders lopen met hout naar binnen om het lekker warm te maken in huis. Ze blazen wolkjes uit en knikken naar me. “Hejsan Fien!” begroeten ze me. Ik ben redelijk bekent hier in het dorp. Iedereen noemt me ‘stolt’ wat ‘De trots’ betekent. “Hejsan John!” Ik lach naar de meneer en wuif. Nu alleen nog afslaan naar links en het pad van het 3de huis inslaan. Daar woon ik. Binnen is het warmer dan buiten. Ik zet men schaatszak onder de verwarming en hang men handschoenen,jas en sjaal aan de haak. Via de hal loop ik de keuken binnen, waar ik een lekkere chocomelk voor me maak. Ik ben alleen thuis. Zoals altijd.
Men ouders werken in de stad. We wonen in een klein dorpje,dat redelijk ver achterstaat op de rest van Zweden. We leven hier nog bescheiden en klein, en dat kun je van de andere dorpen niet zeggen. We sprokkelen nog elke dag hout om de winter te overleven,en hebben we niet genoeg,dan draaien we gewoon de verwarming open. We vieren kerst buiten rond een grote tafel vol lekkers dat we allemaal hebben gemaakt. Kinderen spelen, volwassenen zingen, samen dansen we. Tot de ochtend aanbreekt. We houden van elkaar. Soms zou je zeggen dat ik alleen woon, wat wel niet is. Men ouders vertrekken gewoon ’s morgens om 6u al naar hun werk en komen om 23u terug thuis. Zo gaat dat nu eenmaal hier. En als ze dan in de file zitten, is het vaak nog later. Tv hebben we wel, maar alleen de lokale zender. Voor de rest is het radio. In het dorp hebben ze het niet zo op al die technologie. Wat ik wel begrijp. Maar als ik moet schaatsen, kijkt iedereen. In kleine herbergjes, bij mensen thuis. Altijd anders. Maar ze kijken naar me. Met zen alle. Want ze zijn trots op me.
Het is 21uur en al pikdonker. Ik zet men lege kop opzij en laat water in de gootsteen lopen. Nauwkeurig giet ik er een niet te grote hoeveelheid sop erbij en neem een sponsje. De aangekleefde melkrand schrob ik er zorgvuldig af; tot de kop er weer als nieuw uitziet. Ik droog ze af en zet ze weer in de kast. Daarna loop ik naar de badkamer en neem men pyjama van de droger. Ik haal men kleren van men lijf en doe men pyjama aan. De rekker doe ik uit men haar en hang hem aan men rekje. Ik haal de tandpasta uit het doosje en laat een gloed pasta op de haartjes van men tandenborstel glijden. Ik poets men tanden tot ze blinken en spuw men speeksel uit. Hm, lekker. Ik zet het lauwe water aan en spoel men mond. Nog snel men haren kammen en men pantoffels aansteken en ik ben klaar om naar bed te gaan. Op men kamer is het al lekker warm. Op men bed ligt een kersenpitkussentje klaar. Ik neem het op en stop het nog 3minuten in de microgolfoven. Als hij gepiept heeft neem ik het kussentje er terug uit en kruip onder de wol. Al snel val ik in slaap en droom over knarsende schaatsen. Slaapzacht Fien.

Voila.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • BILLweloveya

    wunderschön :]
    unglaublich.
    iloveyou(l)

    1 decennium geleden
  • mariexx

    dit is echt nen goeie quiz
    doe rap verder
    kan al ni wachten op de volgende
    laat je me iets weten dan a.u.b
    Xx.. (kiss)

    1 decennium geleden
  • Fireflightx

    Echt super mooi!
    vind het jammer dat hij weeral ten einde is :(
    snel verder
    je quizen zijn echt super mooi
    heb ik al gezegd maar ze zijn gewoon mooi, nu zeg ik het nog een keer xD
    xX

    1 decennium geleden
  • VampireMouse

    he wat jamer temporary was me voor xD
    nja heb je he als je moet werken:P
    maar hij is weer geweldig!!
    snel verder:D
    laat me wat weten please:D
    XXhvj!

    1 decennium geleden
  • Dimension

    Slaapzacht Fien ^^
    En jeej
    Ja, ik ben de eerste
    Ik heb het nog kouder door dit verhaal
    maar ook warmer
    Ik ben ziek denk ik
    Wel fijn
    maak snel deel 3
    want dit is echt
    Adoraaattiee!
    (K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?